Robert Napisano 17 Września 2008 Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Tak jak w temacie, chodzi mi po głowie hybryda roweru szosowego i MTB, napęd problemu nie stanowi bo będzie to single speed, ale przy hamulcach pojawia się kłopot. Czy połączenie klamek szosowych z hamulcami v-brake będzie działać? Jeśli był taki temat to wybaczcie, ale przy wyszukiwaniu wyskakują błędy na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek1234 Napisano 17 Września 2008 Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Klamki szosowe wyciągają tyle samo linki (lub prawie tyle samo) co klamki do hamulców cantilever. Będziesz musiał ustawiać klocki bardzo blisko obręczy i hamulce będą bardzo nieprzewidywalne, zdecydowanie za mocne, i niekoniecznie bezpieczne. Klamka zaczyna łapać bardzo późno. Używałem takiego zestawu jakiś czas, dało radę jeździć, ale na dłuższą metę chyba odpada. Ewentualnie są hamulce mini v-brake, kompatybilne z klamkami szosowymi, ale czy można je dostać gdzieś w Polsce - nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 17 Września 2008 Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Bawisz się w Tomaca ? Ja już to przerabiałem ....jest tak jak pisze przedmówca.. http://www.sklep.olsh.pl/product_info.php?...products_id=420 nie wiem czy opona mtb się zmieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 17 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Są, są, ma takie miche. Tylko tutaj pytanie jak duża opona wejdzie, to nadal będzie rama i koła MTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 17 Września 2008 Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Jak chcesz - to mogę zmierzyc długośc szczęk - od osi piwotu - do linki. Mam takie hamulce w przełaju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 17 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Był bym wdzięczny http://www.olsh.pl/images/rowery/cyclocross/hamul.jpg na zdjęciach widzę że trochę miejsca jest. Jakaś drobna opona powinna wejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 17 Września 2008 Udostępnij Napisano 17 Września 2008 80mm . Moje opony 2,2'' nie wejdą . http://portal.bikefoto.pl/rower/zdjecie/26.../niezalogowany/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 17 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Ja o takich laczach nie mówię Max 1,5" powinno wejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 odkopuję temat. teroetycznie to nie ma prawa działać dobrze bo taka geometria obu a nie inna sprawia że działa jak chce. mimo to w sieci widać zdjęcia rowerów przełajowych które mają taki zestaw. czy ktoś na tym jeździł? jak to działa w realu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.