Spitfire303 Napisano 10 Września 2008 Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witam, jako że to mój pierwszy post na tym forum to pozdrawiam wszystkich forumowiczów. A moje pytanie brzmi: jaki wybrać kask? Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Które kaski do 200zł byście polecili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 10 Września 2008 Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Taki który Ci pasuje, pozatym temat o kaskach jest gdzieś na forum i ma pare stron gdzie możesz poczytać dokładne opinie. Zasada jest taka , MUSI PASOWAĆ!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 10 Września 2008 Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Przy wyborze kasku należy się kierować przede wszystkim (jeżeli się mylę niech mnie ktoś poprawi) - kształt głowy i rozmiar kasku - liczba otworów wentylacyjnych (im więcej tym lepiej?) - technologia w jakiej jest wykonany - do czego będzie używany? (trekking, MTB, szosa itd.) - waga Proponuje przejrzeć ofertę takich firm jak Giro, Lazer lub Met W numerze Bike Board 7/2008 jest prezentacja kasków do 200 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spitfire303 Napisano 10 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Dziękuję za porady, na pewno skorzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ceber Napisano 10 Września 2008 Udostępnij Napisano 10 Września 2008 ja dzisiaj zakupiłem moja pierwsza skorupę długo się przekonywałem do zakupu kasku później nie miałem pieniędzy i tak dalej. ale w końcu mam mój pierwszy kask i jestem z siebie i z niego dumny wybór po długich naradach i ogladaniu i przymierzaniu setek kasków na Giro Havoc dostałem go w cenie 199 zł. PS. A przy okazji to chyba nie ten dział nie powinien byc w dziale odzież ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 10 Września 2008 Udostępnij Napisano 10 Września 2008 to co proponuje zazi pomoze ci zawezic pole wyboru, ale jak juz wspomnieli wczesniej koledzy, jak przymierzysz to bedziesz wiedzial ktory jest najlepszy, w opisach dany kask moze byc wspanialy ale jak go zalozysz na glowe to sie moze okazac ze jest to porazka (bardzo indywidualna kwestia tak jak nasze glowy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.