gilgamesz Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Dzieki za wyjaśnienia,ale mam jeszcze jedno pytanie.Skorzystałem z kalkulatora do wyliczenia dł.szprych i w wyniku mam dwie pozycje(już po uśrednieniu). Jeden oznaczony jest le a drugi ri .Różnią się one o 1mm. Jak podało mi np. dla tyłu: le.297mm , ri. 295 mm to jakiej długości maja być te szprychy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Ponieważ u na są tylko parzyste, więc na lewą stronę (le.) 296 mm, a na prawą (ri.) 294 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Dzieki już rozumiem.Jutro kupuje 340-tki centerlock. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 No w końcu koniec z rozterkami.Kółka złożone i zaplecione.Obręcze Mavic A319,piasty DT Swiss 340 centerlock(rany ale one się kręcą i jak cichutko) , czarne szprychy DT Swiss Competition oraz czarne alu nyple DT Swiss.. Przy okazji znikł lekko mnie denerwujący efekt "pływania" kasety na piaście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 4 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 DT Swiss 340 centerlock(rany ale one się kręcą i jak cichutko) Bębenek też jest cichy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Chodzilo mi oczywiście o to,że jak kóleczka sie kręcą to słychać tylko cichutki terkot.Żadnego metalicznego cykania.Nic tylko śmigać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny89 Napisano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Nie chce zakładać nowego tematu dlatego pisze tu. Jak rozbiera się te piasty?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Tak: http://www.dtswiss.com/getdoc/99a9c909-cc6.../Datasheet.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patriota Napisano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Można prosić o link do piast pod v-ke i centerlock? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 ??? Ten powyżej jest do wszystkich 240 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny89 Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Rulez dzięki za linka. Znalazłem już to wcześniej ale nadal nie wiem jak się do tego zabrać żeby niczego nie uszkodzić. Myślałem że wypowie się ktoś kto rozbierał 240 albo jakąś piast DT. Jak ściągnąć sam bębenek?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkamil Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Cos mi sie gdzies obilo o uszy, ze tak samo jak w hope pro 2 czyli poprzez "odlamanie" go od korpusu piasty bo jest na wcisk... ale pewny nie jestem, w hope tak jest bo rozbieralem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Czy do 370 można założyć XT na pająku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzyninja Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 jedni mówią, że poprostu schodzi jak się mocno pociągnie ręką... inni z kolei ściągają bebenek razem z założoną kasetą(wtedy jest za co chwycić) ja natomiast włożyłem bębenek w imadło uprzednio owijając go szmatą coby się nie poniszczył, dokręciłem tak na oko i wydarłem koło do góry... Wszystko pięknie zeszło, nic się nie uszkodziło. A dalej to już serwis bajecznie prosty....Pozdrawaim! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny89 Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Nic nie trzeba wcześniej odkręcać? A jak się zakłada potem bębenek?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 W 240s palcami nasuwasz i to wszystko. Trzyma się po prostu. W onyxach też jest prosty serwis. odkręcasz jedną śrubę i zdejmujesz. Potem nakładasz i przykręcasz śrubę do oporu. DT pod względem serwisu są genialne, nie dość że robi się to bardzo rzadko, to na dodatek banalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 No, rozbierałem 370, żaden problem - odkręcasz nakrętkę i ściągasz bębenek, później wg. potrzeby - wybijasz łozyska z obudowy - która czasem w 370 (Onyx-ach) pęka (I wtedy piasta bardzo hałasuje) 240 ani 340 jeszcze nie musiałem rozbierać - toczą się dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 DT wypuszcza nowe zapadki do piast z gwiazdkowym systemem zapadek 36 step star ratchet upgrade kit • 36 instead of 18 steps • Engagement angle 10 instead of 20 degrees • Machined out ratchets, minus 10 grams per set • Offered as a set of two ratchets • Compatible to : 190 ceramic, 240s, 440 freeride hubs RR, XR, EX, FR wheels Dodatkowo z tego co wyczytałem pasuje do 340tek wszystkich oprócz wersji QR. Cena około 34 dolców, planuje to ściągnąc ze stanów dla siebie jakby był ktos zainteresowany to PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.