Skocz do zawartości

[Korba] środkowa koronka - zużyta?

Royalonzo21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ocencie czy środkowa koronka jest mocno zużyta. Pytam was o to, ponieważ mam następujący problem. Kupiłem korbe deore FC-M532 i przejechałem na niej około 400 km na rocznym łańcuchu (z powodu braku funduszy na nowy łańcuch i kasete) po założeniu nowego łańcucha i kasety 9s (shimano LX) przy ostrej jeździe (gdy łańcuch podskakuje na nieruwnościach) słychać zgrzytanie na środkowej koronce. Czy to możliwe że stary łańcuch aż tak mocno spiłował zęby środkowej koronce. Dodam, że ilość ogniw nowego łańcucha jest prawidłowa. Dzięki za ocene, o to koronka zbalpv0.th.jpg

Pozdro.

Na moje nie jest zużyta. A masz coś takiego, że jak jedziesz na tej zębatce normalnie po płaskim to też są jakieś dziwne dźwięki albo czujesz/widzisz, że zębatka wciąga łańcuch "wychodzący" z niej na dole? Ja tak miałem jak zmieniłem łańcuch i kasetę, ale to było po ok 5-6kkm.

• Mod Team

U "Zbooya" na stronie było o reaktywowaniu tylnych kaset, w ten sam sposob mozna poreperowac przednia korbe, o ile sie ma czym jak i gdzie no i o ile jest sens.

http://www.cyfronet.krakow.pl/rowery/ <--- mozna szobie poszukac jak kto chce

Od siebie dodam ze kupilem kasete XT za 10 zł w stanie tragicznym ... poszlifowałem poł dnia i mam praktycznie nie zuzyta, nowy lancuch przyjeła elegancko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...