Ceber Napisano 23 Września 2008 Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam jako że za oknem aura nie zachwyca tknęło mnie do zakupu jakiegoś ubrania żeby po 2 godzinnej jeździe nie byc zmarznięty na kość. I tutaj pierwszy dylemat kupować od razu długie ocieplane spodnie czy tez zakupić same ocieplane nogawki. Krótkie spodenki posiadam nie ocieplane z lycry o takie - http://allegro.pl/item442033142_wyprzedaz_...super_cena.html i teraz jaki będzie efekt jeżeli dokupię sobie jakieś ocieplane nogawki np. takie - http://allegro.pl/item436020603_biemme_nog...ofil_l_%5D.html - ale te nie są ocieplane http://allegro.pl/item444207196_liquid_nog...ry_l_xl%5D.html - te niby ocieplane i tutaj jest mój dylemat jak jest z przenikanie wiatru przez takie nogawki - nigdy nie miałem okazji używać takiego wynalazku zastanawiałem się nad nogawkami z tego powodu iż krótkie z wkładka już mam a i tak zakładam je pod krótkie bojówki tak że teraz jeżeli nawet bym zakupił same nogawki to i tak krótkie spodenki kolarskie nogawki i na to krótkie bojówki. ( ze wzgledu na to iz mam krótkie spodnie na wierzchu to na razie nie rozmyślałem zakupu długich spodnie ale może bedzie wiało przez te krótkie - nie ocieplane spodenki kolarskie. Ze zniecierpliwieniem czekam na odpowiedzi i sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claudec Napisano 24 Września 2008 Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Ja postawilem na cale gacie ocieplane bo co mi po nogawkach jak po dupie bylo by zimno. Fakt mozna zastosowac twoje rozwiazanie i zalozyc bojowki ale mnie jakos nie bardzo pasowalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 24 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Takie nogawki jak najbardziej się przydają. W temperaturach ok. 10 C spełniają swoją rolę znakomicie. Przy 0 C też w nogi jest ciepło jednak nie jest to już taki komfort jak przy długich spodniach ocieplanych w całości. Dlatego na cieplejsze dni polecam takie nogawki, chociażby i teraz we wrześniu. Ale jak już przyjdzie zima, to żeby tyłek nie marzł trzeba kupić coś lepiej ocieplonego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gonzo2 Napisano 24 Września 2008 Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Ja do nogawek dokupilem jeszcze ocieplacze z membrana na kolana od kelly'sa, bo mam "delikatne" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ceber Napisano 24 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Noto teraz mam zabitego gwoździa czy kupić same nogawki czy długie spodnie a jeżeli takie to czy orazy z wkładką czy bez wkładki i pod spód zakładać krótkie z wkładką. Aha jeszcze jedno zamierzam ich używać nie tylko dla czerpania przyjemności z samej jazdy ale rowerem jeżdżę na zajęcia na uczelnie. A i jak jest z tym wiatrem w tego typu spodniach. Ps: jakie spodnie polecacie w przystępnej cenie dla biednego studenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 24 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Przystępna cena to strasznie szerokie pojęcie. Zajrzyj może na stronę mikesport.pl , jest tam dosyć spory wybór spodni, tylko musisz się zdecydować czy z szelkami czy bez ( osobiście polecam z szelkami- zawsze nerki są zakryte ). Mogą być np takie: http://www.mikesport.pl/p/pl/1716/liquid+d...szelki.html,ale bez wkładki lub takie z wkładką : http://www.mikesport.pl/p/pl/3214/rogelli+...+ocieplane.html Albo coś naprawdę niedrogiego a sprawdzonego przeze mnie : http://allegro.pl/item438103975_jesienne_o...owe_opaska.html W tych spodniach z allegro jeżdżę już drugi sezon i zapewniają komfort cieplny między +2 a +12 stopni- wg moich obserwacji. Spodnie z Rogelli to już zupełnie inna klasa - wyższa. Prywatnie uważam ,że lepszym rozwiązaniem na chłodniejsze dni jest zestaw spodnie bez wkładki plus bokserki z wkładką. Jest cieplej w pewne miejsca i spodnie można wykorzystać do biegania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 24 Września 2008 Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Ja do nogawek dokupilem jeszcze ocieplacze z membrana na kolana od kelly'sa, bo mam "delikatne" A nie zsuwają się Tobie z "gołych kolan". Tez nabyłem te Isowind-owe ocieplacze kolan i z "gołych" ud mi się zsuwają po pewnym czasie (pomimo wepchnięcia pod sciągacze nogawek w spodenkach), jak je naciągnąłem na nogawki Rogelli to było lepiej ale do perfekcji daleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gonzo2 Napisano 24 Września 2008 Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Troche się zsuwaja to skóry ich nie przyszyjemy, ale wole je zakladac, bo kiedys bylo nawet dosc cieplo i po jezdze z golymi kolanami przez miesiac mnie bolaly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 24 Września 2008 Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Czyli taki ich urok - szkoda, że firma poskąpiła trochę Lycry i nie zrobiła tych ocieplaczy w formie nogawek 3/4 tyle, że z membraną na kolanach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vikingsurf Napisano 30 Września 2008 Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Tez uzywam tych nakolannikow. Moj sposob zeby sie nie zsuwaly nie jest moze zbyt piekny wizualnie z bliska, ale pomaga. Zakladam czarne obcisle termoaktywne getry (kalesony). A na to krotkie spodenki z wkladka i nakolanniki. Moze to i glupio wyglada jak sie dokladnie przypatrzec ( bo na pierwszy rzut oka to wszystko czarne i nie zwraca sie uwagi), ale material kalesonow nie jest sliski i dosc dobrze utrzymuje nakolanniki. A na rowerze nie jezdze na pokaz mody. Oczywiscie nie jest to zestaw na cieplejsze dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 2 Października 2008 Udostępnij Napisano 2 Października 2008 wy jacys twardziele jestescie. Ja tam jezdze w nogawkach (podobno jedne z cieplejszych) do +15, ponizej tego wkladam windstoper Rogelli Biella i jest cieplutko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.