skraburski Napisano 4 Września 2008 Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Czesc, Kupiłem własnie hamulce hope m4 z kompletem pływających tarcz 183mm, chciałem je zainstalowac do piasty chrisa kinga i do widelca fox 32 vanilla rlc 2009. Niestety okazalo sie, ze mocowanie postmount wystaje tak mocno w strone kola ze trze ono o tarcze. Moj mechanik musial podpilowal mocowanie w widelcu aby tarcza weszla, ostatecznie i tak na razie skonczylem ze zwykla tarcze gdyz adapter pod 180mm nie pozwolil na zamontowanie tarczy 183 wiec teraz poluje na nowy adapter. Zastanawiam sie w czym problem, myslalem ze te wymiary sa znormalizowane i nie bede mial problemow w tym obszarze. Czy piasty chrisa kinga sa troche szersze? Czy moze mocowanie hamulca wystaje za bardzo z widelca? Pozdrawiam, Lukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanosdg Napisano 4 Września 2008 Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Wymiary są znormalizowane. Ja skłaniałbym się w stronę naddatku lakieru na widelcu. Piasta na pewno ma frezowany kołnierz do którego przykręcasz tarczę. Zapewne podczas lakierowania amorka siadła grubsza warstwa farby na widelcu i tyle. Jest też druga opcja że amor miał wadę - choć to mniej prawdopodobne aczkolwiek nie wykluczone. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skraburski Napisano 5 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Na MTBR odpowiedzieli mi ze to znany problem z plywajaca tarcza, a spilowac musialem troche wiecej niz lakier. Okazalo sie zreszta ze moj kumpel mial ten sam problem. Tu mozesz zobaczyc jak wyglada ta tarcza i w ktorym miejscu trze http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=37...g+compatibility Pozdrawiam Lukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.