Skocz do zawartości

[ścieżki w terenie]

KIJU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak pewnie zauważyliście jestem nowy na forum. Także korzystając z okazji chciałbym się ze wszystkimi przywitać.

Wracając do tematu... Niedawno wróciłem z Kudowy Zdrój. Zabrałem tam swój rower i jeździłem po okolicznych trasach. Najbardziej spodobał mi się zielony szlak. Wjeżdżało się drogą 100 zakrętów, a później kawałek drogi do Błędnych skał i już mogło się zjeżdżać :) Szlak prowadzi przez Park Narodowy Gór Stołowych, także jak można się domyślić droga jest pełna wystających korzeni, kamieni - i co najfajniejsze - jest sporo ostrych zakrętów :) Oczywiście można się także ładnie rozpędzić na prostych odcinkach.

No ale niestety... Co dobre szybko się kończy i jestem już w Sochaczewie, a tu niestety nie ma takich tras. Chciałbym się zapytać, czy ktoś z was zna w okolicach Sochaczewa (powiedzmy, że w promieniu 60km) jakieś terenowe, leśne trasy? bardzo mi się spodobała taka jazda po bezdrożach, z przecież nie dam rady za każdym razem jeździć do Kudowy :)

Z góry dzięki za posty.

Pozdrawiam

KIJU

• 2 tygodnie później...

ta mapa jest IMHO najlepsza... polecam :P

Na twoje nieszczęście zachodnia strona parku jest bardziej płaska... mimo wszystko polecam niebieski szlak ze Śladowa do Cybulic(PółnocnoZachodnia część puszczy... moim zdaniem jeden z ładniejszych szlaków w KPN)... Trochę terenu uświadczysz też na czerwonym (i jego okolicach ;) ) w "Czerwińskich Górach" ale nie tylko bo ten szlak przecina chyba wszystkie fajniejsze wydmy więc zjazdów nie brakuje(im bliżej wawy/Palmir tym zagęszczenie pagórków większe)

Najbardziej krętym z kolei szlakiem jest chyba zielony(ŻelazowaWola-Granica-Roztoka-cm.Palmiry)

pamiętaj tylko o jednym: Te kampinoskie pagórki to nic w porównaniu z górskimi szlakami i nie powinieneś się nastawiać na 'nie-wiadomo-jakie-cuda'... nawet na wybrzeżu mają ciekawsze tereny do jazdy niż u nas:/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...