Skocz do zawartości

[amortyzator przod] Ktory XCR najlepszy?

Stif

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

XCR RL vs. XCR LO vs. XCR DA

Ktory jest najlepszy z tych trzech? czym sie roznia i jakie mniej wiecej sa przedzialy cenowe?

Napisano

Da ma regulację tłumienia powrotu

Rl blokade skoku na manetce

Lo blokade skoku na goleni.

Wszystkie są takie same. Róznią się tylko elementami które podałem wyżej. Cięzko powiedzieć żeby to był dobry amortyzator...wszsytkie koło 230-260 zł na allegro.

Napisano

Coś dobrego i taniego w parze mało kiedy chodzi. No ale chociaż napisz do czego Ci amorek ma służyć? Gdzie będziesz jeździć itp?

Napisano

60kg :)

po miescie razcej ale lubie zjechac gdzies do lasu na "chopke" (taka tyci tyci), ale slyszalem ze jak za ta cene to ten jest najlepszy tzn XCR

Napisano

No to powinien Ci starczyć...no a co do wyboru który to sam się zastanów co chcesz. To tłumienie powrotu tak naprawdę rzadko się używa..także gdybym jeździł tak jak mówisz że miasto ew czasem w las to brałbym wersje z blokada w manetce.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Ja mam XCR-a i jak za taką cene to nic lepszego nie będzie.Jeżeli planujesz pare razy na nim skakać to nieradze bo ten amor jest do delkiatnego XC.Ale tak to ogulnie polecam bo za tą cene to powtarzam nic lepszego niebędzie no chyba,że sobie pozbierasz eszcze troche kasy i kupisz Rock Shox DART 2.

POZDRAWIAM

Napisano

Cóż fakt, XCR jest bardzo podatny na syf ;-) Także brunox i neoprenowe / gumowe ochrony na lagi bardzo wskazane.

Napisano

Ja nie wiem skad to gadanie ze xcr do delikatnego XC.. Ja uzywam XCR LO bo na nic lepszego mnie nie stac, i jezdze bardzo agresywne xc. Czasem nawet dropy, bardzo duze kamienie, maratony.. Minely 2 lata, i bez zagladania do srodka ciagle smiga. Kostki chodnikowej to on nie wybiera, ale kamienie na rynku bez problemu. Nie ma lepszego amora wedlug mnie niz xcr w tej cenie. Jezdzilem juz na wielu amorach drozszych u kumpli i tanszych i porownujac, jest dobry :D Bierz wersje RL, bo manetka jest bardzo przydatna :D pozdrowko :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.