Xsas Napisano 11 Września 2008 Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Cześć! Kupiłem rower KTM ultra flite manetki: Shimano Deore, RapidFire - Two-Way-release; przerzutka tył: Shimano Deore XT s, 9prz., górny ciąg "Shadow-Design" i gdy wciągałem hurtem tylną przerzutkę na większe tryby to wchodziła mi o dwa wyżej, a po serwisie gwarancyjnym (400 km) pan coś zrobił że teraz mi wchodzą 3. Mam zagwozdkę co on zrobił, że teraz wchodzą mi 3. Oczywiście mogę zmieniać po jednym, dwa lub trzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 11 Września 2008 Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Nic tylko sie cieszyc . Mozliwe ze linka byla za slabo naciagnieta i gdy przerzucales 'hurtem' to przerzutka zmianiala biegi tylko o 2 a juz na 3 nie chciala wejsc. Tylko to mi przychodzi do glowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mal999 Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 manetka nie działała wcześniej poprawnie, bo Rapidfire skonstruowana jest żeby zmieniać o 3 biegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsas Napisano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2008 No właśnie coś z nią było nie tak tylko co? Czy w manetce jest coś w rodzaju sprzęgła? Luźna linka? hmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Caze Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Miałeś za luźną żyłkę mam rapidy i chodzą pięknie o trzy przełożenia ale wiecie co mnie denerwuje w tych manetkach że lewa czyli przód jest kciuk w z wzwyż a palec wskazujący w dół a z prawej dokładnie odwrotnie z początku ciągle miałem z tym problemy ale szybko się przyzwyczaiłem ale pytanie pozostało mam wrażenie że to dlatego że z tyłu przerzutka sama naprowadza a z przodu trzeba ją naciągnąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mal999 Napisano 13 Września 2008 Udostępnij Napisano 13 Września 2008 masz z tyłu przerzutkę z odwrotną sprężyną stosowaną do manetek DualControl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsas Napisano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2008 przerzutka tył: Shimano Deore XT s, 9prz., górny ciąg "Shadow-Design" Po czym poznać jaką mam sprężynę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Września 2008 Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Ty masz normalną sprężynę, mowa była do Caze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 19 Września 2008 Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Rodzaj zastosowanej sprężyny TopNormal lub LowNormal (odwrotna) można rozpoznać po tym jak przerzutka się ustawia. Np gdy zdejmiemy koło przerzutka LowNormal ustawi się w płaszczyźnie największej koronki, przerzutka TopNormal ustawi się nad koronką najmniejszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.