Skocz do zawartości

[dętka] do XC

bts

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cześć, poszukuje wytrzymałej dętki do XC, która zniosłaby jazdę w maratonach - jak dotąd używałem dętek za 6 zł z gosportu, przez które straciłem na ŚLR 2 miejsca :D może polecicie coś? A co do wagi - powinna być w normie, żeby nie dociążać i tak mojej 13kilowej maszyny za bardzo ;) Cena - do 30 zł.

Napisano

Hm... Ultralight? To czasem niska waga i wytrzymałość nie wyklucza się wzajemnie? :blink: (nie pytam ironicznie)

Napisano

Możliwe :D Ale "Ultralight" o czymś świadczy :) W każdym razie, żeby były trwalsze od tych gosportowych :blink:

Napisano

Bierz ultralight. Sam na nich śmigam w Beskidach i bardzo sobie chwalę. Warto tylko pamiętać o odpowiednim ciśnieniu w kole. Przy pompowaniu zwykłą pompką bez dbałości o poprawne ciśnienie łapałem gumę dość często. Po zakupie pompki z ciśnieniomierzem i wbijaniu odpowiedniej dawki powietrza dętki są bez zarzutu.

Napisano

Hm... manometru nie mam w pompce :< Mówiąc o odpowiednim ciśnieniu, masz na myśli raczej "beton", czy miękciej?

Napisano

Butylowy Geax też nie jest zły, ładnie trzyma ciśnienie (aczkolwiek ostatnio kupiłem właśnie ultralight, bo nie miałem czasu czekać na Geaksa i na razie OK)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...