matheus Napisano 18 Września 2008 Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Po wczorajszym wypadzie, przerzutki a może coś z kasetą zaczęło się dziać, bo jak jadę to mi "strzlają" biegi tak jakby się miały przerzucić (same), ale bieg pozostaje ten sam, trudno to opisać... Miałem już kiedyś podobny problem na starym rowerze to musiałem wymienić kasetę bo się rozsypała.. Jak myślicie w czym możebyć przyczyna .. kurcze rower pół miesiąca i się sypie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 18 Września 2008 Udostępnij Napisano 18 Września 2008 w wyciągającej się lince przerzutki - wyreguluj i będzie działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matheus Napisano 18 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2008 właśnie nie wiem czy to pomoże, bo nie dzieję się to jak chce przerzucić przerzutkę tylko podczas normalnej jazdy co jakiś czas... jak pedałuje mocno to mi nogi aż z pedałów zlatują bo się luz robi i 1/5 obrotu mogę zrobić bez oporu. jednak dziękuję bardzo za radę i jutro na pewno z niej skorzystam, mam nadzieje że wystarczy tylko wyregulowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 18 Września 2008 Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Na pewno wystarczy - to typowy objaw niedoregulowania przerzutki. A jeśli nie wystarczy, skorzystaj z wyszukiwarki lub FAQ, bo takie i podobne problemy były już na forum omawiane wiele razy. Pozdrówko podsumowujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.