sciana777 Napisano 27 Września 2008 Napisano 27 Września 2008 moje koła wygladają tak: obręcze Sun Black Eye , tylnia piasta: Shimano FH-M475 przednia: KK Disc szprychy stalowe... chciałbym zmienić same piasty i ew szprychy na jakieś lekkie i żeby gładko się toczyły waże 75kg... co możecie mi doradzić?
MrJ Napisano 28 Września 2008 Napisano 28 Września 2008 Jeśli mają być to niedrogie a w miarę pracujące piasty, to tylko maszyny: Novatec, Dartmoor lub NS - to prawie to samo, jeno z innymi vlepkami ;P Bo drożej to dopiero w klasie DT. Szprychy - moim zdaniem najwyżej na Comp 1,8. Czy może lepiej zastanowić się nad kompletem kół? Za niewiele ponad 500PLN kupi się bardzo przyzwoite Fulcrumy RedMetal5 (jest o nich temat w dziale testów). A piasty - jeśli nówki to pójdzie lekko 200 (najtańsze Novatece) + szprychy (po ile jest teraz Compe? 1,50 za sztukę?) + zaplatanie... dokładasz 100-150PLN i masz całe nowiutkie kółka PS. W razie czego niedługo będę się prawdopodobnie pozbywał piast Dartmoora X-Forrce i X-Rolls z mojego GT (patrz sygnatura) z tym że bez zacisków bo ich nie posiadam - ale jeśli zechcesz coś innego lub potrzebujesz "na już", nie wadzę w zakupie
Mod Team bogus Napisano 28 Września 2008 Mod Team Napisano 28 Września 2008 Za 250 zł nie kupisz dużo lżejszych piast, a różnica w wadze będzie praktycznie nie odczuwalna. Lepiej zainwestować w obręcze jak chcesz zbić wagę i poczuć różnicę, choć wtedy stare piastyu będą trochę raziły. Osobiście zdecydowałbym się zbierać na nowe koła.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.