Skocz do zawartości

[rower] Author A-Gang

Topson

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim witam wszystkich bardzo serdecznie... Jestem nowy na tym forum Może odrazu przejdę do rzeczy... Interesuje mnie rower do poszalenia jak i do jazdy po mieście... Lubię pojeździć w lesie, poskakać (nie dużo, raczej na małych hopkach), pojeździć na tylnym jak i przednim kole Do wydania mam max 2000zł. Znalazłem juz rower, który by mnie interesował. Link - http://e-rower.pl/agang-2008-p-1644.html Co o nim myślicie ? Dobry rower ? Spełni moje oczekiwania ? Dodam, że mam 187cm wzrostu. Nie wiem jaką rame mam wybrać, 16,5" czy może 19" ? Również jestem otwarty na inne propozycje.

Pozdrawiam

A co sądzicie o "Gangu" 7mm ? Link - http://e-rower.pl/agang-2008-p-1643.html Opłaca się wydać te niecałe 500zł więcej ? Z tego co widze różni się przerzutką i ma hamulce hydrauliczne... Spójrzcie na dwa zdjęcia... W wersji oliwkowej i czarnej... Wydaje się, że to dwa całkiem inne rowery. Tak jest czy tylko ten czarny ma schowany troche amortyzator ?

Co do pierwszego pytania to przede wszystkim różnią się one rozmiarem ramy. Poza tym są w nich zamontowane dwie różne wersje amortyzatorów (jeden ma pivoty, drugi nie) - tu łączą się odpowiedzi na pytanie pierwsze i drugie - na obu zdjęciach są RST Launch, które występują w wersjach 100 i 130 mm skoku i być może na zdjęciu wersji czarnej jest wersja 100 mm, a na oliwkowej 130 mm. Jednocześnie nie można regulować skoku w tym amortyzatorze (być może można jakoś wewnętrznie), jednak w specyfikacji rowerów jest jak byk napisane, że w nich jest wersja 130mm.

Ale skoro do zdjęcia jeden rower ma wersje z pivotami, a drugi bez, to może też jeden mieć 100, a drugi 130 mm... Swoją drogą jak oni składają te rowery do zdjęć... spójrzcie na zamocowanie tylnego koła w czarnej wersji - oś nawet dobrze w haki nie jest wsunięta...

Witam

Widzę że rozmawiacie na temat Agang 6mm jeśli chodzi o mnie to dołożył bym te 500 do 7mm nie zrobiłem tego i teraz musiałem wymieniać hamulce ... moim zdaniem mechaniczne tarcze w ogóle się nie sprawdzają ... próbowałem na nim nauki trialu ... tak wiem że to nie rower do tego ... ale tylny hamulec ze względu na linkę był bardzo mało sztywny, przez co często przepuszczał mi koło... amortyzator hm niby działa ... aczkolwiek wyłapuje tylko raczej duże skoki typu uderzenie w krawężnik albo schody do tego po dwóch regulacjach w lewym goleniu regulacja się ukręciła ... kiedy pisałem do sklepu owszem powiedzieli że mogą się tym zająć ale żebym nie oczekiwał cudów bo to naturalne że to się ukręca. Gdybym teraz mógł wybierać rower na pewno wybrał bym 7mm

dodam że mam 180 wzrostu a rama to 16.5 mm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...