Gadget Napisano 17 Września 2008 Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Witam Ponieważ mój homogeniczny napęd XT powoli kończy swój żywot zamierzam zakupić łańcuch Campa C9 wraz z kasetą XT lub XTR 2008 oraz korbą XT również 08. Tu i ówdzie można usłyszeć, że zawodnicy coraz częściej sięgają po ten, w sumie szosowy łańcuch, jako zdecydowanie lepszą alternatywę wobec łańcuchów Shimano, których trwałość ostatnio pozostawia wiele do życzenia. Owszem łańcuch nie jest tani (ok. 80-89 zł), ale też nie należy do tych najdroższych Srama czy też Rohloff-a. Na forum znalazłem wtrącone informacje na temat współpracy kaset XT z tym łańcuchem nie mniej założyłem osobny wątek chcąc niejako wyodrębnić ten temat. Prosiłbym o opinie na temat jakości współpracy tego łańcucha z kasetą XT/XTR (tutaj jeszcze nie jestem zdecydowany) oraz z korbą XT 08. W tym drugim przypadku natrafiłem na pojedynczą informację, że podobno niezbyt dobrze współpracuje on ze środkową (kompozytową) koronką suportu XT 08, tak, więc zależy mi aby tę opinię zweryfikować. Wszystkich, którzy mają doświadczenie z taką kombinacją bądź posiadają wiarygodne informacje prosiłbym o podzielenie się swoimi uwagami. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.