Skocz do zawartości

[tarczowki] Hayes Sole

Kryspin

Rekomendowane odpowiedzi

Przy odpowietrzaniu tych hamulców potrzebny jest wężyk wraz z metalową końcówką o średnicy 5mm do zbierania nadmiaru płynu hamulcowego.

Mam pytanie czy ktoś może ma taką końcóweczkę do oddania, bądź odsprzedania lub ma praktyczną wiedzę czym tę końcówkę zastąpić, tak ażeby płyn nie wyciekał bokami. Dodam że próbowałem juz różnych elementów zastępczych, lecz nic dobrze nie podziałało.

A gdzie chcesz tą 5mm końcówkę upchnąć? Do zacisku nie, a do klamki tym bardziej.

Do odpowietrzenia wystarczy zwykły wężyk (jak zestaw do kroplówek - 2zł w aptece) + 2 strzykawki + rureczka od WD40... taka czerwona (śr. ok. 2mm). Jedna strzykawka z rurką na zacisk, a druga strzykawka z wepchniętą rureczką (do szyjki strzykawki) do klamki.. i odpowietrzasz.

Można ofkors kupić oryginalny zestaw do odpowietrzania, ale po co... ;)

Końcówkę chciałem upchnąć przy klamce :(

Wydawało mi się, że aby płyn nie wypływał bokami muszę dobrać końcówkę, która obejmie tę gumową uszczelkę w klamce, stąd moje 5 mm.

Ale jeśli piszesz, że można włożyć rurkę wewnątrz uszczelki i będzie ok, to tak spróbuję.

Oczywiśce jak sądze strzykawka przy klamce powinna być bez tłoczka, żeby płyn swobodnie wpływał ?

Bardzo dziękuję za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...