bts Napisano 8 Września 2008 Napisano 8 Września 2008 cześć, poszukuje wytrzymałej dętki do XC, która zniosłaby jazdę w maratonach - jak dotąd używałem dętek za 6 zł z gosportu, przez które straciłem na ŚLR 2 miejsca może polecicie coś? A co do wagi - powinna być w normie, żeby nie dociążać i tak mojej 13kilowej maszyny za bardzo Cena - do 30 zł.
Mod Team Pixon Napisano 8 Września 2008 Mod Team Napisano 8 Września 2008 Maxis Ultralight komplet 30 zł
bts Napisano 8 Września 2008 Autor Napisano 8 Września 2008 Hm... Ultralight? To czasem niska waga i wytrzymałość nie wyklucza się wzajemnie? (nie pytam ironicznie)
ulvgar Napisano 8 Września 2008 Napisano 8 Września 2008 A nie chodzi Ci o Flyweighty? Te ważą jeszcze mniej
bts Napisano 8 Września 2008 Autor Napisano 8 Września 2008 Możliwe Ale "Ultralight" o czymś świadczy W każdym razie, żeby były trwalsze od tych gosportowych
klimek012 Napisano 8 Września 2008 Napisano 8 Września 2008 Bierz ultralight. Sam na nich śmigam w Beskidach i bardzo sobie chwalę. Warto tylko pamiętać o odpowiednim ciśnieniu w kole. Przy pompowaniu zwykłą pompką bez dbałości o poprawne ciśnienie łapałem gumę dość często. Po zakupie pompki z ciśnieniomierzem i wbijaniu odpowiedniej dawki powietrza dętki są bez zarzutu.
bts Napisano 8 Września 2008 Autor Napisano 8 Września 2008 Hm... manometru nie mam w pompce :< Mówiąc o odpowiednim ciśnieniu, masz na myśli raczej "beton", czy miękciej?
Mod Team bogus Napisano 8 Września 2008 Mod Team Napisano 8 Września 2008 Ja też polecam Ultralighty. Trzeba uważać z bardzo niskim ciśnieniem. Ale jak na razie to na lepszych dętkach nie śmigałem.
Gromosmok Napisano 8 Września 2008 Napisano 8 Września 2008 Ja też polecam Ultralighty. I ja też polecam Maxis Ultralight.
burz Napisano 8 Września 2008 Napisano 8 Września 2008 Butylowy Geax też nie jest zły, ładnie trzyma ciśnienie (aczkolwiek ostatnio kupiłem właśnie ultralight, bo nie miałem czasu czekać na Geaksa i na razie OK)
piootrj Napisano 9 Września 2008 Napisano 9 Września 2008 A macie pod ręką jakąś rozpiskę/zasadę nt. odpowiedniego ciśnienia ?
Mod Team bogus Napisano 9 Września 2008 Mod Team Napisano 9 Września 2008 To zależy głównie od opony i warunków w jakich śmigasz. Normalne jest, że lżejszy może jeździć z nieco niższym ciśnieniem.
klimek012 Napisano 10 Września 2008 Napisano 10 Września 2008 Na początek zastosuj ciśnienie w połowie wartości zalecanej przez producenta opony. Potem eksperymentuj.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.