kolo Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Witam Problem polega na tym ze po zmianie łańcucha xt na pc951 ten nowy przeskakuje na najmniejszych trybach kasety.. Kasetę mam xt08. Na tym starym łańcuchu przejechałem ok 4tys kilometrów. Zastanawiam się czego to może być wina.. Wszystkie sugestie mile widziane.. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 4tys km to za duzo zeby zmienic lancuch, zeby teraz zmienic lancuch musisz zmienic ja razem z kaseta, bo tak bedzie przeskakiwac do momentu, az nowy lancuch sie wyrobi tak jak stary... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo Napisano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2008 tez sie tego obawialem.. ale nie myslalem ze kaseta xt tak predko sie wyrobi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 A stary łańcuch XT Ci przeskakiwał na tej kasecie już po 4kkm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo Napisano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Na najmniejszym trybie jak mocno przycisne to przeskakuje.. a poza tym jest juz tak zajechany ze ciezko mi go doprowadzic do porzadku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo Napisano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Wiecie czy mozna kupic gdzies wlasnie te najmniejsze zebatki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslav Napisano 13 Września 2008 Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Te najmniejsze tzn. które? http://www.allegro.pl/item410372853__koron..._22_32_44_.html http://sklepy.allegro.pl/item416718015_kor...owerowanie.html http://www.otbike.pl/pokaz_produkty.php?id...koronki%20kaset Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo Napisano 17 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Chodzi mi o najmniejsza koronke kasety.. Czyli 11 zebow.. w tym sklepie z ostatniego linka sa tylko 14 zebne.. Szukalem w wielu sklepach i nie znalazlem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew18 Napisano 17 Września 2008 Udostępnij Napisano 17 Września 2008 W cykloturze na kwiatowej koło starego browaru sprawdzałeś? Z tego co widzę to na ich stronce podają, że 11stka jest dostępna i kosztuje 7zł za sztukę Z drugiej strony trochę szkoda, że wpakowałeś nowy łańcuch do kasety z takim dystansem, wymiana jedenastki i tak spowoduje rozciągnięcie szybkie łańcucha przez zniszczone inne koronki kasety. Na przyszłość polecam jazdę z rotacją łańcuchów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo Napisano 18 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Teraz mam juz nauczke.. Jak to sie mowi... Czlowiek uczy sie na bledach:) pozdrawiam i dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 18 Września 2008 Udostępnij Napisano 18 Września 2008 A nie masz czasami przerzutki rozregulowanej? Ile w ogóle korzystałeś z zębatki 11? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo Napisano 18 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Jakby tak w procentach napisac ile korzystalem z 11 to moze ok. 70% To na pewno koronki bo jak zakladalem lancuch srama to nie dalo rady w ogole jechac tak przeskakiwal. Dopiero na wiekszych koronkach mozna bylo jakos jechac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 18 Września 2008 Udostępnij Napisano 18 Września 2008 No jak 70% to koronka mogła się zużyć. A tak swoją drogą to jestem w szoku że koronkę 11 da się tyle używać. U mnie to koronka używana tylko od święta głównie na dłuższych asfaltowych zjazdach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo Napisano 19 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Mieszkajac w Poznaniu ciezko o inne trasy.. Wymienilem 11 i 12 i jest juz git:) Przydaloby sie wymienic jeszcze 14 ale tej juz w sklepie ie bylo.. Dzieki i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.