Sel Napisano 9 Września 2008 Napisano 9 Września 2008 Co moze powodowac brak oleju w lewej goleni (albo jego mniejsza ilosc) ? Tylko utrata na pracy czy moze cos jeszcze ? Co takze moze powodowac brak "odbijania" ostatniego 1cm ? Uginam amortyzator puszczam (nie siedze na rowerze) i skok wraca tyle ze.. nie do konca, zostaje wlasnie ten 1cm Zapomnialem dodac w komorze spv jest 80 PSI a w glownej 90 PSI
Sel Napisano 10 Września 2008 Autor Napisano 10 Września 2008 Nowe "rewelacje", po psiknieciu brunoxem goleni i ugieciu widelca uslyszalem syk, hmm.. okazalo sie ze serwis (sic!) nie wymienil uszczelek powietrznych (oringow) przy uszczelkach kurzowych ! Wywnioskowalem ze to moze powodowac brak odbicia, widelec po prostu jest nie szczelny (i de facto nie odbija jak da "nura" od polowy).
Sel Napisano 11 Września 2008 Autor Napisano 11 Września 2008 Doszedlem do paru wnioskow (dalej draze temat sam badz kontaktujac sie ze znajomymi/serwisami): - oringi przy uszczelkach kurzowych nie sa szczelne - sprezyna negatywna sie wyrobila - syf ktory gromadzi sie na uszczelkach moze otepiac amortyzator Nowe objawy: po prawie dobiciu nie odbija do konca pod moim ciezarem (60kg, wpompowane 110 psi w glowna), zostaje z 4cm w goleniach dolnych, dopiero jak zsiade to odbija do konca.
eru Napisano 4 Lutego 2009 Napisano 4 Lutego 2009 Witam, czy udało Ci się rozwiązać sprawę braku odbicia? Mam taki sam problem z podobnym widelcem (SKAREB SUPER 2004). Stało się to z dnia na dzień i nie mogę znaleźć przyczyny. Ciśnienie jest dobre, olej jest, a widelec nie odbija do końca. Pozostaje około 1cm całkowitego luzu. Może to sprawa sprężyny, ale żeby tak nagle...
Rulez Napisano 4 Lutego 2009 Napisano 4 Lutego 2009 Zadzwoń sobie tutaj (poproś pana Darka z serwisu) , i powinieneś dostać konkretną odpowiedź : http://www.manitou.com.pl/
eru Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 Zadzwoniłem do pana Darka i niestety potwierdził on moje obawy. Pękła sprężyna. I co gorsza nie mają takich w serwisie. Mają jedynie do setek. Cena setki też nie jest fajna bo 80zł. Jeździć tak nie można, bo kawałki sprężyny narobią spustoszenia no i ogólnie jest baaaardzo smutno...
Sel Napisano 5 Lutego 2009 Autor Napisano 5 Lutego 2009 Dlatego mam przykre wspomnienia z Manitou, teraz mam Rebe
c1ach Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 No nie wiem czy to koniecznie sprawa sprężyny, bo miałem to samo z amorem w którym były dwie komory pozytywne z powietrzem i żadnych sprężyn.
eru Napisano 5 Lutego 2009 Napisano 5 Lutego 2009 Tak ,tylko że w moim jest sprężyna (a raczej była, teraz są tylko jej kawałki )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.