Skocz do zawartości

[amortyzatory przednie] dt

tobo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czyżbyś się przymierzał ? :icon_wink: ładnie ładnie :icon_wink: bardzo egzotyczne, pewnie trudno o jakąkolwiek opinię użytkownika, i zgodnie z tym co powiedział właściciel wigwam/plus, zerowy dostęp do części zamiennych w polsce

Napisano

na stronie pace ktory jest tworcą tych widelcow jest po prostu zestawienie widelcow dt, ktora to firma kupila pace.

opinie na forach są bardzo pozytywne, w jednym przypadku ktory znalazlem byla informacja o nieszczelnosci i wycieku oleju, ktory to problem zostal szybko przez producenta zlikwidowany.

przy moim stylu jazdy mozliwosc skrzywdzenia tego widelca jest niewielka, o trwalosc się więc nie martwię.

oponii o exc 150 raczej prawie na pewno w polsce nie znajde, ale interesuje mnie jakakolwiek opinia uzytkownika polskiego.

Napisano

W ostatnim MR jest test (mało merytoryczny) Scott Genius, z takim właśnie amorkiem (DT EXC 150), i nie ma ani słowa o jego pracy :icon_wink: Może skontaktuj się z tymi "geniuszami" z MR .

Napisano

W katowickim Bike Atelier mają EXC150, ten taki model z normalnymi hakami, za bodaj 1999pln, niezły dil. Te modele do XC też mają po taniemu bo nikt tego nabywać nie chce drogą kupna.

Napisano

Albo w postaci "jako pracownik / znajomy pracownika sklepu" - w ten sposób schodzi znaczna część Magur w Chen100hoffje, bo obowiązujące oficjalnie ceny i brak serwisu odstraszają... Zresztą właśnie tak nabyłem swego czasu Phaona - bez takiej "promocji 6 stów w dół" nawet bym się nie zastanawiał :)

A mniej OT - skoro i tak posiadasz tobo bardzo oryginalny rower i nie boisz się eksperymentów, to DT jest akurat jakby for you :)

Napisano

no tak ale ibis ma praktycznie jednoznacznie pozytywne oceny.

co do tematu - na ten moment dyskusje mozna zawiesic bo ewentualny zakup przesunie się na przyszły rok.

wtedy oprócz tego dt rozpatrzę jeszcze zakup manitou minute mrd absolute - w przyszlym roku cena powinna byc duuzo nizsza nawet od przecenionego dt.

Napisano
"nikt tego nie chce nabywać drogą kupna". a jaką drogą mozna jeszcze cos nabyc bo nie kumam? :) przez nocne wejscie do sklepu?

To taka, wiesz rozumiesz, figura stylistyczna. Licencia poetica.

A Magura MRD ile ma ważyć?

Napisano

ten manitou przy skoku 130 mm wazy wg producenat 1530 gram.

jesli chodzi o eksperyment to dla mnie ten manitou jest takim samym eksperymentem jak dt - tylko tanszym i to znacznie.

Napisano

Tobo wagę manitou radzę zweryfikować bo słyszałem różne historie na temat sposobu podawania wagi na tegoroczne modele, sychy(bez plynów), suchy i bez rury sterowe, zalany i bez rury sterowej, zalany i z rurą. Opcji wiele ale żadna w stu procentach nie zweryfikowana.

Co do DT Swiss to już mocno dostały po dupie i ceny spadają. Dobre ceny można wyrwać z licytacji. Puszczałem Ci zresztą kiedyś link do DT 150 który skończył się coś około 600€.

Kup sobie widelec speca dwupółkę :thanks:.

Pozdrawiam!

Marcin

Napisano

no to albo nie dalo sie go otworzyc albo za duzo bylo tych linkow. :thumbsup: jak zejdzie jeszcze nizej to chetnie przyjme wszelkie wiadomości na ten temat :D od zyczliwych obserwatorow

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...