KIJU Napisano 9 Września 2008 Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam. Jak pewnie zauważyliście jestem nowy na forum. Także korzystając z okazji chciałbym się ze wszystkimi przywitać. Wracając do tematu... Niedawno wróciłem z Kudowy Zdrój. Zabrałem tam swój rower i jeździłem po okolicznych trasach. Najbardziej spodobał mi się zielony szlak. Wjeżdżało się drogą 100 zakrętów, a później kawałek drogi do Błędnych skał i już mogło się zjeżdżać Szlak prowadzi przez Park Narodowy Gór Stołowych, także jak można się domyślić droga jest pełna wystających korzeni, kamieni - i co najfajniejsze - jest sporo ostrych zakrętów Oczywiście można się także ładnie rozpędzić na prostych odcinkach. No ale niestety... Co dobre szybko się kończy i jestem już w Sochaczewie, a tu niestety nie ma takich tras. Chciałbym się zapytać, czy ktoś z was zna w okolicach Sochaczewa (powiedzmy, że w promieniu 60km) jakieś terenowe, leśne trasy? bardzo mi się spodobała taka jazda po bezdrożach, z przecież nie dam rady za każdym razem jeździć do Kudowy Z góry dzięki za posty. Pozdrawiam KIJU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scrubby Napisano 18 Września 2008 Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Szanowny Kolego. Napiszę krótko: KPN. Kampinoski Park Narodowy sięga od Sochaczewa i zdecydowanie jest miejscem do terenowej jazdy na rowerze. Mapa ogólna KPN (poszukaj, bo są w sieci dokładniejsze a nawet 1:40 000) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 18 Września 2008 Udostępnij Napisano 18 Września 2008 ta mapa jest IMHO najlepsza... polecam Na twoje nieszczęście zachodnia strona parku jest bardziej płaska... mimo wszystko polecam niebieski szlak ze Śladowa do Cybulic(PółnocnoZachodnia część puszczy... moim zdaniem jeden z ładniejszych szlaków w KPN)... Trochę terenu uświadczysz też na czerwonym (i jego okolicach ) w "Czerwińskich Górach" ale nie tylko bo ten szlak przecina chyba wszystkie fajniejsze wydmy więc zjazdów nie brakuje(im bliżej wawy/Palmir tym zagęszczenie pagórków większe) Najbardziej krętym z kolei szlakiem jest chyba zielony(ŻelazowaWola-Granica-Roztoka-cm.Palmiry) pamiętaj tylko o jednym: Te kampinoskie pagórki to nic w porównaniu z górskimi szlakami i nie powinieneś się nastawiać na 'nie-wiadomo-jakie-cuda'... nawet na wybrzeżu mają ciekawsze tereny do jazdy niż u nas:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.