Rulez Napisano 17 Września 2008 Napisano 17 Września 2008 Sporo osób narzekało na R7 że często się psuły tłumiki i widły puszczały powietrze Tak było kiedy je składali na Tajwanie (tak jak teraz Marzochy) , teraz znów Manitou robią z Stanach ...
Sel Napisano 17 Września 2008 Napisano 17 Września 2008 Coz czesc osob wlasnie sie cieszyla ze na Tajwanie robia bo podobno "jakosc" w USA niezbyt byla dobra
wastedqba Napisano 17 Września 2008 Napisano 17 Września 2008 Jeśli się nie mylę to MXy od dawna wyjeżdżały z Tajwanu. Także stare wcale nie lepsze od nowych. A to czy sprzęt jest robiony na Tajwanie czy w USA czy we Włoszech nie ma znaczenia do czasu gdy nadzór jest porządny. Włochy nie słyną z dobrej jakości. USA też nie jest mistrzem jeśli chodzi o jakość wyrobów.
arek_wro Napisano 17 Września 2008 Napisano 17 Września 2008 Ja nie bardzo widze sens fundowania sobie dodatkowego 0,5kg jezeli wazy sie 60kg. Przy takiej wadze bikera oba amory sporo wytrzymaja, i rzekoma pancernosc marzocha traci na znaczeniu.
rzymo Napisano 17 Września 2008 Napisano 17 Września 2008 Ja nie bardzo widze sens fundowania sobie dodatkowego 0,5kg jezeli wazy sie 60kg. Przy takiej wadze bikera oba amory sporo wytrzymaja, i rzekoma pancernosc marzocha traci na znaczeniu. Niedawno zmieniałem amora i wybór padł na MX Pro - kwestia różnicy w cenie (Bombera kupowałem za ~ 580 z przesyłką). Nie wiem jak obecny Marcok się spisze, ale jeśli podobnie jak poprzedni to nie będę miał jakichkolwiek zastrzeżeń, poza masą - miałem Z4 '01, uszczelki i olej przez te wszystkie lata zmieniane tylko kilka razy.
ukaniex Napisano 17 Września 2008 Napisano 17 Września 2008 Jeśli się nie mylę to MXy od dawna wyjeżdżały z Tajwanu. Także stare wcale nie lepsze od nowych. A to czy sprzęt jest robiony na Tajwanie czy w USA czy we Włoszech nie ma znaczenia do czasu gdy nadzór jest porządny. Włochy nie słyną z dobrej jakości. USA też nie jest mistrzem jeśli chodzi o jakość wyrobów. Gwoli ścisłości. Teraz praktycznie 90% amortyzatorów jak i części jest z Tajwanu. Wystarczy wejść na www.eaby.com i sprzedają nowe R7 absolute za 650zł! skąd? Z Tajwanu! Tak samo jest z Sidami czy Rebami wyjątkiem są chyba tylko Foxy.
Loko Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 Kupiłem swojego bombera ok rok temu za 650 zł z lo w extrem shopie. Obecnie też jest tam bomber 650 zł, ale w opisie nie ma lo, jednak zdjęcie jest bombera z lo. Pytaj się sklepy, wysyłaj emaila, czasami są nieporozumienia i można coś wyrwać, bo te ceny co podałeś to strasznie wysokie.
c1ach Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 Ja za swojego z kolei dałem 600, i na razie nie znalazłem nigdzie niższej ceny. No ale wiadomo zawsze można coś wynegocjować.
Sel Napisano 22 Września 2008 Napisano 22 Września 2008 W sumie jesli ktos ma mozliwosc sprowadzenia to szukajcie u sasiadow - Niemcow na ebayu, niestety ceny o x% nizsze ;-(
Lai Napisano 22 Września 2008 Napisano 22 Września 2008 Mam R7 od trochę ponad pół roku - polecam :-) Kupiłem nówke z 2006 roku prosto od WIGWAMu ;-)
c1ach Napisano 24 Września 2008 Napisano 24 Września 2008 W sumie jesli ktos ma mozliwosc sprowadzenia to szukajcie u sasiadow - Niemcow na ebayu, niestety ceny o x% nizsze ;-( No mój Bomber też ma naklejkę niemieckiego dystrybutora Ciekawi mnie jedno - jeśli ktoś kupi u polskiego dystrybutora to ma naklejkę gregorio czy dystrybutora z innego kraju, np. niemiec jak u mnie (cosmic-sports)? Wygląda na to że te tańsze amorki to i tak z niemiec przywożą....
tobo Napisano 24 Września 2008 Napisano 24 Września 2008 ja na moim marcoku nie mialem zadnej naklejki - kupiony byl w polsce u dystrybuora
c1ach Napisano 24 Września 2008 Napisano 24 Września 2008 A to dziwne, bo u mnie na jednej z dolnych goleni jest naklejka z nazwą niemieckiego dystrybutora, takie coś jak na oyginalnych płytach z muzyką nalepiają
wastedqba Napisano 25 Września 2008 Napisano 25 Września 2008 Miałem jednego OEMa w rowerze. Drugiego kupionego w Polsce w sklepie i jednego normalnego aftermarketa z Gregorio. Żaden nie miał naklejki dot. dystrybutora.
Sel Napisano 25 Września 2008 Napisano 25 Września 2008 Naklejki to tylko "widzimisie" sprzedawcy chyba Dla przykladu moj znajomy ma naklejke sklepu od ktorego kupil rower na ramie, kupowalem w tym samym sklepie tylko innej "fili" i nie mam naklejki ;P
nikodem Napisano 25 Września 2008 Napisano 25 Września 2008 ja taki hologram miałem dołączony z instrukcją do nalepienia w dowolnym miejscu?
c1ach Napisano 26 Września 2008 Napisano 26 Września 2008 czyli generalnie nie sugerować się żadnymi naklejkami
ukaniex Napisano 26 Września 2008 Napisano 26 Września 2008 Temat założony 15.09 a mamy 26.09... czy mr. Desperados podjął jakąś konkretną decyzję bo jestem[śmy] ciekaw. Ad rem nie zastanawiałbym się. R7 zdecydowanie. Mimo to ,że Marzocchi "przeyżje 10 R7ek" to zanim Ona się posypie założysz 2 kolejne temat prosząc o opinie nt nowego amora.
rzymo Napisano 27 Września 2008 Napisano 27 Września 2008 Temat założony 15.09 a mamy 26.09... czy mr. Desperados podjął jakąś konkretną decyzję bo jestem[śmy] ciekaw. Też jestem ciekawy Ad rem nie zastanawiałbym się. R7 zdecydowanie. Mimo to ,że Marzocchi "przeyżje 10 R7ek" to zanim Ona się posypie założysz 2 kolejne temat prosząc o opinie nt nowego amora. Zależy kto ile czasu używa dany amortyzator - np. mój poprzedni Bomber Z4 '01 wytrzymał ze mną 7,5 roku, w tym 2 razy zmieniłem uszczelki przeciwkurzowe, raz 'olejowe', kilka razy olej, rzadko kiedy go czyściłem (a jeżdżę także zimą), pompowałem raz na pół roku, amor nie widział Brunoxa ani innych specyfików - bo i po co , po tych latach miał tylko poobdzierane naklejki, golenie jak i powłoka na goleniach bez zarysowań czy otarć... Obecnie mam prawie nowego MX'a, ale powoli myślę jednak o innym amorze (np. Reba). Bomber jest jednak przyciężki, tylko jaki inny amor będzie tak wytrzymały, bezobsługowy i dodatkowo wyraźnie lżejszy?
Desperados Napisano 27 Września 2008 Autor Napisano 27 Września 2008 Decyzje podejmę dopiero za jakiś czas, ale niedługo Ale chyba jestem za r7 z racji tego że jest lżejszy od MX'a
Ciastkorz Napisano 29 Września 2008 Napisano 29 Września 2008 a co lepiej wziąć, http://www.allegro.pl/item446464669_manito...out_okazja.html + trenażer, czy czekać na zimowe wyprzedaże i kupić jakąś rebę? Waże 45kg i chce amor który będzie ładnie chodzil pod moją wagą xD Mówią że R7 są mułowate, jak to z tym jest?
uchmanek Napisano 29 Września 2008 Napisano 29 Września 2008 r7 zawsze bedzie chodzil gorzej, bo nie ma regulacji sprezyny neg.
Sel Napisano 29 Września 2008 Napisano 29 Września 2008 + Dodaj do tego że R7 posiada Snap Valve SPV - jeszcze bardziej zamulona praca ;-) A sprężynę można zawsze wymienić choć to już się wiąże jak wiadomo z rozbieraniem i zabawą.
Ciastkorz Napisano 29 Września 2008 Napisano 29 Września 2008 toście mnie pocieszyli... czyli odkładanie na rebe...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.