Skocz do zawartości

[amortyzator] rock shox revelation oś 20mm

rud

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

nie wiem czy było o tym na forum, ale w katalogu sram'a na 2009 pojawiła się nowa wersja Revelation - na ośkę 20mm, większy jest też skok - do 140mm, oraz masa wzrosła (choć katalogowo jak na widelec na oś 20mm to bardzo mało - lekko ponad 2kg).

Ktoś miał styczność? Jest to pike z nową ośkę maxle lite ? Czy całkowicie nowa konstrukcja?

Wiem że widelec był zaprezentowany na Sea Otter, ale niewiele więcej jest informacji w necie ponad to co wtedy powiedziano...

pozdrawiam :angry2:

Napisano

Tak wychodzi taka wersja i będzie to po prostu coś a'la lżejszy Pike dla osób co chcą mieć sztywność jaką daje oś 20mm, ale do lżejszego traktowania. Szczerze mówiąc jak dla mnie trochę bez sensu. Choć delikatna różnica w wadze jest.

Napisano

Nie wiem ile ważył pike powietrzny, ale wg mnie jest to właśnie pike odchudzony. wg producenta waga wersji 426 air u-trun to 2095g, jeżeli jest to realna waga, to wg mnie super wynik jak na wersję na ośkę 20mm. dodatkowo multum regulacji.

jest też reba na oś 20mm, pewnie dla osób 120kg jeżdżących xc :P

Napisano

już natknąłem się na tę aukcję, napisałem do sprzedawcy i nic...

w każdym razie jeżeli jest to odchudzony pike, to wg mnie bardzo ciekawa propozycja. np minute od manitou na 2009 ważą nawet 1600g w wersji na ośkę, ale podobno nawet mimo zastosowania osi 20mm są wiotkie.

odchudzona oś maxle jest wg mnie lepszym rozwiązaniem niż 15mm nowe ośki foxów, np w polsce nigdzie się jeszcze nie zetknąłem z piastą na oś 15mm...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Amorek taki jest do oglądnięcia w krakowie w takim pasażu koło Dietla i Krakowskiej. Na oko robi ładne wrażenie, dual air noi reg. skok 110-140. Wagę ma rzeczywiście małą - czuć w rękach. Sprzedawca mówił o wadze coś leciutko ponad 2 kg. Ale czy to jest odchudzony Pike czy może np. zgrubiała reba to nie wiem ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...