alghar Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 Kask Specialized S-WORKS 2D, używa ktoś , jakieś opinie ?
1415chris Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 Od roku, super lekki, lansowe wstawki carbonowe , tak jak z kaskami bywa najwaznieszje zeby dobrze pasowal, a ten dla mojej glowy jest super wygodny. Przymierzalem sie do giro atmos, ale jak przymierzylem oba to nie mialem zadnych watpliwosci. Jedyny minus to po pierwszym praniu wewnetrzne wkladni sie rozlecialy (po 8 miesiacach). Ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo sa one stosunkowo tanie w porownaniu do innych kaskow £2.99. pozdrawiam
lukashs Napisano 5 Grudnia 2008 Napisano 5 Grudnia 2008 Spesh 2D, uzywam od miesiąca, jak dla mnie bomba !! nie czuć go na głowie i świetnie pasuje. A do tego wyglada kosmicznie.. jak ktoś planuje takie wydatek na kask to nie ma co sie zastanawiac:) POLECAM !!
1415chris Napisano 5 Grudnia 2008 Napisano 5 Grudnia 2008 wyglada na to ze byli i obecni mieszkancy gliwic maja podobne upodobania pozdrawiam gliwickich bikerow
dzosef Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 A czy Specialized Propero poza niższą ceną i większą wagą różni się czymś jeszcze - np.wyglądem??
lukashs Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 odpal sobie 2 fotki kaskow... 2d i propero... odpowiedz sobie na pytanie czy roznia sie wygladem roznica jest zasadnicza, propero to kask podstawowy z nizszej połki, zastosowane sa inne technologie itp 2d - najwyzsza połka i najlepsze technologie tym się roznia
dzosef Napisano 8 Grudnia 2008 Napisano 8 Grudnia 2008 fotka fotką, a rzeczywistość rzeczywistością... Fotka może wiele ukryć albo wyolbrzymić, więc ciekaw jestem, czy ktoś miał w ręku i ten kask i ten i o taką opinie mi głównie chodzi
czarnykruk Napisano 27 Stycznia 2009 Napisano 27 Stycznia 2009 Mam ten kask juz z rok czasu, kupilem po peknieciu podczas zeszlej zimy poprzedniego (bella). to co moge napisac to, ze jesli chodzi o wage to jest to poezja. W rozmiarze M wazy realnie z daszkiem 208gramow (deklaruja chyba 199). Poprzedni wazyl 80gram wiecej i naprawde sie ta roznice czuje. Zastnawialem sie jeszcze nad metem kaos ultimate (w polsce nie byl jeszcze wtedy dostepny), ale mialem mozliwosc przymierzenia kasku speca i spasowal na moja czache idealnie. Kupilem w UK za polowe ceny, ktora u nas chce dystrybutor. Niestety teraz sklepy angielskie maja zakaz wysylki towarow speca za granice, wiec bez znajomego bedzie ciezko z zakupem. Na Europe cena detaliczna jest niestety taka jak u nas jak nie wyzsza - 180EUR o ile dobrze pamietam. Z WAD: kask ma bardzo cienkie gabki (z coolmaxa), ktore szybko zrobily sie niemal plaskie i ledwo sie je czuje, dodatkowo w komplecie nie ma zapasowych:( jedyne co udalo mi sie dowiedziec, ze mozna tanio kupic nowe, ale nie szukalem - nie potrzebuje poki co. Carbon na obudowie pewni wg jedynie role ozdobna i pokryty jest bezbarwnym lakierem, ktory umiarkowanie ladnie od poczatku wyglada - nieco odstaje, tak jakby bylo pod nim w kilku miejscach powietrze, ale to detal.
1415chris Napisano 27 Stycznia 2009 Napisano 27 Stycznia 2009 Niestety teraz sklepy angielskie maja zakaz wysylki towarow speca za granice skad te rewelacje?
czarnykruk Napisano 31 Stycznia 2009 Napisano 31 Stycznia 2009 skad te rewelacje? Specialized wspolpracuje z UK na innych zasadach niz z kontynenalna Europa. Znajomy probowal zamowic ostatnio kask, o ktorym piszemy w tym topicu i po zlozeniu zamowienia (w CRC) dostal odpowiedz o anulowaniu z wyjasnieniem.
1415chris Napisano 31 Stycznia 2009 Napisano 31 Stycznia 2009 sprawdzalem, faktycznie spec stara sie cos takiego wprowadzic, chore ps. bede w polsce pod koniec lutego moge kas zabrac ze soba
howzer Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 S-Works 2D. Miodzio. Włóż na głowę i się zakochasz. Używam od roku i muszę przyznać, że już nigdy nie kupię innego kasku. Fajnym bajerem są paski, które nie chłoną wilgoci i nie przeszkadzają w zakładaniu i zdejmowaniu okularów. Pozdro. Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem nowych modeli taniej niż w sklepie niech sprawdzi aukcje allegro użytkownika glamourbutterfly.
Housik Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 ja mam propero właśiwie to już drogi kask i jestem z niego zadowolony !! no 2d bedzie rewelką
Snaxboy Napisano 18 Kwietnia 2009 Napisano 18 Kwietnia 2009 Specialized wspolpracuje z UK na innych zasadach niz z kontynenalna Europa. Znajomy probowal zamowic ostatnio kask, o ktorym piszemy w tym topicu i po zlozeniu zamowienia (w CRC) dostal odpowiedz o anulowaniu z wyjasnieniem. Trudno mi potwierdzic - kupowalem S-WORKS 2D na wyprzedazy w www.evanscycles.co.uk - za polowe polskiej ceny. Bylo zabawnie, bo zamowilem w sobote w poniedzialek okazalo sie,ze ktos przede mna zlozyl zamowienie na ten sam kask z kolekcji 2008. Sklep zaoferowal mi zwrot kasy. Na pytanie czy nie maja tego rozmiaru w tej samej cenie (65 GBP) ale innym kolorze - dostalem w tym samym kolorze z kolekcji 2009. Oficjalnie kaski z 2009 byly wystawione za ok 120 GBP, ale sklep uznal ze wina po jego stronie i utrzymal cene promocyjna. Przesylka do Wawy zajela jakies 5 dni. Koszt wysylki sklep przejal na siebie. Wkladki coolmaxowe rzeczywiscie cieniutkie,ale chlodzi lepetyne rowno Kask leciutki - choc troche wysoko siedzi, za to systemy dopasowania naprawde przemyslane. Podzielam uwage co do carbonu - ma sie nieco wrazenie, ze jest to ladna nalepka, ale na wielu forach czytalem, ze plastik nalepiony na karbon sie lekko zadziera. Widac gdzies w maszynie nie styka. Reasumujac - zabawka jest sympatyczna i sprawia sporo frajdy. Warta tych 320 zl
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.