szkapa666 Napisano 16 Września 2008 Napisano 16 Września 2008 Z tego względu, ze naczytałem sie o awaryjnosci XT (które były moim typem), postanowilem podniesc pułap cenowy do ~300zl uwzględniając mozliwe promocje zimowe itp. Z tego wzgledu, że wiele nie waze (60kg) chcialbym w miare cos dobrego i nie koniecznie lekkiego, oczywiscie nie jakis ciezki kloc;/. Nic jeszcze nie zarabiam, więc wybór dobrego sprzetu jest dla mnie bardzo ważny. Co proponujecie w tej cenie? Oczywiscie pod tarcze, chcialbym 6 śrub ale jesli beda Cl to sie nie obraze. Proponujcie co wam przychodzi do głowy, nic jeszcze nie mam wybrane, wiec otwarty jestem na wszystkie propozycje. Pozdrawiam i czekam na pomoc.
zgud Napisano 16 Września 2008 Napisano 16 Września 2008 składasz koła czy przeplatasz tylko na nowych piastach bo może lepiej za około 550 całe kółka np: crossride które na pewno ci bardzo długo posłużą tu link http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=439741254 pozdrawiam Bartosz
szkapa666 Napisano 16 Września 2008 Autor Napisano 16 Września 2008 Proponujcie co wam przychodzi do głowy, nic jeszcze nie mam wybrane, wiec otwarty jestem na wszystkie propozycje. Oczywiście widziałem ten komplet, jak i Fulcrumy 5, ale bardziej myslalem aby cos poskładac, ale biore pod uwage mavicki i fulcrumy, o tych ost zniecheciła mnie troszke ta wypowiedz: Na razie przejechały tylko 3 kkm, w tym 5 błotnych maratonów. Po BM Wrocław i kąpielach błotnych po osie piasty się zaczęły kręcić lekko.Po 500 km tylna piasta złapała luzy. Skasowałem je dokręcając nakrętkę. Po kolejnym 1000 km znowu piasta złapała luzy. I teraz znowu ją skręciłem. Zaczęła tez bardzo głośno cykać (głośniej od mojej wcześniejszej DT Hugi). Rozebrałem bębenek, nasmarowałem, nie dało to wiele. W środku było o dziwo czysto, więc uszczelnienie dobre. Po kolejnych 500 km piasta złapała luzy i ich kasowanie nic nie daje - po każdej jeździe się pojawiają, koło mocno lata. Łożyska do wymiany, w sklepie z łożyskami NIE DOBIERZE - mają niestandardowy rozmiar (śr. wewn. 19 mm) i u wertykala kosztują 25 zł / szt. (potrzebne 2 szt. - łożyska zewn.). Po błotnym i wodnym maratonie w Komańczy sprawdziłem jeszcze raz bębenek i łożyska w tylnej piaście - o dziwo czysto, ale łożysko od strony kasety całkowicie się zatarło i nie chciało się kręcić... Po urwanego xtr-a na maratonie i wpleceniu w szprychy łańcucha, jedna z płaskich szprych mocno się wygięła i koło dostało sporego bicia bocznego. Ze względu na asymetryczny zaplot szprych jest niecentrowalne (zminimalizowanie bicia do 0 jest niemożliwe!).... Po 3000 km koła przerobiłem na tubeless ściągając oryginalne czerwone opaski i zakładając plastikową opaskę Bontrager'a. Zalałem mleczkiem FRM i założyłem opony Geax Mezcal 1.9 i działa. Ogólnie jak na tą cenę to koła są ok, ale te luzy mnie denerwują. Mega głośne cykanie odstrasza ludzi i koty!
zgud Napisano 16 Września 2008 Napisano 16 Września 2008 to jak piasty to novatec: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=431007429 mam takie i daja bez żadnych problemów radę lub może coś ze stajni authora?? to są najrozsądniejsze cena/jakośc piasty pozdrawiam Bartosz
ukaniex Napisano 16 Września 2008 Napisano 16 Września 2008 Mam w soiwch kołach pod 5śrub przód sh fh-m525 tył dt 370. W 300zł się zmieścisz.
GdyniaBiker Napisano 16 Września 2008 Napisano 16 Września 2008 Ukaniex - bez obrazy, dobre te "5 śrub", taki nowy patent szkapa666 - nie wiem, czy gdzieś jeszcze można dorwać XT z poprzednich sezonów, może w jakimś mniej popularnym sklepie stacjonarnym, tamte miały świetne opinie, te nowe 08 mają gorsze. Co do Fulcrumów, to też o nich myślę i ta wypowiedź mnie przeraziła, ale ukazała się odpowiedź i już jest mniej strasznie http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...mp;#entry515557 m.in. cena łożysk jest jednak w miarę ludzka, chociaż na pewno marża 1000% :/
szkapa666 Napisano 17 Września 2008 Autor Napisano 17 Września 2008 Mam w soiwch kołach pod 5śrub przód sh fh-m525 tył dt 370. W 300zł się zmieścisz. z tego co widzialem na allegro to te dt kosztuja 3xx zloty;/ wiec raczej sie nie zmieszcze GdyniaBiker no tak pojawiła sie wypowiedz, ale i tak mnie to martwi ;/
szkapa666 Napisano 17 Września 2008 Autor Napisano 17 Września 2008 a co powiecie o piascie ns? http://www.allegro.pl/item433359610_piasta...lka_gratis.html jest droga ale czy dobra? kolor mi pasuje
ukaniex Napisano 17 Września 2008 Napisano 17 Września 2008 @GdyniaBiker szzzzz... uszczypliwiec . 6 śrub miało być. @szkapa666 szkoda ,że to 36h bo bym sam wziął. By the way ciekawe czy naprawdę waz te 380g. DT 370 za mniej niż na allegro. http://www.arnik.com.pl/ > Piasty tylne > Piasty tylne- MTB/BMX > Piasty tylne pod tarcze > XC, Maratony o!
szkapa666 Napisano 18 Września 2008 Autor Napisano 18 Września 2008 no dobra, ale co z tego ze 36h, skoro obrecze tez dobre mozna do tego dobrac. Tylko jaka bedzie roznica w wadze? miedzy 32, a 36?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.