Skocz do zawartości

[Kurierka]Startuje ktoś w alleycatach

snuffi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiem że żeby być kurierem albo starować w alleyach nie trzeba jeździć na Fixie ale chyba jest dość głęboko spokrewnione

Startuje ktoś z was Alleycatch, organizuje, albo jest kurierem na fixie?

Napisano

Na poznańskich Alleyach byłem juz 4 razy, nie organizuje, w te wakacje jezdzilem przez bardzo krótki czas jako kurier ( na ostrym ) :D

Napisano

niestety w mojej mieścinie i w okół nic się takiego nie dzieje, a kuriere nie mają racji bytu, chyba najbliżej to 100km do wrocka

Napisano

Mam na koncie zorganizowanie alleycata "Ananasowego" z okazji Wielkiego Przejazdu Rowerowego w Gdańsku :) 27km podstawowej trasy i 11 punktów kontrolnych :)

Skromność to podstawa :PB)

Napisano
Mam na koncie zorganizowanie alleycata "Ananasowego" z okazji Wielkiego Przejazdu Rowerowego w Gdańsku :) 27km podstawowej trasy i 11 punktów kontrolnych B)

Skromność to podstawa :P :P

A ja mam na koncie udział w tym alleyu :) i odebranie pieczątki od Grabarza na jednm z PK.

W przyszłym roku też zajmiesz się organizacją ?

Napisano

Po 1 Gurek skad bierzesz info o alleycatach? (ja trafiam tylko na nieaktualne strony)

Po 2 Zawsze chciałem alleycata zrobić w Bydgoszczy ale zniechęca mnie perspektywa małej frekwencji i brak osób chętnych do wsółpracy

Po 3 Planuje ktoś w przyszłym roku wybrać się do Wawy na Ostrego Kata albo na PCMC do wrocka?

Napisano
A ja mam na koncie udział w tym alleyu ;) i odebranie pieczątki od Grabarza na jednm z PK.

W przyszłym roku też zajmiesz się organizacją ?

Ale fajnie ;) i jak się podobała trasa??

Nie wiem czy będę organizował w przyszłym roku ale w sumie fajna była to zabawa tylko szkoda że ludzie nie do końca rozumieją idę Alleycata B)

Napisano
Po 1 Gurek skad bierzesz info o alleycatach? (ja trafiam tylko na nieaktualne strony)

Dowiaduje sie na masach krytycznych albo ktoś mi pisze na gg ;)

Napisano

Polish Cycle Messenger Championship czyli Mistrzostwa Polski Kurierów Rowerowych

w tym roku były w Poznaniu

www.pcmc.pl

Napisano
Do wzięcia udziału w Mistrzostwach zapraszamy kurierów oraz wszystkich rowerzystów chcących zasmakować kurierskich klimatów.
  • Mod Team
Napisano
...tylko szkoda że ludzie nie do końca rozumieją idę Alleycata ;)

Brałem kiedyś, dawno temu udział w Alleycate i wtedy rozumiałem to jako imprezę spontaniczną, w której to zbiera się kilku rowerzystów w 90% to kurierzy i jeżdżą po mieście z manifestem by go wypełnić. Wcześniej ktoś ustala punkty i to jest później taki wyścig na orientacje. Nie ma żadnych ograniczeń włącznie z przepisami ruchu drogowego. Każdy jedzie tak aby dotrzeć z wypełnionym manifestem na metę pierwszy. Ideą teg chyba była zawsze dobra zabawa....

A może jest coś więcej. Coś o czym do tej pory nie zdawałem sobie sprawy i póki nikt mi nie naświetli sprawy to nadal nie będę wiedział. Kazumi może ty jako organizator takiego jednego wyścigu napisał byś o idei tej imprezy.

Napisano

http://www.alleycat.waw.pl/alleycoto.html

Jestem ciekawy czy w ogóle sensowne jest wybranie się na alleycata nie znając zbytnio miasta? Przechodzą mi przez głowę takie myśli że przecież jeżeli ktoś nie chce wygrać, to może się skumać z kimś innym i jeździć z nim razem i po prostu dobrze się bawić, Jak myślicie ?

Napisano

Kumple był w weekend na alleycatcie w Krakowie (jest z Bydgoszcz, w Krakowie był 0 razy). Alleycata zakończył na 4 pozycji z mapą w ręku, no i miasto pozwiedział

Napisano

jakl nie znasz miasta to jest jeszcze fajniej bo się trzeba bardziej starać <_<

co to za frajda wygrać w swoim mieście z kimś kto wogóle go nie zna

Napisano
A może jest coś więcej. Coś o czym do tej pory nie zdawałem sobie sprawy i póki nikt mi nie naświetli sprawy to nadal nie będę wiedział. Kazumi może ty jako organizator takiego jednego wyścigu napisał byś o idei tej imprezy.

Ludzie (nie kurierzy) nie traktują tego jako zabawa tylko podchodzą do alleycat zbyt ambicjonalnie :angry2: Jak źle wykonają zadanie to się wykłócają że źle sformułowane pytanie (mimo że inni zrozumieli co trzeba wykonać), że to było za trudne a tamto bez sensu, na punktach kontrolnych pytają się jak najszybciej dojechać do następnego punktu i gdzie on jest itp... Chodzi im głównie o nagrody a nie o to że się można dobrze bawić. W zeszłym roku na metę jako pierwsi przyjechali dwaj kolesi na DHbikach wyprzedzili wszystkich o dobre paręnaście minut, potem się okazało że każdy robił po pół trasy i potem uzupełnili manifesty :)

Ludzie po prostu czasem nie umieją się bawić ;)

Napisano

haha jak chcecie, bym to ujął, alternatywny alley to mozna zrobic w lubawce u mnie (miasto osimiotysięczne) fajnie by to wyglądało

• 4 tygodnie później...
Napisano

taaa ..byłem na całej imprezie i powiem wam szczerze ,że dawno tak znakomicie się nie bawiłem ,jak właśnie tam

świetni ludzie ,atmosfera ..

oba alleye były bardzo konkretne ..pierwszy przebiegał w deszczu i wietrze ,2gi w znacznie lepszej aurze ..chociaż również pizgało nieźle

że nie wspomne o sobotnim afterze ..o którym chyba faktycznie jeszcze długo krążyć będą opowieści

kto nie był -niech żałuje

kto był -pozdrawiam

oi

• 11 miesięcy temu...
Napisano

Odkopie temat ponieważ innego o alleyach nie widze.

W tą sobotę w Poznaniu organizujemy alleycata, pragniemy zaprosić wszystkich zrzeszonych ostro kołowców kurierów itp.

Jeżeli możesz to prześlij tą wiadomość innym ze swojego miasta !

Tak więc Alleycat 10.10.2009 start godzina 20.00 z mostu św. rocha ! nocleg się jakiś znajdzie tak więc wpadajcie

Już znalazłem odpowiedni temat co do alleycatów, nie mogłem go znależć ponieważ ktoś zamiast napisać alleycat napisał sobie "olejkot" i moja wyszukiwarka go nie odnalazła. ale już nie bede tam tego pisał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...