Caze Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 Mam następny problem serwis boże co to za serwis zrobił przegląd gwarancyjny i tak przerzutka tylna nie współgra z przednią do końca czasami coś jej nie pasi przy większych naprężeniach łańcucha (szybkie starty) coś strzela jak by tego wszystkiego było mało przednia opona zaczęła mi bić jak to jest możliwe jeżdżę tylko po ulicy czasami chodnik i ścieżka rowerowa co prawda na ulicy są dziury i nierówności tak że czasami mną aż rzuca ale przecież taka obręcz powinna wytrzymać duuuużo więcej czy mogę z tym iść na gwarancji? zresztą nie ważne i tak pójdę bo to się w pale nie mieści ale czy mi ją uznają a jeśli nie to jak można bicie naprawić? da się? w ogóle mam wrażenie że naciąg szprych pomaga tak? H.E.L.P.!.!.!
Cybula Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 Nowy rower ma tendencje do "ukladania sie" szczegolnie jesli chodzi o polaczenia srubowe. Przykladem takiego sa wlasnie szprychy i nity. Wszystko musi sie dojezdzic, pozniej mozesz sprobowac nacentrowac kola i nie powinno byc problemu. Wiele bylo tematow o centrowaniu, poczytaj .
pudeleQ Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 Bije Ci opona, czy obręcz? Bo to jest jednak różnica.
Caze Napisano 23 Września 2008 Autor Napisano 23 Września 2008 dopiero dzisiaj to zauważyłem kolo bije na płaskiej powierzchni wiec raczej się samo nie naprostuje a co do przerzutek to tylna działała dobrze aż do przeglądu bije jak jadę więc to nie jest różnica dętka jest dobrze ułożona jeśli ci o to chodzi kurde strasznie mnie to denerwuje pisałem tu już posta i zniknol najpierw mnie wylogowywało a teraz kasuje posty i nie pokazuje czy ktoś coś napislal tylko stare tematy A odnośnie kola jutro czy grad czy deszcz czy koniec świata jade do serwisu i jak mi tego nie naprawią to naprawdę może mam ledwo metr 70 (jeszcze rosnę ) ale takiego wpierdziel dostaną że dostane obręcze z złota
Caze Napisano 24 Września 2008 Autor Napisano 24 Września 2008 mam pytanie chciałbym w przyszłości kupić obręcz przednią i nie musi być super chiper lekka ma być wytrzymała tak żeby prędzej rama poszła jak obręcz a żeby nie było wątpliwości chodzi mi o przednią obręcz
Mod Team Pixon Napisano 24 Września 2008 Mod Team Napisano 24 Września 2008 DM24, Rigida DH30 potwornie wytrzymałe jak na XC
got3n Napisano 24 Września 2008 Napisano 24 Września 2008 DM24, Rigida DH30 potwornie wytrzymałe jak na XC no tak ale chłopak potrzebuje chyba na 28" obręczy; ) Arnika popytaj o obręcz http://arnik.home.pl/index.php?cPath=127_221_265
cyklista Napisano 24 Września 2008 Napisano 24 Września 2008 http://www.forumrowerowe.org/Obrecze-28-cali-t42684.html
Mod Team Pixon Napisano 24 Września 2008 Mod Team Napisano 24 Września 2008 no tak ale chłopak potrzebuje chyba na 28" obręczy; ) To jakieś strzelanie jak w gra w lotto Nie widzę nigdzie podanego rozmiaru koła . A nawet jeśli to lepiej włożyć 26" będzie mocniejsze, sztywniejsze. żarcik
Schwefel Napisano 24 Września 2008 Napisano 24 Września 2008 A odnośnie kola jutro czy grad czy deszcz czy koniec świata jade do serwisu i jak mi tego nie naprawią to naprawdę może mam ledwo metr 70 (jeszcze rosnę ) ale takiego wpierdziel dostaną że dostane obręcze z złota :D Się nie masz co wyżywać na serwisantach, bo centrowanie kół nie podlega gwarancji. Dziwię się, że Centurion nie napisał tego w gwarancji, a może napisał tylko nie raczyłeś jej przeczytać.
Caze Napisano 25 Września 2008 Autor Napisano 25 Września 2008 wiecie co ale mam wrażenie żę to wina opony nie obręczy obręcz wygląda na prostą tylko oponka robi umcy umcy :} czuć tylko na bardzo płaski ale ja i tak odczuwam dyskomfort psychiczny bo wiem że mam krzywe koło zawsze widać kiedy obręcz jest krzywa nie ?
Kubus18 Napisano 25 Września 2008 Napisano 25 Września 2008 Zdejmij oponę i dętkę, przymocuj rower z powrotem, ktoś niech ci go przytrzyma a ty kręć i patrz dokładnie. Potem ściągnij z widelca i jeszcze raz dokładnie obejrzyj. Jeżeli obręcz jest prosta i bez "ubytków" to wina opony.
Senti Napisano 25 Września 2008 Napisano 25 Września 2008 Zdejmij oponę i dętkę, przymocuj rower z powrotem, ktoś niech ci go przytrzyma a ty kręć i patrz dokładnie. Potem ściągnij z widelca i jeszcze raz dokładnie obejrzyj. Jeżeli obręcz jest prosta i bez "ubytków" to wina opony. nikt nie musi przytrzymywać roweru, prościej i dokładniej będzie jak obróci go do góry nogami i położy na ziemi co do reszty zgadzam się, Caze sprawdź samą gołą obręcz czy jak się kręci to nie ma bicia, jak nie ma to wina opony, która albo jest źle wylana albo krzywo założona albo ma jakiś inny defekt np. się gdzieś pruje i jeszcze jedna sprawa, jak masz rower z v-brake'ami to bicie obręczy widać wyraźnie bez zdejmowania opony jak obserwujesz przy obrocie odległość obręczy od klocka, nie wiem czy takie oczywiste rzeczy muszę mówić ale lepiej powiedzieć
Caze Napisano 25 Września 2008 Autor Napisano 25 Września 2008 no dzięki może dzisiaj to sprawdzę ;] a co mam zrobić jeżeli to wina opony
Quattro Napisano 25 Września 2008 Napisano 25 Września 2008 "Ułożyć" ją lepiej na obręczy. Między innymi np. przetoczyć koło na półflaku kilka razy, lekko naciskając na nie. Wtedy opona powinna się lepiej ułożyć. Btw. też mi tak opona bije, nigdy nie ułożysz jej idealnie.
Caze Napisano 25 Września 2008 Autor Napisano 25 Września 2008 no to trochę szkoda chciałbym jeździ płynie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.