gtb Napisano 11 Września 2008 Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Takie cudo mi wyszło po długotrwałych przesiadywaniach w piwnicy : Rama : BULLS 17" alu 7005 Double Butted '05 Amorek : Manitou MARS COMP COIL '01 Obręcze : Rigida Taurus 2000 Piasty : Shimano Deore XT M-765 Szprychy : DT anodowane Opony : KENDA Kobra Dętki : MAXXIS Pedały : VP platformy Zaciski kół : Shimano Deore XT Korba : TRUVATIV FIREX 3.3 Kaseta : Shimano XT M770 Łańcuch : Shimano LX HG73 Przerzutki Przód : Shimano Deore XT M772 Przerzutka Tył : Shimano Deore XT M770 Hamulce przód/tył : Shimano Deore XT M765 Tarcze : Shimano SLX 160 RT-64 Sztyca : Tioga zacisk sztycy: b.d. siodełko: Speed Line Stery: Necco zintegrowane Mostek: Ritchey COMP Kierownica: BULLS Manetki: Shimano Deore LX M580 Gripy : Ritchey WCS Ergo Robie jeszcze przymiarki do wymiany amorka , ale to czas pokaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadius88 Napisano 11 Września 2008 Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Rowerek ogólnie ładnie wyszedł Jedyne do czego mogę się przyczepić to fakt że cofnięte siodełko i długi mostek trochę "sztucznie" wydłużają ramę. Ale skoro tak ci wygodniej to spoko Rower ładny a waga? Amorek do wymiany? Mars to fajny sprzęt i taki... oldschool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 11 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Póki się amor nie rozpadł to bym na nim jeździł. Przecież to niemal klasyk i jest, a takowego to szkoda wyrzucić. Faktycznie siodełko trochę wygląda dziwnie tak przesunięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 11 Września 2008 Udostępnij Napisano 11 Września 2008 jedno jest pewne: mars to klasyka, a czy ja bym go sobie zostawił tylko ze wzgledu na tradycje to juz inna sprawa - wolalbym mieć amor który jest wygodny i ładnie pracuje, niż oldschoolowy napis na nim ile waży ta ramka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 11 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Długi mostek i wysunięte siodło do tyłu to pozostałości po starym rowerze - przez 10 lat miałem rame z baaaaaaardzo długą rurą górną i nawet z krótkim mostkiem miałem taką pozycje na rowerze , a że tak mi wygodnie .... no cóż nigdy wcześniej nie zwróciłem na to uwagi. Samej ramy nigdy nie miałem okazji zważyć bo zawsze coś tam na niej było , a ze niejestem maniakiem wagi to mnie nie korciło. Podobnie jest z wagą całego roweru. Do tej pory nie zastanawiałem sie nad tym , ale teraz przy najbliższej okazji zważe. A co do Marsa .... w sumie to mój pierwszy amor , tak więc nie mam doświadczenia w tym temacie , ale z tego co czytam to dość przyzwoity sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Pytanie o wage nie dało mi spać pół nocy, dlatego z samego rana pojechałem do szwagra na wagę do hurtowni warzynej Wynik wyszedł wydaje mi się całkiem niezły - 12,1 kg ( z gratami typu licznik , lampki , bidon ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.