twmax Napisano 26 Września 2008 Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Witajcie Mam dość starego górala i chciałbym go nieco odnowić jako że napęd zaczyna od jakiegoś czasu szwankować (problem z przerzucaniem) myślę że wyrobiły się sprężyny w przerzutkach. Przerzutki mam stare Shimanowskie w sumie 18 biegów. Chciałbym wymienić łańcuch oraz sprężyny w przerzutkach i nie mam pojęcia gdzie takowe sprężyny mogę nabyć ? pozdrawiam MAX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 26 Września 2008 Udostępnij Napisano 26 Września 2008 A dlaczego nie całe przerzutki? Poszukaj sklepu ze sprężynami na Panoramie Firmy czy Goglach i wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 26 Września 2008 Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Nie wiem ile to może kosztować ale sądzę iż kupno nowego SIS'a to nie więcej niż 30zł [max!] zatem wymiana sprężyn nie jest grą wartą świeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 26 Września 2008 Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Obawiam się że ta przerzutka nie ma wymienialnej sprężyny. Za 20-30 zł kupisz nową przerzutkę, np. taką http://www.allegro.pl/search.php?string=sh...;personal_rec=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eternit Napisano 26 Września 2008 Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Sprężynę można wymienić, ale jest to bardzo trudne. (Łatwo rozłożyć, dużo trudniej to potem złożyć do kupy). Dobrze Ci radzą, kup nową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeZ Napisano 26 Września 2008 Udostępnij Napisano 26 Września 2008 niestety małe szanse, że wymiana spręzyn coś pomoże. Po prostu całe przerzutki złapały luzy i całe trzeba by wymienić (najlepiej odrazu z linkami i pancerzami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 26 Września 2008 Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Może poprostu spróbuj na razie je wyregulować i przesmarować pancerze. Kiedyś miałem Sisa w pierwszym rowerze i służył mi on jakieś 6 lat, cały czas działał prawidłowo mimo luzów. No ale to były czasy i wiek gdy robiło się 200 km przez pół roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.