QauczuQ Napisano 2 Września 2008 Udostępnij Napisano 2 Września 2008 czesc, ostatnio cos zaczelo mi skrzypiec w piascie z tylu. Ok zabieram sie do rozkrecania, sciagam zebatki a tutaj zonk. Myslalem ze mam wszystkie potrzebne klucze ale nie, goscie z shimanmo wpadli na genienalny pomysl dodac na konusie kolnierz przez co zwykle klucze a nawet shimanowskie nie sa w stanie wejsc w miejsce i zaczepic sie aby zakrecic lub odkrecic konusa. Prosze moze ktos wie jaki to ma byc klucz, moze znacie oznaceznie tych kluczy dodam ze sa to bodajrze 16 lub 17. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 2 Września 2008 Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Mówiąc szczerze to nie wiem o jaki kołnierz chodzi. Może nie zdjąłeś uszczelki? A może osłona kulek się przesunęła? Najlepiej wstaw fotkę. Z tego co pamiętam to potrzebne są 15 i 17. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mal999 Napisano 3 Września 2008 Udostępnij Napisano 3 Września 2008 może kluczyk + szlifierka i na odpowiednią grubość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QauczuQ Napisano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2008 hm...na pewno nie pomylilem konusa z uszczelka itd..., ale zreszta jak pstrykne zdjecie to sami zobaczycie co to shimano wykombinowalo. zdjecia w sobote wrzuce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 4 Września 2008 Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Czekam na fotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QauczuQ Napisano 11 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2008 sory za opóźnienie ale lepiej póno niż wcale, wrzucam zdjęcia, looknijcie i moż ktoś coś doradz w temacie. tutaj felerny konus i ten dziwny kołnierz: o o i tu też jaki to klucz zastosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 11 Września 2008 Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Zdjąć uszczelkę kolego ta cała guma to taka uszczelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
browar Napisano 11 Września 2008 Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Na pewno nie pomoże tu zdejmowanie uszczelki tylko 17 mm klucz do konusów(cienki,zrobiony z 3mm blachy).To jednak wydatek ok.30 zł.Najprosciej będzie kupić zwykły klucz wielootworowy(koszt ok.5zł),w razie gdyby sie nie miescił w nacięciu mozna go delikatnie potraktowac szlifierką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QauczuQ Napisano 11 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Zdjąć uszczelkę kolego ta cała guma to taka uszczelka no coś ty....eh. browar, nigdy nie spotkałem się z kluczem wielootworowym, ale poszukam w blaszaku czegoś co bedzie mozna wykorzystać. CHoć wolał bym aby nie trzeba było kombinowac, po prostu bezsensu cos takiego robic. Mam klucze shimano ale sa za grube, moze je spiluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
browar Napisano 11 Września 2008 Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Te klucze to maja w każdym sklepie rowerowym-kawałek blachy z wycieciami o różnych szerokościach.Kiedyś były dodawana jako wyposażenie do tanich rowerków(np.Wigrusów:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saucio Napisano 11 Września 2008 Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Ja zrobiłem sobie z nierdzewnej twardej blachy taki klucz i jed OK Nawet bardzo mocno mozna nim dokręcić tą śrubę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 11 Września 2008 Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Browar - ciekaw jestem jak sobie poradzisz bez sciągania uszczelki? Kolega chce piastę rozkręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QauczuQ Napisano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2008 przeciez sciagniecie uszczelki to trywialna sprawa i nie ma sensu tego faktu tutaj poruszac i roztrzasac. skjaatel dzieki ale uszczelka nie jest problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mal999 Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 nakrętka jest okrągła z dwoma nacięciami, więc albo specjalny cienki klucz do piast albo normalny i szlifierka jak było mówione wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.