Skocz do zawartości

[klucz] piasta xt 2006

QauczuQ

Rekomendowane odpowiedzi

czesc,

ostatnio cos zaczelo mi skrzypiec w piascie z tylu. Ok zabieram sie do rozkrecania, sciagam zebatki a tutaj zonk. Myslalem ze mam wszystkie potrzebne klucze ale nie, goscie z shimanmo wpadli na genienalny pomysl dodac na konusie kolnierz przez co zwykle klucze a nawet shimanowskie nie sa w stanie wejsc w miejsce i zaczepic sie aby zakrecic lub odkrecic konusa.

Prosze moze ktos wie jaki to ma byc klucz, moze znacie oznaceznie tych kluczy dodam ze sa to bodajrze 16 lub 17.

Na pewno nie pomoże tu zdejmowanie uszczelki tylko 17 mm klucz do konusów(cienki,zrobiony z 3mm blachy).To jednak wydatek ok.30 zł.Najprosciej będzie kupić zwykły klucz wielootworowy(koszt ok.5zł),w razie gdyby sie nie miescił w nacięciu mozna go delikatnie potraktowac szlifierką.

Zdjąć uszczelkę kolego :D ta cała guma to taka uszczelka

no coś ty....eh.

browar, nigdy nie spotkałem się z kluczem wielootworowym, ale poszukam w blaszaku czegoś co bedzie mozna wykorzystać. CHoć wolał bym aby nie trzeba było kombinowac, po prostu bezsensu cos takiego robic. Mam klucze shimano ale sa za grube, moze je spiluje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...