Farur89 Napisano 8 Września 2008 Napisano 8 Września 2008 Tak jak w temacie... mam dylemat która z tych obręczy będzie lepsza do XC (również górskiego)? Szukam dość wytrzymałej obręczy! Szczerze mówiąc nie za bardzo wiem czy technologia wykonywania Crostini bardzo się różni od pozostałych czy też nie ma praktycznie różnicy? Najbardziej zależy mi na wytrzymałości... Waga aż nie gra dla mnie takiej roli! Liczę na wypowiedzi użytkowników owych obręczy!
Gromosmok Napisano 8 Września 2008 Napisano 8 Września 2008 Też miałem taki dylemat. Wybrałem Obręcze Alexrims ACE 19 i nie żałóje. Zero problemów. Polecam.
eternit Napisano 8 Września 2008 Napisano 8 Września 2008 Ja się z takich normalnych kółek dwuściennych przesiadłem na DH19 ze szprychami CNspoke i do tej pory nie mogę wyjść ze zdziwienia. Mam wrażenie, że do mojej jazdy (ostatnio głównie asfalt, ale też sporo lasów i bardzo dziurawych polnych dróg) to aż za dobre koło. Kupiłem je bo jestem trochę ciężki (85 kilo) i potrzebowałem czegoś mocnego. Po przejechaniu 400 km pojawiło się lekkie bicie, ale załatwiłem je samemu i od tamtej pory jest spokój. Mam wersję czarną, ze srebrnym bokiem więc wygląda trochę kontrowersyjnie, ale mnie się podoba. Wagowo w tej kategorii cenowej chyba nie wypada najgorzej. Generalnie mogę polecić.
Farur89 Napisano 9 Września 2008 Autor Napisano 9 Września 2008 To jak na razie po 1 punkcie dla DH19 i ACE19. Są może osoby posiadające obręcz Crostini? Póki co jest bliższy wybrania DH19 (do tego szprychy DT np. Champion i myślę, że będzie to dość wytrzymałe kółko).
fisti Napisano 9 Września 2008 Napisano 9 Września 2008 Ja mam Crostini + DT Championy od marca w obu kołach. Razem z rowerem ważę 100 kg. Przejechałem na nich między innymi 8 maratonów. Nie mam żadnych zarzutów. Przy kupnie kierowałem się głównie ceną, ale póki co wytrzymałość jest na wysokim poziomie. Parę razy obawiałem się o szkody, po wjechaniu na różne przeszkody, ale takie chrzty przeszły pomyślnie Reasumując, cieszę się, że oszczędziłem dużo kasy i nie odbiło się to na trwałości.
wrzesin Napisano 16 Września 2008 Napisano 16 Września 2008 po 200 km (50/50 miasto i las) na dh19 i szprychach DT, zero problemów z biciem, niestraszne im krawężniki i korzenie;)
Mod Team Lookas 46 Napisano 16 Września 2008 Mod Team Napisano 16 Września 2008 Miałem okazje jeździć na kołach z dh19 i polecam dobre obręcze, może nie z serii super lekkich ale wytrzymałością naprawdę imponują
Moskit Napisano 21 Września 2008 Napisano 21 Września 2008 Mam z tyłu dh19 zaplecione na mach1. Przejechalem ponad 3tys i wszystko bez zarzutów. Waże 90-95kg i 70% jazdy to góry.
blaze Napisano 28 Września 2008 Napisano 28 Września 2008 Mam z przodu Crostini M1.1 a z tyłu Ace 19, zamawiałem komplet Ace 19 ale z braku towaru przesłali mi Crostini jako droższą. Mogę powiedzieć, iż obie spisują się dobrze choć ja z racji zamieszkiwania pod stolycą po górach nie śmigam, tylko leśne odstępy i okolice Podkowy Leśnej czy Grodziska, mam ponadto 85 kilo. Polecam Ace 19 tańszy o te kilkanaście złotych i jak dla mnie ładniejszy (smuklejszy) i równie wytrzymały (po 300km). pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.