laxigen Napisano 20 Września 2008 Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Wygrałem ostatnio bon na zakupy w go-sporcie o wartości 700 zł. Mogę go zrealizować tylko tam. Normalnie nie kupowałbym sprzętu rowerowego w sklepie ogólnosportowym, no ale z 700 stówek nie zrezygnuję. Rzucił mi się tam w oczy wspomniany KELLY'S MAGIC w cenie 1699 zł przeceniony z 2299 zł. http://www.kellys-bicycles.com/index.php...&pID=15373 Zastanawiałem się czy to nie ściema, ale posprawdzałem i rzeczywiście gdzie się nie popatrzy ten rower stoi 2299 zł. Widziałem sporo krytycznych wypowiedzi na temat tego roweru, ale wydaje mi się, że jednak za 1699 zł - mój bon czyli w zasadzie za 1000 zł warto go kupić Czy może lepiej te 700 zł przeznaczyć na jakieś akcesoria i reanimować stary rower? Jeżdżę głównie po górach w okolicach Beskidu Śląskiego, Żywieckiego i Małego, ale raczej po asfalcie (czyli głównie po dziurach). Chociaż czasem trzeba i w las wjechać. I jeszcze jedna sprawa. Nie stać mnie póki co na kolarkę, więc postanowiłem założyć ewentualnie w tym nowym rowerze cieńsze opony na asfalt. Jakie polecacie? W deszczu raczej nie jeżdżę, więc pewno lepiej slicki. Znalazłem ofertę na takie opony: http://www.koral.bielsko.pl/pl/huthinson/id_3123.html Cena kusi, ale czy jednak założenie do górala opon 1.2 nie jest szaleństwem? Zaznaczam, że zakładałbym je oczywiście wyłącznie na trasy czysto asfaltowe. BARDZO PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ zwłaszcza w sprawie kellys'a bo czeka na mnie w sklepie jeszcze przez ewentualne półtora doby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 20 Września 2008 Udostępnij Napisano 20 Września 2008 no zależy jak na to patrzeć ja kupiłem model kelly's magnus na przecenie za 1750zł i jestem z niego mega zadowolony (tylko hamulce i opony wymieniłem) ps. na allegro jest sporo poniżej 2300zł http://www.allegro.pl/item441238763_wyprze...ly_s_magic.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryszniok Napisano 20 Września 2008 Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Laxigen, jeśli rzeczywiście udałoby Ci się go dostać za ok 1000 złotych, to za taką cenę chyba nie mógłbyś być niezadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 20 Września 2008 Udostępnij Napisano 20 Września 2008 bierz i sie nie zastanawiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 20 Września 2008 Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Nad czym się zastanawia? Bierze i niech ucieka żeby się nie rozmyślili z tą promocją i bonem. Oczywiście ,że założenie szosowych opon do XC nie jest żadnym szaleństwem ani wybrykiem własnego ekscentryzmu. Nie jeden tak robi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laxigen Napisano 23 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Dzięki wielkie za rady. Kupiłem Na razie nie zdążyłem za bardzo przetestować, bo zimno i leje, ale wygląda na to, że to był dobry zakup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 24 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Można powiedzieć, że ci się poszczęściło, ponieważ każdy taki bon można (przeważnie) wykorzystać kupując jakiś sprzęt nie przeceniony już. Tak jest np. z ubraniami i różnymi rodzajami obniżek, ze sprzętem. Także twoje szczęście jest co najmniej nie bywałe. Jasne, że kupuj sobie takie oponki na szosę. Śmiga się na nich o niebo lepiej niż na grubszych klockach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.