pokerzysta90 Napisano 1 Września 2008 Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Witam. Mam kolejny problem. Pompuję mój rower szosowy, ale nie da się zwykłą pompką napompować tak, żeby opony były twarde jak kamień. Może coś źle robię: odkręcam zatyczkę, później lekko odkręcam część wentyla i wtedy pompuję. Jak opona nie ma w ogóle powietrza to pompuje się lekko, ale jak dochodzi do końca to bardzo ciężko. Co więcej, jak pompuję tylnią oponę, to jak wkładam pompkę to jest taki syk, a jak przednią to nie ma nic. Mogę odkręcić na maksa wentyl i ani nie wyleci powietrze,, ani nie da się napompować. Tak jakby był jakiś błąd i nie zrobili dziurki, przez któą to powietrze ma iść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilpe Napisano 1 Września 2008 Udostępnij Napisano 1 Września 2008 trzeba przed pompowaniem nacisnac wentyl tak zeby troche powietrza ucieklo przy okazji to wtedy pod wplywem cisnienia powietrza z pompki wentyl ponownie sie wcisnie i otworzy tak jest tylko teoretycznie i czasem i tak musze pare razy poprobowac ale bez tego wcisniecia recznego samo nigdy nie zaskoczy - przynajmniej z moja pompka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Września 2008 Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Jak masz wentyl pod prestę to faktycznie trzeba odkręcić go a później nacisnąć bo mechanizm się zacina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 2 Września 2008 Udostępnij Napisano 2 Września 2008 później lekko odkręcam część wentyla odkręć do końca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.