Desperados Napisano 6 Września 2008 Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Witam. Mam zamiar zakupic klamkomanetki. jakie polecacie dobre klamkomanetki do około 280 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eternit Napisano 6 Września 2008 Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Nie jestem pewien, ale jeśli chodzi o klamkomanetki Shimano do napędu 8 rzędowego, to najwyższa grupą jest chyba Alivio. Klamkomanetki Alivio Rapidfire, czy EZ fire plus, kosztują coś koło 100 złotych. Może SRAM robie jakieś 8 rzędowe klamkomanetki do przerzutek Shimano, ale tego nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaderus Napisano 6 Września 2008 Udostępnij Napisano 6 Września 2008 na 8 biegów za 280 pln? za taką kasę można kupić cały kompletny osprzęt na 8 Najwyższym obecnie produkowanym modelem klamkomanetek na 8 jest ALIVIO (u shimano), koszt poniżej 100 pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 6 Września 2008 Udostępnij Napisano 6 Września 2008 ale w systemie ESP czy nie? jeśli shimano to XT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 6 Września 2008 Udostępnij Napisano 6 Września 2008 na pewno można kupić topowe SRAM-y na usemkę. tak gripy jak i triggery, pod Shimano oczywiście też. osobiście proponowalbym poszukać starszych rocznikowo gripów-można czasem znaleźć w dobrej cenie. oczywiście rzecz gustu ale ta waga, możliwość zmiany kilku biegów na raz no i micro index... jak dla mnie same plusy oczywiście możesz szukać Shimano XT/XTR na 8b. jakiś czas temu na allegro były klamkomanetki XTR właśnie ale cena trochę nie ta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desperados Napisano 7 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Po przemysleniu zdecydowałem się że zakupie wszystko co potrzebne to napedu na 9 przełożeń, kaseta, piasta, klamkomanetki Deore LX Dual Control tylko nie wiem własnie jaka piasta i kaseta na 9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 7 Września 2008 Udostępnij Napisano 7 Września 2008 piasty nie musisz zmieniać - piasty na 8 i 9 przełożeń mają taką samą szerokość (no chyba że masz ten śmieszny wolnobieg falckona pod 8 przełożeń to wtedy trzeba przejść na kasety - ale po avatarze wygląda na to że nie) a ile chcesz kasy przeznaczyc na kasete? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desperados Napisano 7 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Na kasete tAK okolo 100 zł, miminalnie ponad 100 zł. Ale nie wiem jaka do tego piaste pozniej zakupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 7 Września 2008 Udostępnij Napisano 7 Września 2008 LX a co do piasty - przeciez nie musisz jej zmieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desperados Napisano 7 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Mam aktualnie piaste quando z tylu i z przodu też ale przód na razie zostaje bez zmian. chciałbym może Deore XT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.