kowalos91 Napisano 2 Września 2008 Napisano 2 Września 2008 Cze! Jak wsiadam na rower po jego dłuższym postoju to przez jakieś 5min do momentu aż moim zdaniem się "rozgrzeje" kierownica dziwnie skrzypi, wszystkie śrubki są po dokręcane. Jak np. jadę po nierównościach to rowerek trochę skrzypi. W wcześniejszym rowerku dużo gorszym, tego nie miałem. Może czymś nasmarować?
nikodem Napisano 2 Września 2008 Napisano 2 Września 2008 hm mogą to być skrzypienia na łączeniu mostek kiera posmaruj to jakimś smarem stałym ale sprawdź stery chyba, że są nowe
ender Napisano 2 Września 2008 Napisano 2 Września 2008 Cze!Jak wsiadam na rower po jego dłuższym postoju to przez jakieś 5min do momentu aż moim zdaniem się "rozgrzeje" kierownica dziwnie skrzypi, wszystkie śrubki są po dokręcane. Jak np. jadę po nierównościach to rowerek trochę skrzypi. W wcześniejszym rowerku dużo gorszym, tego nie miałem. Może czymś nasmarować? zapodaj jakies zdjecie wehikulu lub linka
kowalos91 Napisano 2 Września 2008 Autor Napisano 2 Września 2008 Zdjęcie masz w mojej galerii, stery są nowe:P Właśnie to mostek-kierownica, ale wszystko jest nowe i dokręcone nie powinno skrzypieć, dawać tam "smar stały"?
Cybula Napisano 2 Września 2008 Napisano 2 Września 2008 Ja bym po prostu rozkrecil, wyczyscil z piachu srobki i powierzchnie styku i skrecil.
gaznaulicach Napisano 2 Września 2008 Napisano 2 Września 2008 też mi kiera kiedyś troche skrzypiała i wydaje mi się że jej samo minęło. ale rozkręcenie, przeczyszczenie i ponowne skręcenie powinno ten dźwięk wyeliminować. pozdrawiam
1415chris Napisano 2 Września 2008 Napisano 2 Września 2008 zdecydowanie rozkrec i przeczysc, grease (smar) powinien zalatwic sprawe, typowe dzwieki kiedy 'cos'dostaje sie pomiedzy laczenia (stery, sztyca) bardzo typowe
Mod Team Odi Napisano 3 Września 2008 Mod Team Napisano 3 Września 2008 Tak jak koledzy piszą - rozkręć, wyczyść i poprawnie skręć. Ewentualnie przez założeniem mostka przesmaruj ścianki sterówki smarem.
kowalos91 Napisano 3 Września 2008 Autor Napisano 3 Września 2008 Już jest ok, nasmarowałem te ścianki przy stykach i działa elegancko. Dzięki.
c1ach Napisano 3 Września 2008 Napisano 3 Września 2008 Tylko nie używaj smarów w sprayu typu wd-40, znajomy (laik w kwesti sprzętu) pojechał właśnie z takim skrzypieniem do serwisu i mu popsiukali jakimś sprayem, po kilku jazdach znowu miał to samo. edit: za późno
kowalos91 Napisano 3 Września 2008 Autor Napisano 3 Września 2008 Zwykły smar dałem- tak malutko na ścianki tylko.
Mod Team bogus Napisano 3 Września 2008 Mod Team Napisano 3 Września 2008 Mnie jak skrzypiała kiera/mostek to polecono mi owinąc raz taśmą izolacyjną, pomogło i nie trzeszczy do dzisiaj.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.