Kubus18 Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 Ten temat to forma jakiegoś żartu? W pełni zgadzam się z panem Krzyskiem-mz, albo konkrety albo do kosza. Poza tym, "morze" "leprzy" będzie słownik ort. Pozdrawiam
kopaczus Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 Są dość lekkie choć są też lrzejsze!! mi chodzi o cel dożyc do czegoś Ja chciałbym dożyć czasów jak zobaczę leprze fotki. Kubus18 - jakie znowu żarty? Ja w czwartej klasie szkoły podstawowej byłem mistrzem ortografii!
omen Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 zauważ, że kolega kopaczus robi Sobie tzw Jaja z założyciela tego tematu, który napiera ortografami jak gnojem na polu!
lukashs Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 siefka ! te kUłka sOM lepRZe niRZ maRZ, waRZa na pewno mniej od twoiH ! sOM całkiem wpoZo ! polecam gorONco ! a moRZe jakOMś nowOM sztyCE ? pSZeszukaj allegro, a na pewno coś znajdzieRZ ! pozdro, elo, elo 3...2...0 !
Kubus18 Napisano 14 Września 2008 Napisano 14 Września 2008 zauważ, że kolega kopaczus robi Sobie tzw Jaja z założyciela tego tematu, który napiera ortografami jak gnojem na polu! Zauważyłem Jednakże takim to trzeba łopatologicznie wytłumaczyć w czym tkwi problem, co by się z początku od razu nie zrazili do naszego zacnego forum i jajcarskich osobistości Po prostu dwie strony wątku, który bynajmniej nie zalicza się do rowerowego
Caze Napisano 15 Września 2008 Autor Napisano 15 Września 2008 nie mam czasu baterii naładować a co do wątku to rzeczywiście ostatnie 5 postów jest niewiele wnoszących ale powracając do tych obręczy to ile kosztują sam se sprawdziłem wiecie co a jak już proponujecie części to mogą one być tańsze jak cały mój rower co takie propozycje co są klasę lesze a nie najlepsze na rynku co ;] sztyce lepiej sztywną czy amortyzowaną?
nabial Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 ej z calym szacunkiem do autora tematu ale ty czlowieku chyba masz demo internetu skoro nie mozesz znalezc specyfikacji roweru RAMA Cross Basic, AL 6061 DAMPER AMORTYZATORSR Suntour SF8-Nex-700, 50 mm, Lockout STERYTH No.10 MOSTEKProcraft AL OS Pro 17° KIEROWNICAProcraft Flat Comp HAMULCETektro MT14 DŹWIGNIE HAM.Tektro RS360A PRZERZ. PRZÓDShimano Alivio PRZERZ. TYŁShimano Deore DŹWIGNIE PRZERZ.Shimano Alivio Rapidfire 3/8 KASETAShimano HG40 LAŃCUCHShimano HG40 MECH. KORBOWYShimano Alivio OBRECZEAlex Adventurer PIASTA PRZÓDShimano Alivio PIASTA TYŁShimano Alivio OPONYPogo Kardung-La 700x35C w. Reflex Stripes SIODŁOCenturion Cross SZTYCAProcraft SP-600, Ø27.2 mm
cyklista Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 Widać, że co poniektórzy mają polewke prawie jakbys zamiescił foty makrokesza. Może jak kupisz sobie xtry, crossmaxy, to bedziesz traktowany bardziej na serio... Na poczatek proponuje kupić pedały zatrzaskowe np. Shimano M520, może nie będzie lżej, ale za to bardziej efektywnie.
Caze Napisano 15 Września 2008 Autor Napisano 15 Września 2008 Nie rozumiem was staram się być na równi z wami dopiero zaczynam a na rower wydałem tyle że jak z kimś gadam to się na mnie dziwnie patrzy dajcie mi czas poza tym marokesz kosztu 200 a nie 1900zeta spróbujcie mnie zrozumieć co
lukashs Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 Tu nie chodzi o twój rower, polewka jest z twoich ortów, pisałeś na początku, że się starasz, a w następnym poście popełniłes ten sam błąd co wcześniej. Z tego właśnie jest polewka.
Caze Napisano 15 Września 2008 Autor Napisano 15 Września 2008 jestem dyslektykiem ale to mnie nie usprawiedliwia mam firefoxa ale nie poprawia mi wszystkich błędów
Gość R3surrection Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 załaduj oponki schwalbe racing ralph nobby nic albo continental king supersonic
Caze Napisano 15 Września 2008 Autor Napisano 15 Września 2008 jednak myślałem że najlepiej będzie zainwestować w SPD (czyli pedały jeśli źle to nazywam) możecie mi przybliżyć idee tego "wynalazku"? czy muszę kupić specjalne buty żeby w tym jeździć jak to się zakłada jak zdejmuje czy jeśli buty muszą by specjalne to mogę też jeździć w zwykłych? a odnośnie opon to poprosze o linki (ewentualnie adresy) a nie same słowa ja jestem laik więc jak nie pokażesz to se nie poradzę
nabial Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 po 1 nie ma czegos takiego jak dysleksja...tj wymysl niepowaznych ludzi po 2 jezeli chcesz byc traktowany powaznie to najpierw szukaj w necie a pozniej pytaj na forum o ile nie znajdziesz tego w forumowej szukajce bo zachowujesz sie ... n/c nie wspominam o ortach po 3 nieistotne za ile masz rower tylko ile dla ciebie znaczy i jak duzo swojego zycia mu poswiecasz
Caze Napisano 15 Września 2008 Autor Napisano 15 Września 2008 Ty weź mi nie pier***l że nie ma czegoś takiego jak dysleksja bo borykam się z nią odkąd nauczyłem się pisać i wiesz co ci powiem wcale ni chce jej mieć SETKI dyktand jakie pisze DZIESIĄTKI wizyt u psychologa to takie męczące a wolałbym wyjść na rower wracając do mojego poprzedniego postu no możecie coś napisać odnośnie? No foty siodła jak obiecałem Pierwsza nie wyraźna Najlepsza fotka jaką udało mi się zrobić w krótkim czasie a tutaj z drugiej strony góra dól ważyłem je bardzo prymitywną wagą kuchenną a że jej nie ufałem to zważyłem też szklankę wody i ważą mniej więcej tyle samo ale nie mogę za to poręczyć
Schwefel Napisano 15 Września 2008 Napisano 15 Września 2008 Zakup SPD to impreza warta ok.300zł (100 pedały i 200 buty). Opony wyjdą dużo taniej tylko po co jak obecne nie są zjeżdżone?
nabial Napisano 16 Września 2008 Napisano 16 Września 2008 zalezy ile chcesz wydac bo szczerze mowiac to kazda czesc moglbys wymienic na lepsza i lzejsza przy stosunkowo niewielkich nakladach na 1 rzut powinny pojsc spd detki i opony + wszystkie niefirmowe komponenty dlatego ze to one zwykle sa kowadlami i kolego Caze - troszeczke kultury bo to nie jest podworko i ani wiek ani inne rzeczy cie nie usprawiedliwiaja
cyklista Napisano 16 Września 2008 Napisano 16 Września 2008 Na twoim miejscu na razie wstrzymałbym się z zakupami. Moze na poczatek pojezdzij na takim jaki masz, poczytaj trochę materiałów o tematyce rowerowej. Jeżeli po pewnym czasie Cie to wciągnie, to sam się przekonasz co wymienic w rowerze. P.S. Co do dyslekcji to rozumiem kolege, bo sam ją mam. Oczywiscie sa jednostki, ktore wykorzystują ją do tego, zeby mieć z głowy naukę poprawnego pisania. Niestety poźniej w społeczeństwie pokutuje opinia, że kazdy dyslektyk to nieuk i leń.
Caze Napisano 16 Września 2008 Autor Napisano 16 Września 2008 z tego co sam się zorientowałem to spd są drogie szczególnie że jeszcze sam nie zarabiam co do zużycia opon w moim startym rowerze opon ani dętek nie wymieniałem ANI RAZU a rower ma... 6 LAT są dale całkiem sprawne i nie wytarte co prawda obręcze są w strzępach po prostu jaja ;] (w sensie że krzywe :}), więc jakie opony możecie mi zaproponować aha mam te dziwne włoskie wentyle które są węższe
Gość R3surrection Napisano 16 Września 2008 Napisano 16 Września 2008 widziałem że masz cienkie więc polecam ci racing ralphy może będę sprzedawal wkrótce- opony na asfalt i suchy teren, niska waga! http://www.allegro.pl/item436043409_opony_...6_xtrabike.html gdybym sprzedawał to sporo taniej naprawdę opony dają kolosalną różnicę w jeździe, szczególnie przyśpieszaniu
Caze Napisano 16 Września 2008 Autor Napisano 16 Września 2008 nie do końca zrozumiałem twoją intencje napisałeś że mam cienkie a polecasz mi taki wielki bieżnik może są lżejsze ale na pewno mają większe opory toczenia
cyklista Napisano 16 Września 2008 Napisano 16 Września 2008 Wiekszy wpływ na opory toczenia ma rodzaj mieszanki gumy, z której zostały wykonane dane opony. Poza tym to sa opony pod 26 cali, a tutaj mowimy o krosie, który ma koła 28 calowe. Jak dużo jezdzisz po asfaltach to sobie kup slicki, a jeżeli jezdzisz po polnych, szutrowych drogach to zostaw te obecne.
Caze Napisano 16 Września 2008 Autor Napisano 16 Września 2008 raczej rzadziej jeżdżę po szutrach ale wole mieć oponę bardziej uniwersalną i wytrzymalszą znajdzie się taka ;]? spróbuje znaleźć info ogólne o oponach
cyklista Napisano 16 Września 2008 Napisano 16 Września 2008 Chyba najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie zakup opony typu "semi-slick". Dość uniwersalna, sprawdzi się na asfalcie, jak i w mało wymagającym terenie. Droższe rozwiązanie: http://www.allegro.pl/item439834128_opona_...s_trekking.html Tańsze: http://www.allegro.pl/item410985921_opona_...super_cena.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.