Skocz do zawartości

[przerzutka] tylny LX '04

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Witam chciałem sie zapytac posiadaczy owego sprzetu czy wam tez tak głośno pracują kółeeczka w LX'ie ??

moim skromnym zdaniem chyba za głosno, co prawda nie tłucze sie to tylko tak terkocze delikatnie ale chyba powinno pracowac bez głosnie ??

Moj sprzet to :

kaseta XT model CS-M 760

przerzutka Deore LX SGS model chyba 2004 ten szaro-niebieski

lancuch Sram PC 38

Przerzutka była nowa i od nowosci tak pracowała, nie jest krzywa ani uszkodzona

Kółka w LX '04 nie terkoczą, ale za to piszczą (oczywiście jak się smar skończy, ale następuje to dość szybko, bo ciężko mówić o jakichś uszczelnieniach). Terkotanie, jak nazwałeś ten dźwięk, rzeczywiście bardziej wskazuje na łańcuch, ale też często wyczyszczony i świeżo nasmarowany łańcuch terkocze tyle, że cicho.

Dodam jeszcze, że w moim LX-ie (bodajże też 2004) fabrycznie w kółkach nie było ani trochę smaru, jeszcze przed założeniem do roweru "naprawiłem" to, jednak raczej terkotania by z tego nie było.

Ale zgadzam sie z przedmówcami, może to być łańcuch lub regulacja.

• Mod Team

O nie wyregulowaniu przerzutki nie moze być mowy gdyż to jest nie chwaląc sie jest co do milimetra i wszystko dziala idealnie, natomiast wyczyścilem i nasmarowalem lancuch co zminimalizowało zjawisko ale dalej terkocze...albo jestem przewrazliwiony ;):P

Ogolnie nie lubie jezeli mi cos piszczy, strzela, klekocze czy cokolwiek sie dzieje czego nie powinno być miejsca dlatego dąze do całkowitego wyciszenia roweru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...