Skocz do zawartości

[rama] Whistle Arawak

Axel83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Forumowiczów,

Jestem nowy na Forum i do napisania mojego pierwszego postu skłonił mnie fakt, że jestem zainteresowany kupnem ramy jak w temacie. Z tego co wiem to sprzedażą produktów Whistle zajmuje sie sklep pana Sypytkowskiego. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w użytkowaniu roweru na tej ramie? Na jakims forum czytałem opinie, że nie była zbyt komfortowa. Czy słyszał ktoś o przypadkach złamania/innego uszkodzenia tej ramy (chociaż to może byc ciężkie biorąc pod uwage, że ta marka nie należy do najpopularniejszych w naszym kraju).

Z góry dziękuję za każda informacje:)

A więc tak, ramy faktycznie używam, zrobiłem na niej może jakieś 1500km z czego 600km to wyścigi/maratony...Rama spisuje się znakomicie! Głównie to geometria bike'a na tej ramie w 100% mi odpowiada (dlatego nie myślę o zmianie - co poniektórzy wiedzą o czym mówię) Rama jest sztywna, dobrze tłumi drgania, lecz bardzo szybko się obija...Na końcu gdzie przymocowany jest hak i mocowanie tarczy zrobione jest z aluminium i po pierwszym wyścigu już poodpadał mi tam lakier (może to był pech, ale tak jest) karbon też w niektórych miejscach się odbił, no ale ten rower służy mi praktycznie tylko do ostrych treningów w górach, na wyścigi i maratony, od czasu do czasu wyskoczę gdzieś u siebie do lasu...Do normalnych treningów mam szose. Rama zaliczyła konkretne maratony i wyścigi m.in 24h w Białce, 8h w Brennej gdzie nie była zupełnie oszczędzana i jak widać żyje :D Rama naprawdę wykonana jest znakomicie i osoby które widzą ją na zdjęciu wiedzą o niej jakieś 70%, jej urok widać dopiero na żywo...(niektórzy wiedzą o czym prawie:P) Jedyne co mnie zirytowało w tej ramie to brak jakiegoś sensownego mocowania do przewodu na hamulce tarczowe, jest przelotka lecz nie wiadomo jak zrobić zeby ten przewód tam siedział (mam owiniety taśmą, że siedzi swobodnie) Rama niby według producenta pod 100mm skoku, ale broń boże coś takiego do niej wsadzić bo wyglada jak endurak :D

Jak masz jakieś pytania to wal jak w dym...

PS. Nie znam żadnej osoby która używa tej ramy...;p

Wielkie dzięki za informacje - brzmi conajmniej obiecująco :thumbsup: Jeszcze jedna (a w zasadzie dwie) sprawy. Mailowałem już na ten temat do sklepu, ale jak dotąd nie dostałem odpowiedzi. Po pierwsze - czy na ramę udzielana jest gwarancja? I po drugie czy rama posiada limit wagowy kolarza? W sumie to dość częsta praktyka u producentów węglowych ram, że dają jakiś tam limit. Ja osobiście ważę coś koło 80kg więc nie powinno być problemów ale wolałbym wiedzieć :D

Jeszcze raz wielkie dzięki za odpowiedź i mam nadzieję do zobaczenia :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...