Gonzo2 Napisano 16 Września 2008 Napisano 16 Września 2008 Mój rower to: http://bike-center.nazwa.pl/sklep/product_...roducts_id=1631 mam przejechane około 2000km/100h Czyszczenie korby, kasety, smarowanie łancucha i psikanie na golenie brunoxem to oczywista oczywistosc. Jednak co z lozyskami (piasty, suport, stery, pedały), dokładniejszy serwis amora oraz hamulce. Jeżdze prawie zawsze w suchych warunkach, raz tylko zlapal mnie deszcz w lesie i rower z czarnego zrobił się zólty bo tak byl piachem obklejony. Wyczyscilem go porzadnie, a do lozysk raczej sie nic nie dostalo, bo bym cos czul/slyszal. Pytalem w 2 serwisach i w obu powiedzieli ze do lozysk w ogole nie ma co patrzec, dopieo jak cos sie dzieje. Jedynie do amora. W jednym serwisie powiedzieli ze wlasnie po 100h a w drugim po roku. Prosze o rady. Pozdrawiam
eternit Napisano 17 Września 2008 Napisano 17 Września 2008 Do suportu nie musisz zaglądać, w każdym razie na bank nie po 2000 km. Piasty masz bardzo dobre, jeżeli nie ma luzów to w tej chwili bym tego nie ruszał. Pojeździj do końca sezonu i wtedy tam zajrzyj, ewentualnie oddaj do kontroli\smarowania na wiosnę. Ze sterami jestem pewien, ze nic Ci się nie dzieje. Możesz wyjąć i obejrzeć łożyska na starcie nowego sezonu, i ewentualnie zrobić coś z nimi zrobić ale po 2000 km nic tam się nie dzieje złego. Amora oddaj na przegląd, jak chcą po 100h....Warto o niego zadbać. Mówię o przyszłym sezonie bo trochę szkoda tego roweru na sól.
Gonzo2 Napisano 17 Września 2008 Autor Napisano 17 Września 2008 A co z hamulcami? Nie mówie o klockach, bo to oczywieste
eternit Napisano 17 Września 2008 Napisano 17 Września 2008 Nie mam tarczówek, więc się nie wypowiadam. Nie wiem co ile tam trzeba zaglądać, odpowietrzać układ itd. Masz bardzo dobry rower, na naprawdę przyzwoitym osprzęcie. Zapewne 2000 km w dobrych warunkach nie zrobiło na nim większego wrażenia. Jeżeli piszesz, że nic się nie dzieje, nic nie trzeszczy, nie ma luzów, to nie ma się teraz czym przejmować. Jeżeli nie jeździsz w zimie oddaj go na przegląd\smarowanie dopiero na wiosnę.
Schwefel Napisano 17 Września 2008 Napisano 17 Września 2008 Do hamulców póki działają się nie zagląda.
Gonzo2 Napisano 8 Października 2008 Autor Napisano 8 Października 2008 Dzis dzwonilem do 3 serwisów i powiedzieli ze musze u nich na 1-3 dni zostawic rower. Myslalem, ze bede mogl przypatrzec sie temu co robią w moim rowerze, zwłaszcza w amorze. Też tak macie?
afly Napisano 8 Października 2008 Napisano 8 Października 2008 Niestety mało kto lubi kiedy się jemu patrzy na recę. Ja zawszę wcześniej zbieram opinię wśród znajomych o serwisantach oraz juz w paru serwisach rower zostawiałem (do tych w których rower wzbogacił sie o kilka rys już nie wrócę).
Gonzo2 Napisano 8 Października 2008 Autor Napisano 8 Października 2008 Jeżeli chodzi o renome serwisu do ktorego oddam rower to spoko. Plus na Zmiau na Ursynowie, ale jaką mam pewność, że oni w ogóle zajrzą do amora?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.