Skocz do zawartości

[dętki] upierdliwy spadek ciśnienia

McKaken

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Lubię jeździć z oponami nabitymi prawie na maxa. Niestety, codziennie muszę machać pompką, bo schodzi te 10%.. dzień w dzień.. kolejne 30 pompnięć. Irytujące. Jak ostatnio złapałem gumę, to zmieniłem dętkę na nową, wprawdzie za 10 zł, ale nową.. rezultat ten sam. co jest grane, zawór puszcza? ~~

A może dętki za 10 zł już tak mają?

Napisano

Tanie dętki mogą być nieszczelne. Jednak raczej nie ma takiej dętki, która w ogóle nie puszczałaby powietrza. Jedne szybciej, drugie wolniej - ale góra po po kilku tygodniach każdą trzeba dopompować, bo spadek ciśnienia jest już zauważalny gołym okiem (tzn. wyczuwalny palcami).

Pozdrówko gumowe :voodoo:

Napisano

Według mnie gumy za 10 złociszy są szczelniejsze od tych wylajtowanych. Jak zaworu nie zmieniałeś to może warto spróbować. I na pewno szybciej będzie uchodzić z kamiennej dętki niż z sflaczałego kapcia :woot:

Napisano

Że dętka jest gruba i waży kilogram - nie znaczy jeszcze, że jest szczelna. Liczy się jakość wykonania.

Wyraźnie widać to np. na przykładzie dętek z marketu - polecam potestować ;)

Pozdrówko jaskrawe :)

Napisano

No bez przesady, zwykła Rubena kosztuje 8-10zl a wytrzymuje zdecydowanie więcej niż pseudo dętki(mówię zarówno o tych marketowych i tych super wylajtowanych). Oczywiście mówię o górach i kamienistych szlakach, a nie miejskich laskach. Jak komuś pasują lekkie to nie wtrącam się - lubi węże, jego sprawa.

Napisano

Można dyskutować co do jakości dętek za 10 złotcyh.

Miałem dętkę Kendy za dużo wiecej niż 10 złotych i 4 bary dosłownie wysadziły ją w powietrze.

Teraz mam dętki za 10 złotcyh ( takie chińskie, sprzedawane w białych pudełkach z pomarańczowymi napisami) - całkiem nieźle trzymają ciśnienie i 4 bary nie robią na nich wrażenia.

Napisano

Hmm. Polecicie jakąś? ;) Wprawdzie będę zmieniał rower więc możliwe że dostanę w komplecie dobre dętki (w końcu rower za 4 kafle to nie byle co), ale jak gdzieś znowu gumę złapię.. :)

Napisano

a jakie masz opony?? może coś się do środka dostało i dziurawi dętkę??

a ta "nowa" dętka to ze sklepu czy może woziłeś ją "kilka lat" w podsiodłówce??

Napisano

Opony mam Rubeny ale nie mogę sobie przypomnieć jaki model :E Rok temu kupione

Dętka była ze sklepu, na szczęscie gumę złapałem na mieście.

Napisano
Wprawdzie będę zmieniał rower więc możliwe że dostanę w komplecie dobre dętki (w końcu rower za 4 kafle to nie byle co),

Taa, w każdym rowerze na czymś oszczędzają, najłatwiej na tym , czego nie widać ...

Napisano
Hmm. Polecicie jakąś? :down: Wprawdzie będę zmieniał rower więc możliwe że dostanę w komplecie dobre dętki (w końcu rower za 4 kafle to nie byle co), ale jak gdzieś znowu gumę złapię.. ;)

Za 10 - 12 złociszy każda się nada, Kenda, Rubena, Dębica.

Na dętkach powinni pisać datę produkcji, wtedy byłaby pewność, że dętka nie jest antykiem.

Napisano
Według mnie gumy za 10 złociszy są szczelniejsze od tych wylajtowanych
Są nawet gumy po 12zł i wylajtowane i dużo szczelniejsze, niż te autora tematu :down: Pozatym to tak, jak Ecia mówi.

Nie daj się naciągnąć na jakąś noname z przeszarżowaną ceną i podejrzanym plastikowym wentylem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...