uchmanek Napisano 19 Września 2008 Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witam. Muszę wymienić zmieniarke, waham się między tymi dwoma modelami: http://www.allegro.pl/item438336873_przerz...772_gs_sgs.html http://www.allegro.pl/item440542685_nowa_s...umrowerowe.html który wybrać do jazdy na pograniczu xc, am i turystyki? (wygląd i waga bez znaczenia, tylko GS). można dostać je taniej, czy znalazłem najkorzystniejszą ofertę? a może coś zupełnie innego? może ktoś mówi "nie" przerzutkom shadow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 19 Września 2008 Udostępnij Napisano 19 Września 2008 nie moge nic racjonalnego tu napisać wiec napisze ze slx jest ładniejsza, a xt jest bardziej pro Praca będzie identyko w obu przypadkach a roznica cenowa nie jest duża Raczej xt kup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krash Napisano 19 Września 2008 Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Slx a za pozostałą kasę kupić flachę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Nawrotek: pisalem, ze wyglad bez znaczenia, bo to rzecz gustu. mi sie bardziej xt podoba . sklaniam sie ku xt, wlasnie ze wzgledu na niewielka roznice cenowa. ale ciezko to nazwac rzeczowym argumentem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 20 Września 2008 Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Obie będą dobrze pracować. Jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje, ale mi też XT się bardziej podoba. Gdybym był na Twoim miejscu, wziąłbym XT. Właściwie to o ile się nie mylę SLXa trzeba wsadzić pomiędzy LXa, a XT, więc zawsze to grupa wyżej. Innych argumentów nie potrafię wymyślić co do 2 tych przerzutek Jestem za XT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawellldef Napisano 20 Września 2008 Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Obie będą dobrze pracować. Jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje, ale mi też XT się bardziej podoba. Gdybym był na Twoim miejscu, wziąłbym XT. Właściwie to o ile się nie mylę SLXa trzeba wsadzić pomiędzy LXa, a XT, więc zawsze to grupa wyżej. Innych argumentów nie potrafię wymyślić co do 2 tych przerzutek Jestem za XT Dokladnie tak... Sam posiadam SLX i jestem zadowolony z wyboru Ale jak masz teraz kupic (biorac pod uwage koniec sezonu i spadajace ceny) bierz XT-ka - roznica w cenie niewielka a klase wyzej. pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojteK# Napisano 20 Września 2008 Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Też bym wziął Xt. W porównaniu do Slx'a, Xt bedzie miała mocniejszą spężynę=Szybsza zmiana biegów, ale nie wiem czy jest na tyle mocna żeby odczuc różnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Września 2008 SLX bazuje na XT, więc pracą nie powinny się zbyt mocno różnić. SLX ponoć jest stworzony bardziej pod AM. Ale mimo wszystko brałbym XT głównie dla wyglądu, choć jak już tu napisano to rzecz gustu, i ze względu na wyższą grupę i może lansiku trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 20 Września 2008 Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Ja bym wziął XT ze względu na uszczelniane rolki na łożysku maszynowym i ceramicznym. Przez 3 lata rolek w XT nie smarowałem, nawet bo jeździe w ulewie, błocie, przez wodę po ośki itp., a w poprzednim LXie, który miał nie uszczelnione rolki, trzeba było je smarować i po jeździe w całkiem dobrych warunkach bo zaczynały piszczeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 21 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2008 w miedzyczasie dokonalem niemozliwego i zmusilem do pracy stara przerzutke. pomecze ja przez zime a na poczatku roku nowe xt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 3 Października 2008 Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Najlepiej kupować na przełomie grudnia i stycznia. A z kolegą Miecho87 się nie zgodzę, chyba, że starsze xt były po prostu lepsze. Rozmawiamy o nowym (shadow), więc powiem, że mimo rzekomo dobrego uszczelnienia trzeba rozkręcać kółka po każdym "pierdzielnym" błocie. Jeśli trudno dojrzeć przerzutkę spod błota, to i kółka do rozkręcenia będą. A jak 20g w tą czy w tą nie robi różnicy ,to brałbym slx, albo nowego sainta (waży tyle samo!), xt będzie delikatniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 3 Października 2008 Udostępnij Napisano 3 Października 2008 zgadzam sie z przedmowca - w ogole koleczka shimano to wg mnie pomylka, bez wzgledu czy sa nasmarowane czy nie to i tak nie chca sie swobodnie krecic a jak sie je poluzuje to lataja na boki jak oszalale... ja bym bral slx bo jest nadzieja ze cos poprawili wzgledem rocznika 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 3 Października 2008 Udostępnij Napisano 3 Października 2008 No fakt - po tych dwóch zdjęciach widać różnicę pomiędzy kółkami. Ja mam jeszcze starszego XTka, zaczyna mieć poważniejsze luzy, ale po sytuacjach typu przytoczonych przez Dornifa, kiedy nie widać przerzutki spod błota nie muszę smarować kółek - po prostu całość wodą do czysta i chodzi idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Proszę o opinię, którą przerzutkę lepiej kupić XT RD-M771 czy SLX RD-M662 ? Dodam, że reszta napędu w całości SLX Ponadto ciekawi mnie Wasza opinia na temat różnicy między XT Shadow, a XT "zwykłą" Oczywiście mowa o osprzęcie na 2009r. Pozdrawiam M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Poszukaj trochę, bo bardzo dużo się mówiło na temat tych przerzutek ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.