Skocz do zawartości

[Tarcze] Pływająca tarcza trze o mocowanie postmount

skraburski

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

Kupiłem własnie hamulce hope m4 z kompletem pływających tarcz 183mm, chciałem je zainstalowac do piasty chrisa kinga i do widelca fox 32 vanilla rlc 2009.

Niestety okazalo sie, ze mocowanie postmount wystaje tak mocno w strone kola ze trze ono o tarcze. Moj mechanik musial podpilowal mocowanie w widelcu aby tarcza weszla, ostatecznie i tak na razie skonczylem ze zwykla tarcze gdyz adapter pod 180mm nie pozwolil na zamontowanie tarczy 183 wiec teraz poluje na nowy adapter.

Zastanawiam sie w czym problem, myslalem ze te wymiary sa znormalizowane i nie bede mial problemow w tym obszarze.

Czy piasty chrisa kinga sa troche szersze? Czy moze mocowanie hamulca wystaje za bardzo z widelca?

Pozdrawiam,

Lukasz

Wymiary są znormalizowane.

Ja skłaniałbym się w stronę naddatku lakieru na widelcu. Piasta na pewno ma frezowany kołnierz do którego przykręcasz tarczę. Zapewne podczas lakierowania amorka siadła grubsza warstwa farby na widelcu i tyle.

Jest też druga opcja że amor miał wadę - choć to mniej prawdopodobne aczkolwiek nie wykluczone.

Pozdr

Na MTBR odpowiedzieli mi ze to znany problem z plywajaca tarcza, a spilowac musialem troche wiecej niz lakier.

Okazalo sie zreszta ze moj kumpel mial ten sam problem.

Tu mozesz zobaczyc jak wyglada ta tarcza i w ktorym miejscu trze

http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=37...g+compatibility

Pozdrawiam

Lukasz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...