bts Napisano 22 Września 2008 Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Cześć Przygotowuje się do zakupu trenażera który miałby służyć mi przez całą zimę, mam na niego 700 zł, z tym że chce jeszcze zmieścić się w tej kwocie z zakupem pulsometru. Jestem początkującym bikerem, także nie mam wielkich wymagań, ale przede wszystkim, żeby trenażer ów miał regulowalny opór (najlepiej w jakiejs manetce) i był w miarę bezawaryjny. Biorę też pod uwagę zakup tańszego pulsometru i lepszego trenażera, tudzież odwrotnie Póki co brałem pod uwagę coś takiego - http://allegro.pl/item439908110_nowy_trena...umrowerowe.html ale nie wiem czy to dobry wybór ;] Doradźcie co kupić //ups, nie ten dział, sorry! proszę o przeniesienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaznaulicach Napisano 22 Września 2008 Udostępnij Napisano 22 Września 2008 witam, ja posiadam taką Minourę i pod względem działania jestem zadowolony i to bardzo (złamała mi się tylko plastikowa manetka do zmiany oporu. a jeśli chodzi o ciekawość treningu to mnie zawiodłonuda. ale to chyba na każduym trenażerze tak jest. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbike Napisano 22 Września 2008 Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Od paru dni jezdze na takim czyms http://www.allegro.pl/item442026727_trenaz...super_cena.html i polecam! Trenazer zrobiony bardzo solidnie co przy moich 95kg wagi odgrywa dosc duza role Jestem bardzo zadowolony z zakupu szczegolnie ze kupilem go za 100zl na gieldzie w stanie igła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Za 100 zl? ja też chcę! A potrzebna do tego jakaś podpórka na przednie koło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 23 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Jeżeli chcesz to możesz dokupić za ok. 70 zł. Lub położyć kilka gazet i będziesz miał ten sam efekt za pół darmo. Też muszę się rozejrzeć za jakimś trenażerem , tylko najpierw poszukam na giełdzie może również uda mi się znaleźć taką okazję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 23 Września 2008 Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Mam Tacx'a speedmatica i jak dla mnie jest idealny. Wcześniej jeździłem na takim starociu i widzę dwa ogromne plusy: -dobre wykonanie, co się przekłada na brak wibracji, cichą pracę i (tfu tfu) jak dotąd niezawodność. -BEZWŁADNOŚĆ! Kręt kilogramowego koła zamachowego w porównaniu do 200g, które miałem wcześniej, to jak przesiąść się z SISa na XTR'a. Co do treningu na trenażerze... Trzeba mieć albo dobrą motywację, albo dobry plan, albo coś do roboty. Dobre plany są np tu: http://www.tacx.com/beleef+tacx.php?langua...p=Cycletrainers z podziałem minutowym. Jak się z tego korzysta, to trudno się nudzić. Można oglądać film, słuchać muzyki, albo się uczyć Zależy, kto ma ile czasu i ile inwencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.