snuffi Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 Wiem że żeby być kurierem albo starować w alleyach nie trzeba jeździć na Fixie ale chyba jest dość głęboko spokrewnione Startuje ktoś z was Alleycatch, organizuje, albo jest kurierem na fixie?
Gurek Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 Na poznańskich Alleyach byłem juz 4 razy, nie organizuje, w te wakacje jezdzilem przez bardzo krótki czas jako kurier ( na ostrym )
mastiv Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 niestety w mojej mieścinie i w okół nic się takiego nie dzieje, a kuriere nie mają racji bytu, chyba najbliżej to 100km do wrocka
KAZUMI Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 Mam na koncie zorganizowanie alleycata "Ananasowego" z okazji Wielkiego Przejazdu Rowerowego w Gdańsku 27km podstawowej trasy i 11 punktów kontrolnych Skromność to podstawa
travisb Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 Mam na koncie zorganizowanie alleycata "Ananasowego" z okazji Wielkiego Przejazdu Rowerowego w Gdańsku 27km podstawowej trasy i 11 punktów kontrolnych Skromność to podstawa :P A ja mam na koncie udział w tym alleyu i odebranie pieczątki od Grabarza na jednm z PK. W przyszłym roku też zajmiesz się organizacją ?
snuffi Napisano 15 Września 2008 Autor Napisano 15 Września 2008 Po 1 Gurek skad bierzesz info o alleycatach? (ja trafiam tylko na nieaktualne strony) Po 2 Zawsze chciałem alleycata zrobić w Bydgoszczy ale zniechęca mnie perspektywa małej frekwencji i brak osób chętnych do wsółpracy Po 3 Planuje ktoś w przyszłym roku wybrać się do Wawy na Ostrego Kata albo na PCMC do wrocka?
KAZUMI Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 A ja mam na koncie udział w tym alleyu i odebranie pieczątki od Grabarza na jednm z PK.W przyszłym roku też zajmiesz się organizacją ? Ale fajnie i jak się podobała trasa?? Nie wiem czy będę organizował w przyszłym roku ale w sumie fajna była to zabawa tylko szkoda że ludzie nie do końca rozumieją idę Alleycata
Gurek Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 Po 1 Gurek skad bierzesz info o alleycatach? (ja trafiam tylko na nieaktualne strony) Dowiaduje sie na masach krytycznych albo ktoś mi pisze na gg
mastiv Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 albo na PCMC do wrocka? oo kiedy?? mógłbym się wybrać, haha ale co to jest w ogóle??
snuffi Napisano 15 Września 2008 Autor Napisano 15 Września 2008 Polish Cycle Messenger Championship czyli Mistrzostwa Polski Kurierów Rowerowych w tym roku były w Poznaniu www.pcmc.pl
snuffi Napisano 15 Września 2008 Autor Napisano 15 Września 2008 Do wzięcia udziału w Mistrzostwach zapraszamy kurierów oraz wszystkich rowerzystów chcących zasmakować kurierskich klimatów.
Mod Team Pixon Napisano 15 Września 2008 Mod Team Napisano 15 Września 2008 ...tylko szkoda że ludzie nie do końca rozumieją idę Alleycata Brałem kiedyś, dawno temu udział w Alleycate i wtedy rozumiałem to jako imprezę spontaniczną, w której to zbiera się kilku rowerzystów w 90% to kurierzy i jeżdżą po mieście z manifestem by go wypełnić. Wcześniej ktoś ustala punkty i to jest później taki wyścig na orientacje. Nie ma żadnych ograniczeń włącznie z przepisami ruchu drogowego. Każdy jedzie tak aby dotrzeć z wypełnionym manifestem na metę pierwszy. Ideą teg chyba była zawsze dobra zabawa.... A może jest coś więcej. Coś o czym do tej pory nie zdawałem sobie sprawy i póki nikt mi nie naświetli sprawy to nadal nie będę wiedział. Kazumi może ty jako organizator takiego jednego wyścigu napisał byś o idei tej imprezy.
mastiv Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 http://www.alleycat.waw.pl/alleycoto.html Jestem ciekawy czy w ogóle sensowne jest wybranie się na alleycata nie znając zbytnio miasta? Przechodzą mi przez głowę takie myśli że przecież jeżeli ktoś nie chce wygrać, to może się skumać z kimś innym i jeździć z nim razem i po prostu dobrze się bawić, Jak myślicie ?
snuffi Napisano 15 Września 2008 Autor Napisano 15 Września 2008 Kumple był w weekend na alleycatcie w Krakowie (jest z Bydgoszcz, w Krakowie był 0 razy). Alleycata zakończył na 4 pozycji z mapą w ręku, no i miasto pozwiedział
golab Napisano 16 Września 2008 Napisano 16 Września 2008 jakl nie znasz miasta to jest jeszcze fajniej bo się trzeba bardziej starać co to za frajda wygrać w swoim mieście z kimś kto wogóle go nie zna
KAZUMI Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 A może jest coś więcej. Coś o czym do tej pory nie zdawałem sobie sprawy i póki nikt mi nie naświetli sprawy to nadal nie będę wiedział. Kazumi może ty jako organizator takiego jednego wyścigu napisał byś o idei tej imprezy. Ludzie (nie kurierzy) nie traktują tego jako zabawa tylko podchodzą do alleycat zbyt ambicjonalnie Jak źle wykonają zadanie to się wykłócają że źle sformułowane pytanie (mimo że inni zrozumieli co trzeba wykonać), że to było za trudne a tamto bez sensu, na punktach kontrolnych pytają się jak najszybciej dojechać do następnego punktu i gdzie on jest itp... Chodzi im głównie o nagrody a nie o to że się można dobrze bawić. W zeszłym roku na metę jako pierwsi przyjechali dwaj kolesi na DHbikach wyprzedzili wszystkich o dobre paręnaście minut, potem się okazało że każdy robił po pół trasy i potem uzupełnili manifesty Ludzie po prostu czasem nie umieją się bawić
MarcinN Napisano 19 Września 2008 Napisano 19 Września 2008 Może kiedyś trzeba zrobić alleycata forumowego, hę?
QWEY564 Napisano 19 Września 2008 Napisano 19 Września 2008 Jak ktoś ma duże parcie na alleya i mieszka w okolicach warszawy to jutro w ramach Alleypiasta odbędzie się niewielkomiasteczkowy alley w Błoniu
mastiv Napisano 19 Września 2008 Napisano 19 Września 2008 haha jak chcecie, bym to ujął, alternatywny alley to mozna zrobic w lubawce u mnie (miasto osimiotysięczne) fajnie by to wyglądało
MarcinN Napisano 19 Września 2008 Napisano 19 Września 2008 A propos zatrecenia idei zabawy: http://playintrafficproductions.com/ ale tak to już jest jak się startuje w najbardziej znanym alleyu na świecie.
12p Napisano 14 Października 2008 Napisano 14 Października 2008 http://alleycat.ovh.org/krakopoloco2008.php
rurokura Napisano 19 Października 2008 Napisano 19 Października 2008 taaa ..byłem na całej imprezie i powiem wam szczerze ,że dawno tak znakomicie się nie bawiłem ,jak właśnie tam świetni ludzie ,atmosfera .. oba alleye były bardzo konkretne ..pierwszy przebiegał w deszczu i wietrze ,2gi w znacznie lepszej aurze ..chociaż również pizgało nieźle że nie wspomne o sobotnim afterze ..o którym chyba faktycznie jeszcze długo krążyć będą opowieści kto nie był -niech żałuje kto był -pozdrawiam oi
Gurek Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 Odkopie temat ponieważ innego o alleyach nie widze. W tą sobotę w Poznaniu organizujemy alleycata, pragniemy zaprosić wszystkich zrzeszonych ostro kołowców kurierów itp. Jeżeli możesz to prześlij tą wiadomość innym ze swojego miasta ! Tak więc Alleycat 10.10.2009 start godzina 20.00 z mostu św. rocha ! nocleg się jakiś znajdzie tak więc wpadajcie Już znalazłem odpowiedni temat co do alleycatów, nie mogłem go znależć ponieważ ktoś zamiast napisać alleycat napisał sobie "olejkot" i moja wyszukiwarka go nie odnalazła. ale już nie bede tam tego pisał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.