Skocz do zawartości

[trenażer] ~500 zł

bts

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć :) Przygotowuje się do zakupu trenażera który miałby służyć mi przez całą zimę, mam na niego 700 zł, z tym że chce jeszcze zmieścić się w tej kwocie z zakupem pulsometru. Jestem początkującym bikerem, także nie mam wielkich wymagań, ale przede wszystkim, żeby trenażer ów miał regulowalny opór (najlepiej w jakiejs manetce) i był w miarę bezawaryjny. Biorę też pod uwagę zakup tańszego pulsometru i lepszego trenażera, tudzież odwrotnie :blush: Póki co brałem pod uwagę coś takiego - http://allegro.pl/item439908110_nowy_trena...umrowerowe.html ale nie wiem czy to dobry wybór ;] Doradźcie co kupić :bye2:

//ups, nie ten dział, sorry! proszę o przeniesienie :)

• Mod Team

Jeżeli chcesz to możesz dokupić za ok. 70 zł. Lub położyć kilka gazet i będziesz miał ten sam efekt za pół darmo. Też muszę się rozejrzeć za jakimś trenażerem :P , tylko najpierw poszukam na giełdzie może również uda mi się znaleźć taką okazję.

Mam Tacx'a speedmatica i jak dla mnie jest idealny. Wcześniej jeździłem na takim starociu i widzę dwa ogromne plusy:

-dobre wykonanie, co się przekłada na brak wibracji, cichą pracę i (tfu tfu) jak dotąd niezawodność.

-BEZWŁADNOŚĆ! Kręt kilogramowego koła zamachowego w porównaniu do 200g, które miałem wcześniej, to jak przesiąść się z SISa na XTR'a.

Co do treningu na trenażerze... Trzeba mieć albo dobrą motywację, albo dobry plan, albo coś do roboty.

Dobre plany są np tu: http://www.tacx.com/beleef+tacx.php?langua...p=Cycletrainers z podziałem minutowym. Jak się z tego korzysta, to trudno się nudzić. Można oglądać film, słuchać muzyki, albo się uczyć :P Zależy, kto ma ile czasu i ile inwencji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...