Ecia Napisano 1 Września 2008 Udostępnij Napisano 1 Września 2008 W poniedziałek 08.09. wybywamy z Rycerzem w Beskidy - do Łodygowic, gdzie mamy bazę wypadową. Jedziemy na minimum tydzień - może i dwa, jeśli pogoda i inne okoliczności pozwolą . Czy ktoś ma ochotę nam towarzyszyć? Pytanie zarówno do osób z autem, które mogłyby zgarnąć 2 osoborowery z Wawy (koszty paliwa, jak i kwaterki, do podziału), jak i do ewentualnych dojeżdżających. W kwaterce, oprócz nas, ze 3-4 osoby by się jeszcze zmieściły, jeśliby ktoś reflektował na nocleg Pozdrówko zapraszające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 1 Września 2008 Udostępnij Napisano 1 Września 2008 może, by mi i paru osobom z śląska udało się do Was dojechać na którąś z sobót, czy niedziel na 1 dniowy wypad :] często takie coś się ogranizuje, średnio 2 razy w miesiącu ale nic nie obiecuje.. a okolice Łodygowic dobrze znamy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 1 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2008 No, to spoko - zapraszamy . W takim razie przed wyjazdem wymienimy się telefonami na PW; możliwe, że będziemy tam mieli z rzadka dostęp do neta, ale może być trudno, więc lepiej się zaasekurować Pozdrówko wstępne PS. A co do tras: interesują nas nie tylko ścisłe okolice Łodygowic - również tereny leżące wzdłuż linii kolejowej Łodygowice-Zwardoń (albo Wilkowice-Sól, jeśli nadal trwa remont torów ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 1 Września 2008 Udostępnij Napisano 1 Września 2008 z tego co wiem to remont nadal trwa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 1 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Trudno - ograniczymy się zatem do terenów Łodygowice-Sól Pozdrówko minimalistyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiroszima Napisano 2 Września 2008 Udostępnij Napisano 2 Września 2008 eloł A ja z swojej skromnej strony:) polecam Górę Żar-asfalt na sam szczyt:) Jednodniowy wodospadzik kierunku Korbielowa-wejściówka na Pilsko i wzdłuż granicy można zjechać do Milówki lub Węgierskiej Górki. Jednodniowa wycieczka w kierunku Zwardonia i wejście na Wielka Racze jadąc przez Milówkę można zobaczyć piękny wiadukt:) No i jeszcze jedna wycieczka w kierunku Wisły przez Szczyrk fajne serpentynki i podjazd na Biały Krzyż. pozdro dobrej pogody i wielu kilometrów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 2 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Co za "wejścia" - my tam z rowerami jedziemy . Asfaltu generalnie nie toleruję - jeśli tylko na podjeździe, jakoś to przeżyję, ale asfalt na zjeździe jest dla mnie absolutnie nie do przyjęcia. Generalnie ma być tyle terenu, ile się tylko da - najlepiej 100% . W każdym razie dzięki, obejrzymy te twoje traski na mapie; tu i ówdzie już zresztą byliśmy - właściwie wszędzie, poza Żarem - ale nie wiem, czy akurat zaproponowanym przez ciebie wariantem. Pozdrówko odhaczające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosdef7 Napisano 2 Września 2008 Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Witam. Jaki jest wasz poziom? Chodzi mi ile km robicie dziennie itp, bo byłbym w sumie zaintersowany, ale nie chce was spowalniac czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 2 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Sęk w tym, że kolegi my w ogóle nie znamy, nawet z wirtuala... Przed ewentualnym wspólnym wyjazdem należałoby się jakoś poznać... Pozdrówko lekko sceptyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosdef7 Napisano 2 Września 2008 Udostępnij Napisano 2 Września 2008 No wiem, zapisałem się na forum dzisiaj. Jestem studentem na 4tym roku Politechniki Łódzkiej. Jeżdże na rowerze ale raczej w weekendy. Około 100 km/dzień daje rade bez problemu. Mam wolny wrzesień, a wszyscy moi znajomi pracują, albo są za granicą, więc pomyślałem, że na tego typu forum można gdzieś się podczepić, a przy okazji poznać nowych ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 2 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2008 OK, w takim razie pogadamy trochę później - może na GG? Na razie muszę się zorientować, czy przypadkiem nie mamy już kompletu w domku - bo identyczny wątek założyłam też na innym forum i tam ktoś już wczoraj wyraził wstępne zainteresowanie. Czy dysponujesz może autem? Pozdrówko z prolongatą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 2 Września 2008 Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Omen, hample juz dotarly? Ecia, Zar to niezly pomysl dla Was, z Lodygowic smugnijcie sobie do Porabki i stamtad zielonym (poczatek stromy) albo asfaltkiem do Wielkiej Puszczy - generalnie kierunek na przel Kocierska i stamtad czerwonym na Zar i zjazd gdzie Wam pasuje, w zasadiz ejedyna opcja to do Porąbki ale mozecie kawalek wrocic i niebieskim zjechac blizej Lodygowic. Fajna traska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 2 Września 2008 Udostępnij Napisano 2 Września 2008 jeszcze nie, ale najwyżej coś się skombinuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 3 Września 2008 Udostępnij Napisano 3 Września 2008 omen, niech ten przecinak na cannonie (mariusz? ) zaplecie ci kolo na torpedzie jakbyscie sie wybierali od przyszlego czwartku w okolice ustron, wisla, brenna, szczyrk to bylbym chetny na jazde... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 3 Września 2008 Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Omen, hample juz dotarly? Ecia, Zar to niezly pomysl dla Was, z Lodygowic smugnijcie sobie do Porabki i stamtad zielonym (poczatek stromy) albo asfaltkiem do Wielkiej Puszczy - generalnie kierunek na przel Kocierska i stamtad czerwonym na Zar i zjazd gdzie Wam pasuje, w zasadiz ejedyna opcja to do Porąbki ale mozecie kawalek wrocic i niebieskim zjechac blizej Lodygowic. Fajna traska. W sumie z Wielkiej Puszczy polecam też skręt w lewo na zielony i przesiadkę na żółty do Targanic. Zresztą jak dla mnie czerwony szlak grzbietowy w paśmie Łamanej Skały to jeden z ulubionych (plus parę wariantów typu zielony z przełęczy Kocierskiej, zielony/niebieski w okolicach Łamanej, wspomniany żółty, zielony przez Gancarz do Andrychowa czy w końcu mój standardowy dojazd na leskowiec - nieznakowanym trawersem z Rzyk-Jagódek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 3 Września 2008 Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Hamulce dotarły i śmigają :] także nie ma problemu jak będziemy w pobliżu to pewnie się odpowiednio wcześniej odezwiemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 4 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Cały czas mamy domek wolny - jeśli ktoś reflektuje, zapraszamy nieustająco . Fajnie byłoby, gdyby ktoś dysponował autem - nie byłoby się wówczas uzależnionym od kolei (istotna sprawa zwłaszcza jeśli idzie o powroty). Pozdrówko wznawiające PS. omen, a wy już na pewno wiecie, że wpadniecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 4 Września 2008 Udostępnij Napisano 4 Września 2008 za tydzień w sobotę lub niedziele. na 70% bo nigdzie dawno z ekipą forumową nie byliśmy, a w ten weekend ta Brenna i w ogóle trochę wyścigów xc jest w okolic więc nikt nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 4 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2008 OK, to zostaw mi na PW tel. - ja ci wyślę mój. Pozdrówko wymienne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 4 Września 2008 Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Omen, wybieracie sie na Brenną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.