Zazi Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 Lekkie, w przystępnej cenie, ale czy wytrzymałe? Chciałbym poznać opinie użytkowników tych piast (o ile, ktoś ich w ogóle używał). MTB 225
Schwefel Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 American Classic nie mają najlepszych opinii. Lepiej dołóż tą stówkę i weź XTRy.
Mod Team Lookas 46 Napisano 23 Września 2008 Mod Team Napisano 23 Września 2008 Lekkie+tanie w 99% nie będzie wytrzymałe : To jak tani i dobry w reklamie plusa
TygryseX Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 Mam takie same tylko że na tarcze, mam je od prawie roku. Zrobiłem na nich około 7k km i jak na razie 0 problemów. Żadnych luzów, niczego. A tak na serio to ta 'zła' opinia to się chyba tylko taki stereotyp bo jak pytałem jeszcze dwóch osób o nie (jeden 10k km drugi 12 (pół roku temu nie wiem jak teraz)) to nie mieli żadnych zastrzeżeń. BTW też kupowałem z bikestacji tylko że od razu wsadzone w koła.
kopaczus Napisano 24 Września 2008 Napisano 24 Września 2008 Mam taką samą jak przedmówca w tylnym kole, jakieś 3kkm, też bez problemów. Zdaje się że do 2007 czy jakoś tak były problemy z bębenkami, ale teraz już jest okej.
Schwefel Napisano 24 Września 2008 Napisano 24 Września 2008 Wiesz takie przebiegi rzędu 10k km to i na podstawowym Altusie zrobisz bez problemu. Pytanie co potem? Bębenek padnie?
Mod Team Pixon Napisano 27 Września 2008 Mod Team Napisano 27 Września 2008 Właśnie Schwefel ma rację. Koła bądź co bądź kupuje się na przynajmniej 3/4 sezony. I muszą one wytrzymać ok. 30 000 km ciągłego obciążenia. Przydała by się jakaś opinia od osoby która na nich zrobiła znacznie więcej. Też się rozglądam za kompletem lekkich piast w przystępnej cenie. Ale jak tak dalej pójdzie to chyba wezmę XTR. Szybko zamykacze wywalę wstawię na imbus i będę miał komplet ok. 450 g, ale za to wytrzymałe. A może wiecie jaka jest różnica w masie między XTR a XT pod vki?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.