tobo Napisano 21 Września 2008 Napisano 21 Września 2008 interesują mnie wszelkie informacje o tych widelcach od osob ktore sie z nimi zetknęły.
rud Napisano 21 Września 2008 Napisano 21 Września 2008 czyżbyś się przymierzał ? ładnie ładnie bardzo egzotyczne, pewnie trudno o jakąkolwiek opinię użytkownika, i zgodnie z tym co powiedział właściciel wigwam/plus, zerowy dostęp do części zamiennych w polsce
Sel Napisano 21 Września 2008 Napisano 21 Września 2008 Szukaj na zagranicznych forach, watpie ze jest duzo osob w Polsce ktore posiadaja ow widelce
tobo Napisano 21 Września 2008 Autor Napisano 21 Września 2008 na stronie pace ktory jest tworcą tych widelcow jest po prostu zestawienie widelcow dt, ktora to firma kupila pace. opinie na forach są bardzo pozytywne, w jednym przypadku ktory znalazlem byla informacja o nieszczelnosci i wycieku oleju, ktory to problem zostal szybko przez producenta zlikwidowany. przy moim stylu jazdy mozliwosc skrzywdzenia tego widelca jest niewielka, o trwalosc się więc nie martwię. oponii o exc 150 raczej prawie na pewno w polsce nie znajde, ale interesuje mnie jakakolwiek opinia uzytkownika polskiego.
Rulez Napisano 21 Września 2008 Napisano 21 Września 2008 W ostatnim MR jest test (mało merytoryczny) Scott Genius, z takim właśnie amorkiem (DT EXC 150), i nie ma ani słowa o jego pracy Może skontaktuj się z tymi "geniuszami" z MR .
Nawrotek Napisano 21 Września 2008 Napisano 21 Września 2008 miałem maila do redaktora MR ale mi wcięło ;x Redakcja - testy borys.aleksy [at] magazynrowerowy.pl
tobo Napisano 22 Września 2008 Autor Napisano 22 Września 2008 zadnych patentow na oś. tylko zwykłe haki.
kopaczus Napisano 27 Września 2008 Napisano 27 Września 2008 W katowickim Bike Atelier mają EXC150, ten taki model z normalnymi hakami, za bodaj 1999pln, niezły dil. Te modele do XC też mają po taniemu bo nikt tego nabywać nie chce drogą kupna.
tobo Napisano 28 Września 2008 Autor Napisano 28 Września 2008 "nikt tego nie chce nabywać drogą kupna". a jaką drogą mozna jeszcze cos nabyc bo nie kumam? przez nocne wejscie do sklepu?
wkamil Napisano 28 Września 2008 Napisano 28 Września 2008 Mozna jeszcze nabyc pod tytulem darmym, czyli droga darowizny. Jak myslisz, czy wtedy amorki DT lezalyby na polkach? ;-)
MrJ Napisano 28 Września 2008 Napisano 28 Września 2008 Albo w postaci "jako pracownik / znajomy pracownika sklepu" - w ten sposób schodzi znaczna część Magur w Chen100hoffje, bo obowiązujące oficjalnie ceny i brak serwisu odstraszają... Zresztą właśnie tak nabyłem swego czasu Phaona - bez takiej "promocji 6 stów w dół" nawet bym się nie zastanawiał A mniej OT - skoro i tak posiadasz tobo bardzo oryginalny rower i nie boisz się eksperymentów, to DT jest akurat jakby for you
tobo Napisano 28 Września 2008 Autor Napisano 28 Września 2008 no tak ale ibis ma praktycznie jednoznacznie pozytywne oceny. co do tematu - na ten moment dyskusje mozna zawiesic bo ewentualny zakup przesunie się na przyszły rok. wtedy oprócz tego dt rozpatrzę jeszcze zakup manitou minute mrd absolute - w przyszlym roku cena powinna byc duuzo nizsza nawet od przecenionego dt.
kopaczus Napisano 28 Września 2008 Napisano 28 Września 2008 "nikt tego nie chce nabywać drogą kupna". a jaką drogą mozna jeszcze cos nabyc bo nie kumam? przez nocne wejscie do sklepu? To taka, wiesz rozumiesz, figura stylistyczna. Licencia poetica. A Magura MRD ile ma ważyć?
tobo Napisano 28 Września 2008 Autor Napisano 28 Września 2008 ten manitou przy skoku 130 mm wazy wg producenat 1530 gram. jesli chodzi o eksperyment to dla mnie ten manitou jest takim samym eksperymentem jak dt - tylko tanszym i to znacznie.
MarcinGoluch Napisano 29 Września 2008 Napisano 29 Września 2008 Tobo wagę manitou radzę zweryfikować bo słyszałem różne historie na temat sposobu podawania wagi na tegoroczne modele, sychy(bez plynów), suchy i bez rury sterowe, zalany i bez rury sterowej, zalany i z rurą. Opcji wiele ale żadna w stu procentach nie zweryfikowana. Co do DT Swiss to już mocno dostały po dupie i ceny spadają. Dobre ceny można wyrwać z licytacji. Puszczałem Ci zresztą kiedyś link do DT 150 który skończył się coś około 600€. Kup sobie widelec speca dwupółkę . Pozdrawiam! Marcin
tobo Napisano 29 Września 2008 Autor Napisano 29 Września 2008 no to albo nie dalo sie go otworzyc albo za duzo bylo tych linkow. jak zejdzie jeszcze nizej to chetnie przyjme wszelkie wiadomości na ten temat od zyczliwych obserwatorow
rud Napisano 29 Września 2008 Napisano 29 Września 2008 dodam Ci tobo realne wagi : http://bikeaction.pl/forum/gallery/image_p...p;image_id=1635 http://bikeaction.pl/forum/gallery/image_p...p;image_id=1634 oba z osią 20mm (o wersji na zwykłą piastę mówi się że jest bardzo wiotka, więc tą polecałbym Ci), więc waga baaardzo dobra
Rulez Napisano 9 Października 2008 Napisano 9 Października 2008 Coś już wiadomo, w teście Scotta Geniusa w ostatnim BB , słabiutko ocenili DT EXC 150 .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.