Skocz do zawartości

[Pulsometr] do 50zł

Greg_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem a właściwie mam dalej pulsometr DONNAY tyle że pewien osobnik zgubił mi opaskę :wallbash: .Do rzeczy.Pulsometr teraz z tego co widzę podrożał ,ale naprawdę wart swojej ceny .Działał poprawnie ,nic się nie zawieszało nie blokowało zresztą jak sie nie mylę gdzieś był wątek o tym pulsometrze .Co do pierwszego pulsometru to nic o niem nie słyszałem

Tego Crane'a obwiałbym się o tyle, że pomiar impulsu elektrycznego aktywującego serce jest - jak sądzę - dużo trudniejszy do zrealizowania przez oddalony odbiornik na nadgarstku, niż opaskę na klatce, co może skutkować problemami z działaniem. Ponadto wg. opisu nie mierzy on tętna powyżej 200bpm, ale tu już niewykluczone, że z Donnayem jest podobnie. Z tych 2 wybrałbym Donnaya. Jest jeszcze Sigma PC3 w wyprzedażowej cenie za 4 dychy, ktora nie powala wyglądem i funkcjami, ale za to ufałbym bardziej jej pomiarom, sama opaska np. wygląda, jak w wysokich modelach.

BTW: Ciekawe, czy jest ona (opaska) rzeczywiście kompatybilna z np. PC15? Bo nowa opaska pojawia się koło 8, czy 9 dych, a tak można by w razie czego kupić na wymianę 2 razy taniej w zestawie :D?

Zależy przecie od przypadku, mogą mieć programowaną 1 strefę, która daje ograniczone możliwości analizy treningu, to coś więcej, niż aktualny puls.

Opisy są niejasne, albo niekompletne, trudno powiedzieć, jak jest tu. Integracja ma swoje plusy, ale ja wybrałem oddzielne, dzięki temu mogę łatwiej zabrać pulsometr do domu (rower trzymam gdzie indziej), mogę go wziąć do biegania, etc... Najlepszy stosunek jakości do ceny ma chyba Sigma PC15 za okoła 120zł, bardzo popularna, ale nie wiem, czy chcesz się grzebać w tych wszystkich parametrach i funkcjach, jeśli nie potrzebujesz, możesz wziąć coś tańszego o wystarczających możliwościach, ale bardziej godnego zaufania, ale jak mówi Bizon, ten Donnay ma wyjątkowo dobrą opinię, jak na swoją cenę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...