Snake20 Napisano 4 Września 2008 Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Założyłem dziś przerzutkę Deore FD-M530 oraz korbę FC-M442, wszytko jest kompatybilne ze sobą. Przerzutkę zakładałem stosując uniwersalne zasady montażu przerzutek przednich. Problem w tym, że gdy chcę przerzucić na największa zębatkę, łańcuch w momencie przeskakiwania delikatnie blokuje się między prowadnikiem a zębatką. Wszystko to odczuwa się na manetce, na której czuć opór. W jaki sposób mam wyregulować tak aby wszystko było idealnie. Dzięki z góry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweu Napisano 4 Września 2008 Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Przesuń przerzutkę w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 5 Września 2008 Udostępnij Napisano 5 Września 2008 i wyreguluj srubka ustawienie bodajze ta "L" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 22 Września 2008 Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Do ograniczania przezrzutki żeby nie zrzucała łańcucha poza blat służy śrubka o oznaczeniu H a nie L. Jej wkręcenie powoduje że łańcuch nie wypadnie poza blat, natomiast wykręcenie powoduje że łańcuch wchodzi na blat. Wysokość prowadnika jego zewnętrznej części od blatu powinna wynosić do 3 mm, więc może zła wysokość może być problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 23 Września 2008 Udostępnij Napisano 23 Września 2008 wrzuc zdjecie ("z profilu" i z gory), moze cos wypatrzymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.