Bruce86 Napisano 14 Września 2008 Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Chciałbym prosić o pomoc w wyznaczeniu jakiejś sensownej trasy z Torunia do Warszawy, ewentualnie jak ktoś jest dobrze obeznany w terenie to jeszcze z Warszawy do Otwocka. Jeżdżę dość często samochodem, ale rowerem bym nie chciał tej trasy powtarzać. Krajowa 10-tka jest obecnie remontowana i staje się coraz bardziej przyjazna dla rowerzystów, ale ruch jest tam przeokrutny, no a dalej mamy drogę ekspresową nr 7 gdzie jest zakaz ruchu dla rowerów, no chyba, że obok prowadzi jakaś ścieżka. Doradźcie coś Nie spieszy mi się, bo nie wybiorę się w tę podróż prędzej jak w przyszłym roku i to pewnie na początku lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVANVII Napisano 14 Września 2008 Udostępnij Napisano 14 Września 2008 W ub roku wiosną jechaliśmy z Poznania przez:Gniezno,Biskupin,Toruń, Płock do Warszawy Z Torunia : ścieżką row. na Wisłą , Rubikowo do Lubicza obok Drwęcy do Golubia-Dobrzynia, Kikół,Lipno, Dobrzyń n/Wisłą, Płock /nocleg/. Płock przez Wisłę : Dobrzyków, Studzieniec, Sochaczew ,Żelazowa Wola , Kampinos, Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 15 Września 2008 Udostępnij Napisano 15 Września 2008 najlepsza trasa( nie tylko dla rowerzysty) z Płocka do Wawy: przez Słubice, Iłów, Sochaczew, Kampinos, Leszno, Babice... wyjeżdżamy w wawie na ścieżce rowerowej... do Otwocka jest tylko jedna sensowna prosta droga(warto mieć plan wawy ) trasy Płock-Toruń jeszcze nie próbowałem... jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVANVII Napisano 15 Września 2008 Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Podałeś tą samą trasę którą ja opisałem powyżej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 16 Września 2008 Udostępnij Napisano 16 Września 2008 racja... sorki ale przeczytałem tylko pierwszą linijkę i nie zauważyłem że w Płocku przejeżdżasz przez Wisłę... pozostaje mi tylko dodać że jest to chyba najlepsza trasa... sporo ciekawych rzeczy do zobaczenia po drodze no i te "mazowieckie krajobrazy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruce86 Napisano 18 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Dzięki wielkie! Tak patrzę na mapę i chyba bardziej optymalnej trasy nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.