McKaken Napisano 3 Września 2008 Napisano 3 Września 2008 Lubię jeździć z oponami nabitymi prawie na maxa. Niestety, codziennie muszę machać pompką, bo schodzi te 10%.. dzień w dzień.. kolejne 30 pompnięć. Irytujące. Jak ostatnio złapałem gumę, to zmieniłem dętkę na nową, wprawdzie za 10 zł, ale nową.. rezultat ten sam. co jest grane, zawór puszcza? ~~ A może dętki za 10 zł już tak mają?
eternit Napisano 3 Września 2008 Napisano 3 Września 2008 Jak codziennie sprawdzasz manometrem, to nie dziwota że ubywa. Może pompujesz za mocno i dlatego wentyl puszcza.
Mateunio Napisano 3 Września 2008 Napisano 3 Września 2008 Sprawdz czy niemasz minimalnej dziurki. Ja tak mialem i powietrze uciekalo bardzo powoli.
Ecia Napisano 3 Września 2008 Napisano 3 Września 2008 Tanie dętki mogą być nieszczelne. Jednak raczej nie ma takiej dętki, która w ogóle nie puszczałaby powietrza. Jedne szybciej, drugie wolniej - ale góra po po kilku tygodniach każdą trzeba dopompować, bo spadek ciśnienia jest już zauważalny gołym okiem (tzn. wyczuwalny palcami). Pozdrówko gumowe
Przeor Napisano 4 Września 2008 Napisano 4 Września 2008 Według mnie gumy za 10 złociszy są szczelniejsze od tych wylajtowanych. Jak zaworu nie zmieniałeś to może warto spróbować. I na pewno szybciej będzie uchodzić z kamiennej dętki niż z sflaczałego kapcia
Ecia Napisano 4 Września 2008 Napisano 4 Września 2008 Że dętka jest gruba i waży kilogram - nie znaczy jeszcze, że jest szczelna. Liczy się jakość wykonania. Wyraźnie widać to np. na przykładzie dętek z marketu - polecam potestować Pozdrówko jaskrawe
Szczavik Napisano 4 Września 2008 Napisano 4 Września 2008 No bez przesady, zwykła Rubena kosztuje 8-10zl a wytrzymuje zdecydowanie więcej niż pseudo dętki(mówię zarówno o tych marketowych i tych super wylajtowanych). Oczywiście mówię o górach i kamienistych szlakach, a nie miejskich laskach. Jak komuś pasują lekkie to nie wtrącam się - lubi węże, jego sprawa.
eternit Napisano 4 Września 2008 Napisano 4 Września 2008 Można dyskutować co do jakości dętek za 10 złotcyh. Miałem dętkę Kendy za dużo wiecej niż 10 złotych i 4 bary dosłownie wysadziły ją w powietrze. Teraz mam dętki za 10 złotcyh ( takie chińskie, sprzedawane w białych pudełkach z pomarańczowymi napisami) - całkiem nieźle trzymają ciśnienie i 4 bary nie robią na nich wrażenia.
McKaken Napisano 4 Września 2008 Autor Napisano 4 Września 2008 Hmm. Polecicie jakąś? Wprawdzie będę zmieniał rower więc możliwe że dostanę w komplecie dobre dętki (w końcu rower za 4 kafle to nie byle co), ale jak gdzieś znowu gumę złapię..
QWEY564 Napisano 4 Września 2008 Napisano 4 Września 2008 a jakie masz opony?? może coś się do środka dostało i dziurawi dętkę?? a ta "nowa" dętka to ze sklepu czy może woziłeś ją "kilka lat" w podsiodłówce??
McKaken Napisano 4 Września 2008 Autor Napisano 4 Września 2008 Opony mam Rubeny ale nie mogę sobie przypomnieć jaki model :E Rok temu kupione Dętka była ze sklepu, na szczęscie gumę złapałem na mieście.
Rulez Napisano 4 Września 2008 Napisano 4 Września 2008 Wprawdzie będę zmieniał rower więc możliwe że dostanę w komplecie dobre dętki (w końcu rower za 4 kafle to nie byle co), Taa, w każdym rowerze na czymś oszczędzają, najłatwiej na tym , czego nie widać ...
Przeor Napisano 5 Września 2008 Napisano 5 Września 2008 Hmm. Polecicie jakąś? Wprawdzie będę zmieniał rower więc możliwe że dostanę w komplecie dobre dętki (w końcu rower za 4 kafle to nie byle co), ale jak gdzieś znowu gumę złapię.. Za 10 - 12 złociszy każda się nada, Kenda, Rubena, Dębica. Na dętkach powinni pisać datę produkcji, wtedy byłaby pewność, że dętka nie jest antykiem.
GdyniaBiker Napisano 5 Września 2008 Napisano 5 Września 2008 Według mnie gumy za 10 złociszy są szczelniejsze od tych wylajtowanych Są nawet gumy po 12zł i wylajtowane i dużo szczelniejsze, niż te autora tematu Pozatym to tak, jak Ecia mówi.Nie daj się naciągnąć na jakąś noname z przeszarżowaną ceną i podejrzanym plastikowym wentylem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.