Mod Team Puklus Napisano 4 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam chciałem sie zapytac posiadaczy owego sprzetu czy wam tez tak głośno pracują kółeeczka w LX'ie ?? moim skromnym zdaniem chyba za głosno, co prawda nie tłucze sie to tylko tak terkocze delikatnie ale chyba powinno pracowac bez głosnie ?? Moj sprzet to : kaseta XT model CS-M 760 przerzutka Deore LX SGS model chyba 2004 ten szaro-niebieski lancuch Sram PC 38 Przerzutka była nowa i od nowosci tak pracowała, nie jest krzywa ani uszkodzona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 4 Września 2008 Udostępnij Napisano 4 Września 2008 moze masz zle wyregulowana i to lancuch chce np schodzic na nizsza zebatke w kasecie. lancuch moze tez trzec o wozek np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 4 Września 2008 Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Kółka w LX '04 nie terkoczą, ale za to piszczą (oczywiście jak się smar skończy, ale następuje to dość szybko, bo ciężko mówić o jakichś uszczelnieniach). Terkotanie, jak nazwałeś ten dźwięk, rzeczywiście bardziej wskazuje na łańcuch, ale też często wyczyszczony i świeżo nasmarowany łańcuch terkocze tyle, że cicho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweu Napisano 4 Września 2008 Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Dodam jeszcze, że w moim LX-ie (bodajże też 2004) fabrycznie w kółkach nie było ani trochę smaru, jeszcze przed założeniem do roweru "naprawiłem" to, jednak raczej terkotania by z tego nie było. Ale zgadzam sie z przedmówcami, może to być łańcuch lub regulacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Września 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 4 Września 2008 O nie wyregulowaniu przerzutki nie moze być mowy gdyż to jest nie chwaląc sie jest co do milimetra i wszystko dziala idealnie, natomiast wyczyścilem i nasmarowalem lancuch co zminimalizowało zjawisko ale dalej terkocze...albo jestem przewrazliwiony Ogolnie nie lubie jezeli mi cos piszczy, strzela, klekocze czy cokolwiek sie dzieje czego nie powinno być miejsca dlatego dąze do całkowitego wyciszenia roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.