sebeq76 Napisano 20 Września 2008 Napisano 20 Września 2008 Witajcie, Dzisiaj spotkałem się z opinią, że mimo scentrowanego koła (bicie 2 mm), tarcza nie powinna obijać o klocki, bo tarcza trzyma się na piaście, więc jeżeli jest prosta, to nie może się obijać. Co o tym sądzicie? Odpowiedź jest ważna o tyle, że jeżeli bije mi tarcza o klocek w jednym punkcie, to czy powinienem się skupiać na centrowaniu koła czy na prostowaniu tarczy? pozdrawiam, Sebeq
pawellldef Napisano 20 Września 2008 Napisano 20 Września 2008 Witam Rozcentrowanie kola ma miejsce raczeyyy na samej obreczy a nie na piascie - a powstaje z nieodpowiedniego dociagniecia szprych. Wiec osbiscie nie wydaje mi sie aby głowna przyczyna lezala po stronie samej piasty. Co do tarczy wykrec ja i zobacz dokladnie, moze wlasnie ona dostala w trakcie jazdy jakims kamlotem i sie skrzywila pozdrower
Mod Team bogus Napisano 20 Września 2008 Mod Team Napisano 20 Września 2008 Centra na kole nie ma wpływu na tarczę, większość tarcz ma po pewnym przebiegu minimalne bicie.
sebeq76 Napisano 20 Września 2008 Autor Napisano 20 Września 2008 Dzięki za Wasze odpowiedzi, już wyprostowałem tarczę metodą chałupniczą i jest ok :-)
tobo Napisano 20 Września 2008 Napisano 20 Września 2008 no chyba ze tak przycedziłeś kołem ze skrzywiłeś oś w piaście
sebeq76 Napisano 21 Września 2008 Autor Napisano 21 Września 2008 myślę, że coś takiego bym raczej pamiętał
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.