Skocz do zawartości

[kierownica] dziwne skrzypienie

kowalos91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cze!

Jak wsiadam na rower po jego dłuższym postoju to przez jakieś 5min do momentu aż moim zdaniem się "rozgrzeje" kierownica dziwnie skrzypi, wszystkie śrubki są po dokręcane. Jak np. jadę po nierównościach to rowerek trochę skrzypi. W wcześniejszym rowerku dużo gorszym, tego nie miałem. Może czymś nasmarować?

Napisano
Cze!

Jak wsiadam na rower po jego dłuższym postoju to przez jakieś 5min do momentu aż moim zdaniem się "rozgrzeje" kierownica dziwnie skrzypi, wszystkie śrubki są po dokręcane. Jak np. jadę po nierównościach to rowerek trochę skrzypi. W wcześniejszym rowerku dużo gorszym, tego nie miałem. Może czymś nasmarować?

zapodaj jakies zdjecie wehikulu lub linka :)

Napisano

Zdjęcie masz w mojej galerii, stery są nowe:P

Właśnie to mostek-kierownica, ale wszystko jest nowe i dokręcone nie powinno skrzypieć, dawać tam "smar stały"?

Napisano

też mi kiera kiedyś troche skrzypiała i wydaje mi się że jej samo minęło. ale rozkręcenie, przeczyszczenie i ponowne skręcenie powinno ten dźwięk wyeliminować.

pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Tak jak koledzy piszą - rozkręć, wyczyść i poprawnie skręć. Ewentualnie przez założeniem mostka przesmaruj ścianki sterówki smarem.

Napisano

Tylko nie używaj smarów w sprayu typu wd-40, znajomy (laik w kwesti sprzętu) pojechał właśnie z takim skrzypieniem do serwisu i mu popsiukali jakimś sprayem, po kilku jazdach znowu miał to samo.

edit: za późno :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...