sebekfireman Napisano 16 Września 2008 Udostępnij Napisano 16 Września 2008 No faktycznie trochę zdumiewające te wyniki, tylko że należałoby wziąć do pomiarów łańcuchy tej samej firmy bo poszczególni producenci robią różne szerokości. Shimano 8 jest na pewno szersze od SRAMa 8. siwy84 - ale przed edycją posta z tego co widziałem wyniki były troszkę inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 16 Września 2008 Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Zgadza się Musiałem obczaić do końca posługiwanie się suwmiarką Po prostu porównałem wyniki z Pixonem i doszedłem do wniosku, że źle to zrobiłem. Niestety moja pomoc techniczna (czyt. ojciec) śpi W każdym razie łańcuch XT ma takie wymiary jak podał Łukasz. Szczerze powiem, że jestem w szoku bo nie spodziewałem się takich wyników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zygi Napisano 21 Września 2008 Udostępnij Napisano 21 Września 2008 pozwolę sobie odkopać temat, bo pomierzyłem właśnie hg50 dla porównania podaje te same wymiary co Pixon A = 7,1 (przy sworzniu 6.8, blaszka jest lekko wyprofilowana) B = 4,6 C = 1,0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1406 Napisano 5 Października 2008 Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Ja mam pytanie. Czy mogę założyć łańcuch 8 rzędowy do korby z systemem Mega-9? Czyli do korby która współpracuje z 9 rzędową kasetą, kasetę mam 8 rzędowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 5 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Możesz, korba nie ma ograniczeń co do zakładania konkretnego łańcucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1406 Napisano 6 Października 2008 Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Tak myślałem, ale wole się zawsze upewnić dzięki!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.