dejot Napisano 16 Września 2008 Napisano 16 Września 2008 Witam. Do końca wakacji chciałbym sobie sprawić nowe hamulce tarczowe i stoję przed takim dylematem... Oba modele są w podobnej cenie, siła hamowania porównywalna... Proszę o pomoc w wyborze. Pozdrawiam Jaca
Mod Team Lookas 46 Napisano 16 Września 2008 Mod Team Napisano 16 Września 2008 Komplet 3 to na oko 450-500zl nie lepiej kupić coś porządnego idąc nawet w Avida wybrać 7 dokładasz niedużo a zyskujesz sporo http://allegro.pl/item437531421_hamulce_av..._lemonbike.html Naprawdę dobra cena i 2x185mm http://allegro.pl/item435616949_hamulce_av...cy_seven_7.html
Rulez Napisano 16 Września 2008 Napisano 16 Września 2008 No cóż, Juicy 7 - lepiej wydać trochę więcej i być naprawdę zadowolonym nie sposób ich przecenić
dejot Napisano 16 Września 2008 Autor Napisano 16 Września 2008 Naprawdę różnica między 3 a 7 jest taka znacząca ? :> Bo jeśli tak to chyba bym się na nie zdecydował- kilka dni więcej tyrania no ale jeśli ma dać satysfakcję to dlaczemu nie Z tym że to "trochę więcej" to prawie drugie tyle co trójeczki hehehe
dejot Napisano 16 Września 2008 Autor Napisano 16 Września 2008 Nic innego zatem nie pozostaje jak... pracować dalej ;( hehehehe
Mod Team Lookas 46 Napisano 16 Września 2008 Mod Team Napisano 16 Września 2008 Śmigałem tydzień rockriderem 9.1 ma seryjnie avidy3 (były na bank dotarte ) - hamować hamują jakoś to działa nie powiem - ale czuć, że to nie to... Generalnie różnica jest
Spider Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 Tak się składa, że miałem obydwa modele, zarówno Juicy 3 jak i Juicy 7 (2007). Tak więc mogę się obiektywnie wypowiedzieć, jak dla mnie w działaniu praktycznie nie ma różnicy, w końcu to ta sama konstrukcja 2 tłoczki, tylko odchudzona tu i ówdzie (juicy 7). Wg. mnie nie potrzeba dokładać kasy do juicy 7, warto tylko wymienić seryjne klocki na lepsze np. BBB metaliczne. Oczywiscie jak zajedziesz te standartowe. Te różnice, to tylko chwyt marketingowy...zrobili 3 modele na bazie jednego zacisku i klamki, zmienili szczegóły i zmniejszyli wagę. Taki pic na wodę, według mnie. Modulacje w j7 ustawiałem raz, więc to pokrętło to też taki bajer, wszak wiadomo, że w miare zużywania się klocków tłoczek sam ustawi się na odp. odległość. Ode mnie tyle, dodam tylko, że obecnie używam J3 i nie narzekam.
Lobster Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 Prawda jest taka że obecne Juicy 3 to przemalowany starszy model Juicy 5 (ten w którym trzeba zdejmować chwyty kierownicy i manetki żeby je założyć na kiere, chyba model 2006). A z kolei juicy 5 to są juicy 7 bez pokrętła na klamce . Różnica jest taka że są trochę cięższe, i mniej "bajerzaste" (trójki). Czy warto dopłacać ? Ciezko powiedzieć, ja gdybym chciał zakładać avidy, to szkoda by mi było dopłacać do 7, bo tak naprawde niewie różnią się od 3. Z drugiej strony 3 to taki "low endowy" model (choć całkiem dobry). Nie potrafię wiec odpowiedziec na pytanie czy warto dopłacić. Pewnie dlatego zostaję przy starym dobrym hayesie magu
dejot Napisano 19 Września 2008 Autor Napisano 19 Września 2008 Hehehe No to namieszaliście ;P Na szczęście dziś wypłaty nie mam to jeszcze zobaczę jak się sprawują juicy 3 które zakupił brat i porównam je do SLX (te hamują naprawdę mocno w porównaniu do wszystkich hamulców z jakimi miałem do czynienia). Chyba że w tej cenie istnieją jakieś ciekawe alternatywy dla J7. Powiedzmy do 750 ziko. Poczytałem troszkę na mtbr o tych avidach J7 i mają niezbyt ciekawe opinie... Ogólnie ocena dużo niższa niż się spodziewałem Rulez , Lookas nie mieliście z nimi żadnych problemów typu głośne działanie lub spadek efektywności w trakcie jazdy lub konieczność częstego ustawiania ?
me.wa Napisano 19 Września 2008 Napisano 19 Września 2008 Mam w swoim rowerze avida juicy 5 2005, a ostatnio do roweru ojca kupilem kpl avidow juicy 3. Klamka zarowno w j5 jak i w j3 oczywiscie ma obejme na 2 srubki, tak ze gripow i manetek ściagac nie trzeba, reszta klamki pomijajac kolor jest identyczna. Ma takie same regulacje odleglosci klamki od kiery. Zacisk jest troche inny, rozni sie mocowaniem przewodu, w 5-tkach jest przykrecony z boku, w srodku ma gniazdo do odpowietrzania. W j3 przewod wchodzi w zacisk, natomiast gniazdo odpowietrznika jest kawalek dalej, z boku. Oba avidy dzialaja praktycznie tak samo Jedyna wada 3tki jest to ze wazy troche wiecej niz 5,7 itd., (9gr wiecej niz j5;, 81g wiecej niz ultimate /przy tarczy 160mm; przedni post mount/) W najblizszym czasie kupuje j3 na tyl, bo ceny w jakich sa na allegro sa dosc dobre jak na taki hamulec
dejot Napisano 19 Września 2008 Autor Napisano 19 Września 2008 Coraz śmielej spoglądam na hamulce Shimano Saint... Zbierają bardzo dobre opinie
Mod Team Lookas 46 Napisano 19 Września 2008 Mod Team Napisano 19 Września 2008 Niby wszystko takie same, a jednak wyniki testów w magazynie rowerowym nie były takie same o ile 5 i 7 miały prawie identyczną siłę hamowania o tyle 3 odstawała. Pokrętło w 7 można sobie darować. Wg mnie dobrym rozwiązaniem będą XT 08 2x 180mm i basta
Rulez Napisano 19 Września 2008 Napisano 19 Września 2008 Przód piszczy jak zmoknie , ale żadnego spadku siły hamowania, dla mnie pokrętło jest bardzo przydatnei nie zamienił bym na J5, ale już myślę nad Elixir-ami. To co mnie odrzuca od Shimano luzy na nitach w tarczach, i problemy Włoszczowskiej z gotującym płynem (do tego w SLX spada siła hamowania po zamoknięciu - tak twierdzi mój kol. który używa ich w crossie - więc niezbyt extremalnie ) .
Schwefel Napisano 19 Września 2008 Napisano 19 Września 2008 Wg mnie dobrym rozwiązaniem będą XT 08 2x 180mm i basta Albo nowe Sainty czterotłoczkowe w komplecie z klamką XT
got3n Napisano 19 Września 2008 Napisano 19 Września 2008 Przód piszczy jak zmoknie , ale żadnego spadku siły hamowania, dla mnie pokrętło jest bardzo przydatnei nie zamienił bym na J5, ale już myślę nad Elixir-ami. To co mnie odrzuca od Shimano luzy na nitach w tarczach, i problemy Włoszczowskiej z gotującym płynem (do tego w SLX spada siła hamowania po zamoknięciu - tak twierdzi mój kol. który używa ich w crossie - więc niezbyt extremalnie ) . no mi własnie za 2tyg z USA kumpel ma przywieźć Elixyry R 185mm F&R zobaczymy jak to działa:) Ale dziwi mnie ze w stanach komplet Juicy 7 jest 50 dolców drozszy od komplety Elixirów R. A co do tematu zeby nie było ze OFFTOP. To mam na tyle avida 3 160mm i jestem zadowolony z jego siły i modulacji i moge na tył polecić Z przodu mam 4 tłoczkowe XT z 2003 i tez moge polecić
Rulez Napisano 19 Września 2008 Napisano 19 Września 2008 Ale dziwi mnie ze w stanach komplet Juicy 7 jest 50 dolców drozszy od komplety Elixirów R. Mają prostszą konstrukcję (klamka) - to jest jakiś powód.
dejot Napisano 20 Września 2008 Autor Napisano 20 Września 2008 No właśnie z tymi saintami... jaki rocznik.... Teraz pojawił się na allegro 2009 i kusi sqbaniec :] Myślałem oczywiście o komplecie z ubiegłego roku (za 520zł) do tego dokupiłbym 2 tarcze XT i powinno być si. Jednak bardzo mnie kuszą te nowe klamki Shimano... Miałem okazję jeździć na nowych XT i SLXach i muszę powiedzieć, że nie mam pojęcia czy to kwestia klamki czy konstrukcji zacisku ale ich siła jest potężna Tylko z tymi 4-tłoczkowymi saintami - jak one wagowo wychodzą? Żeby nie było że chcąc zmodernizować rower na lżej wyjdzie mi ciężej
alghar Napisano 20 Września 2008 Napisano 20 Września 2008 " Miałem okazję jeździć na nowych XT i SLXach " to które lepsze ? takie same tarcze były ?
dejot Napisano 20 Września 2008 Autor Napisano 20 Września 2008 Podejrzewam też, że z racji swojej masywności i przy większych tarczach nie będą one miały problemu z gotowaniem " Miałem okazję jeździć na nowych XT i SLXach " to które lepsze ? takie same tarcze były ? Tarcze były takie same 160 z tym, że w XT były CL a w SLX były XT na 6 śrub. XT hamowało zdaje się mocniej. Poza tym ma dodatkową regulację w klamce in plus
Lobster Napisano 20 Września 2008 Napisano 20 Września 2008 Klamka zarowno w j5 jak i w j3 oczywiscie ma obejme na 2 srubki, tak ze gripow i manetek ściagac nie trzeba, Hmm a z ktorego roku masz tego juicy 3 ? Np na stronie avida klamka wygląda tak: http://www.sram.com/en/avid/hydraulicdiscb...juicythree.php# edit: hmm faktycznie są takie z 2 śrubkami, ale to chyba model 2009 ? Swoją drogą ciekawe czy różni się skutecznością hamowania od tego poprzedniego juicy3...? edit2: e jednak nie, bo pozatym detalem niczym się nie różni. Myślałem że może całą konstrukcję zmienili, ale jednya różnica to w zasadzie tylko to mocowanie Niby wszystko takie same, a jednak wyniki testów w magazynie rowerowym nie były takie same o ile 5 i 7 miały prawie identyczną siłę hamowania o tyle 3 odstawała. Tak jak pisałem powyżej Juisy 3 jest taki sam jak Juicy 5, ale ten z poprzednich lat . Co nie jest jednoznaczne z tym ze jest taki sam jak obecnie produkowany juicy 5 i 7 . Poprosu: jak wprowadzili nowy model juicy 5, to nie skonczyli produkowac starego modelu, tylko teraz malują go na jiucy 3 .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.