Skocz do zawartości

[pulsometr] Polar CS 100 - warto?

wiktor0410

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja posiadam. Co dokladnie chcesz wiedziec? Do 300zl zobacz jeszcze na oferte firmy Sigma. Polar sygnalu nie gubi, ma duze czytelne cyfry i nie mam z nim klopotu juz ponad 2 lata. Na start niczego wiecej nie trzeba bo sie poprostu tych funkcji nie uzywa.

Pozdrawiam.

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Ja Posiadam do Polar CS200cad, kolosalnych różnic nie będzie.

A odnośnie tego cze CS100 jest opłacalny, trzeba spojrzeć na to jaki nadajnik dostaniemy, jeśli WearLink® 31 to OK, jeśli T31 coded™ to lipa. W tym drugim po wyczerpaniu nie można wymienić baterii i nadajnik do wyrzucenia.

Napisano

Niestety mi się trafiła wersja z T31 coded™ , będę musiał z tym śmigać trudno, może kadencje dokupię w miedzy czasie.

Byłbyś uprzejmy, jeżeli posiadasz instrukcje pl podesłać na email worms-1976@o2.pl ?

Zauważyłem że mogę wprowadzić tylko dwie wartości pulsu, jeżeli zacząłem dopiero sezon, to jaki zakres najlepiej wprowadzić by wytrzymać do września i podnosić cały czas kondycje prędkość?

Chciałbym mieć możliwość ustawienia dwóch zakresów: 60%-65% rozgrzewka i 65%-75% wytrzymałość , to na początek.

Brakuje trochę 3 stref, które posiada sigma onyx pro, będę musiał sobie jakoś z tymi sygnałami i możliwościami tego polara poradzić, może ktoś kto juz potrafi fajnie sobie go skonfigurować i podpowie jak w moim przypadku to najlepiej zrobić ?

Jeszcze jedna sprawa wpiąłem go na kierownice i teraz nie mogę z powrotem odpiąć, czy nie ma już takiej możliwości i trzeba zipy ciąć, mój już sie nie odkręca?

Napisano

Wysłałem maila.

Odnośnie mocowania na kierownicy, żeby licznik odpiąć trzeba go przekręcić w bok, widocznie masz mało miejsca na kierownicy że masz z tym problem.

Sfrefy. Dodam że nigdy nie trenowałem ani nic z tych rzeczy. Jeżdżę bardziej dla zdrowia.

W poprzednim sezonie próbowałem znaleźć swoje strefy...

Zaczynałem od 61-77% ale szybko zmieniłem na 75-85 potem na 75-88% i pod koniec 143-176bpm co dla mnie było chyba wartością jeszcze trochę wyższą.

Ale nie sugeruj się.

http://mtb.zst.sosnowiec.pl/poradytren/tre...ki/treningi.htm

• Mod Team
Napisano

Zamawiając tego polara jak w takim razie ustrzec się przed dostaniem tego czujnika prędkości w którym nie da rady zmienić baterii.

Napisano

Po prostu musisz odpuścić Polar CS100, do 100ki dają ten nie fajny, a jak chcesz ten normalny musisz kupić Polar CS200 lub CS200cad. No chyba że jakieś negocjacje ze sklepem by dodali ten normalny do 100ki.

Napisano

fredzio, bardzo dziękuję za pomoc w sprawie instrukcji.

Licznik już mi sie udało wypiąć, nie byłem pewny w którą stronę mam kręcić, instrukcja wszystko wyjaśniła, po prostu się zblokował. Bałem się ukręcić bo słyszałem o takich przypadkach w Airbike.

Właśnie z tej strony korzystam, wszytko wyjaśnione przejrzyście i nie trzeba czytać za dużo.

Bardzo wszystkim dziękuję, będę próbował wywalczyć inny nadajnik do pulsu , w końcu mam chyba 14 dni by zwrócić zakupiony towar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...