Royalonzo21 Napisano 1 Września 2008 Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Witam, Ocencie czy środkowa koronka jest mocno zużyta. Pytam was o to, ponieważ mam następujący problem. Kupiłem korbe deore FC-M532 i przejechałem na niej około 400 km na rocznym łańcuchu (z powodu braku funduszy na nowy łańcuch i kasete) po założeniu nowego łańcucha i kasety 9s (shimano LX) przy ostrej jeździe (gdy łańcuch podskakuje na nieruwnościach) słychać zgrzytanie na środkowej koronce. Czy to możliwe że stary łańcuch aż tak mocno spiłował zęby środkowej koronce. Dodam, że ilość ogniw nowego łańcucha jest prawidłowa. Dzięki za ocene, o to koronka Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 1 Września 2008 Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Na moje nie jest zużyta. A masz coś takiego, że jak jedziesz na tej zębatce normalnie po płaskim to też są jakieś dziwne dźwięki albo czujesz/widzisz, że zębatka wciąga łańcuch "wychodzący" z niej na dole? Ja tak miałem jak zmieniłem łańcuch i kasetę, ale to było po ok 5-6kkm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 1 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Jak jade normalnie - nie po dołach, korzeniach to nic się nie dzieje, także przy zmianie biegów z przodu nic niepokojącego się nie dzieje. Przeskakiwanie następuje tylko na dołach i mocnym obciążeniu (podczas podjazdu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 1 Września 2008 Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Ale km zrobiłeś na nowym łańcuchu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 2 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2008 z 250 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 4 Września 2008 Udostępnij Napisano 4 Września 2008 No to faktycznie powinien się już ułożyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Września 2008 U "Zbooya" na stronie było o reaktywowaniu tylnych kaset, w ten sam sposob mozna poreperowac przednia korbe, o ile sie ma czym jak i gdzie no i o ile jest sens. http://www.cyfronet.krakow.pl/rowery/ <--- mozna szobie poszukac jak kto chce Od siebie dodam ze kupilem kasete XT za 10 zł w stanie tragicznym ... poszlifowałem poł dnia i mam praktycznie nie zuzyta, nowy lancuch przyjeła elegancko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.