Kasztan Napisano 3 Września 2008 Napisano 3 Września 2008 Mam problem z tym amorkiem...Ma on 100 mm skoku a dobija tylko do okolo 50mm czemu?I jak moge zrobic zeby dochodzil do setki?
Putek Napisano 3 Września 2008 Napisano 3 Września 2008 Czemu? Jest to amor z niższej pułki i nie możesz od niego oczekiwać dobrej pracy. Służy on poprostu do odciążania nadgarstków przy wertepach. Poczytaj o tuningu tego amortyzatora. Dużo tego na forum.
Mod Team Pixon Napisano 4 Września 2008 Mod Team Napisano 4 Września 2008 A najlepiej temat o zalewaniu amortyzatora olejem . Swoją drogą to ile ważysz może to jest przyczyną tego, ze nie wykorzystujesz połowy skoku.
c1ach Napisano 4 Września 2008 Napisano 4 Września 2008 Możesz też spróbować wyjąć elastomer (taka guma wewnątrz sprężyny), powinien zmieknąć i stać się trochę czulszy.
kuczy Napisano 4 Września 2008 Napisano 4 Września 2008 Moją gile w starym rowerze zacząłem ostro karmić towotem napychając go pod te umowe 'uszczelki". Następnie trochę 'pompowałem' amorkiem i jeszcze raz do pełna I dzięki temu nawet udawało mi się później wykorzystywać pełny skok, co wcześniej było nie do pomyślenia.
eternit Napisano 4 Września 2008 Napisano 4 Września 2008 Najpierw pobaw się regulacją wstępnego naprężenia. Przekręć obie śruby w koronie na maksa w lewo. Nie dobijesz go na 100% ale będziesz potrzebował do tego mniejszej siły, więc efektywny skok powinien trochę wzrosnąć.
Kasztan Napisano 4 Września 2008 Autor Napisano 4 Września 2008 waze 67 kilo..a wyjecie jednej sprezyny by pomoglo?
Morf99 Napisano 5 Września 2008 Napisano 5 Września 2008 Hmm, raczej może być za miękki, ale możesz spróbować najwyżej włożysz ją z powrotem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.