gilgamesz Napisano 24 Września 2008 Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Tak jak w temacie, którą obręcz do crossika byście polecali? Dla bikera 90-95 kg. Martwi troche,że TK 7.1 jest tylko jednokomorowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlindBob Napisano 25 Września 2008 Udostępnij Napisano 25 Września 2008 witam ja tez jestem na kupnie obreczy a pozniej piast potrzebuje zlozyc mocne kolo pod trekking z sakwami, bowiem rower+ ja + sakwy = okolo 130 do 150kg chce zaplesc kola na 4x i dac szprychy apine III, a mam problem z piasta i wlasnie z obreczami.... mysle ze do crossu i trekingu warte zastanowienia sa jeszcze obrecze alexrims dh19 oraz rigida zac 2000 nie wiem czy sugerowac sie cena bowiem mavic i dt sa najdrozsze chyba podejrzewam ze kazda z tych obreczy nadaje sie rownie dobrze oto link gdzie porownuja piasty dt 370 i 340 i obrecze a719 i dt swiss tk7.1 http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...42770&st=20 , ale mimo ze to przeczytalem dalej nie wiem co kupic bo pisza w tym linku ze TK 7.1 jest pod obciążenie 130 kg, ale nie moge nigdzie tego potwierdzic, a mavic 125 kg (stronka harfa tak podaje) a co myslicie o obreczy ztr no tubes flow? pod jakie obciazenie ta obrecz jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 25 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2008 W tym linku co podałeś Kolega Rulez podał link gdzie jest specyfikacja i opis m.in tego DT swiss 7.1 Wyraźnie tam jest napisane,ze wytrzymuje 130 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlindBob Napisano 25 Września 2008 Udostępnij Napisano 25 Września 2008 sprawdzilem i dt swiss tk 7.1 ma max obciazenie 130 kg podaje link trzeba sciagnac pdf "TechSpecs_Rims.pdf" : http://www.dtswiss.com/Products/Components...-7-1-black.aspx natomiast mavic a 719 ma 125 kg, ale nie wiem czy tak naprawde 5kg roznicy nie jest chwytem marketingowym.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.